Jeż

1
Nazwa profilu to moje prawdziwe nazwisko. Jestem za stary, żeby wymyślać sobie cudaczne nazwy, a potem jeszcze je pamiętać.

Od zawsze ciągnęło mnie do pisania, ale zabierałem się do tematu jak pies do jeża. Jeż niedawno umarł, więc został tylko pies. Hau, hau!

Tyle na dzień dobry.

Jeż

2
Cześć
Co czytasz? Co piszesz? Star Gate czy Star Trek? Elfy czy elfy? Jak chcesz to wrzuć nam fragment, poczytamy :)
No one said that would be easy.

Jeż

3
Witaj pawelbudrewicz,
Życzę dobrego pisania i przyjemności z korzystania forum
Mamy dla Ciebie List powitalny, a w nim dużo pomocnych informacji:)
Z tą starością bym się tak nie rozpędzała.. Są na forum znacząco bardziej dojrzali użytkownicy, a ciągle młodzi :)
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

Jeż

5
ela pisze: (śr 24 sie 2022, 09:52) Co czytasz? Co piszesz? Star Gate czy Star Trek? Elfy czy elfy?
Czytam wszystko, co ma początek, środek i koniec. Coraz trudniej o takie utwory.

To, co piszę, ma znaczenie drugorzędne. Problem "jak" - w sposób przekombinowany i niejasny. Coś nie działa i nie wiem co.

Do dziś nie rozgryzłem, dlaczego w fantasy występują zawsze elfy, krasnoludy, ogry, trolle i smoki, przy czym ich role i charakterystyki są od stu lat takie same. Jako że z tego powodu nie czytam fantasy, to być może coś się zmieniło, a ja o tym nie wiem. Ale nie trzeba wiedzieć wszystkiego.

Jeż

7
pawelbudrewicz pisze: (śr 24 sie 2022, 22:30) Do dziś nie rozgryzłem, dlaczego w fantasy występują zawsze elfy, krasnoludy, ogry, trolle i smoki, przy czym ich role i charakterystyki są od stu lat takie same
Absolutnie nie zawsze występują, nie zawsze też są takie same, no i nie od stu lat, a nieco krócej jednak. Poza tym elfy czy smoki często są jedynie pretekstem do opowiedzenia danej historii :)
A tak w ogóle to witaj Pawle i rozgość się ;)
Rem tene, verba sequentur (Trzymaj się tematu, a słowa przyjdą same)
Katon Starszy, zwany Cenzorem
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”