Cześć!

1
Jestem autorką, która podpisała umowę na książkę z wydawnictwem Lira. Właściciel wydawnictwa Marek Jannasz przed podpisaniem umowy piał peany na mój temat, po podpisaniu musiałam czekać półtora roku na to aż zaczną się jakiekolwiek prace nad moją książką, a po tym, jak ośmieliłam się mieć własne zdanie, Marek Jannasz przez telefon obrzucił mnie wymyślonymi oszczerstwami i powiedział, że zastanowi się, czy mnie nie zabije. Złożyłam zawiadomienie do prokuratury i złożyłam pozew w sądzie. Do tej pory Marek Jannasz nie odbiera przesyłek sądowych. Umowę którą, jak ostatnie naiwna podpisałam możecie znaleźć w dziale Umowa wydawnicza. Pamiętajcie o moim przypadku zanim podpiszecie jakąkolwiek umowę.

Cześć!

2
Cukiereczek, publikowanie umów w całości nie jest wskazane. Post z Umową skasuję, zawsze możesz zainteresowanym wysłać w wiadomości prywatnej.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Cześć!

4
Cukiereczek pisze: (ndz 23 paź 2022, 13:32) Ale w takim razie to jest zwykła cenzura.
To jest prywatne forum i administracja może sobie ustalać takie zasady, jakie jej się podobają. A twoje wejście tutaj generalnie jest niesmaczne i żenujące, niezależnie od tego, czy to, co piszesz o p. Jannaszu to prawda.
Dobra architektura nie ma narodowości.
s

Cześć!

5
Żenujące, niesmaczne? Generalnie? Generalnie tzn ogólnie, więc mogę wiedzieć co masz do mojego wejścia tutaj tak ogólnie? Mówię jak jest i tyle. Ludzi mają prawo wiedzieć jak autorzy są traktowani przez wydawnictwa, zresztą nie tylko ja, z tego co wiem. A to jest forum dla ludzi któzy chcieliby kiedyś wydać książkę, więc sorry manitu, ale moje posty są wybitnie w temacie, a to co piszę to prawda. Więc summa summarum poniżasz mnie za to że jakiś człowiek mnie oszukał i ośmielam się o tym mówić. Jednym słowem - Polska.

Cześć!

6
Cukiereczek pisze: (ndz 23 paź 2022, 13:32) Ale w takim razie to jest zwykła cenzura.
Wchodząc na forum zaakceptowałaś regulamin, prawda?
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Cześć!

7
ithi pisze: (ndz 23 paź 2022, 13:45) Wchodząc na forum zaakceptowałaś regulamin, prawda?
Będąc zarejestrowanym na tym forum wiesz, że nie można niczego zapostować bez zaakceptowania regulaminu, prawda?

Cześć!

8
Cukiereczek, tak, wiem. Po prostu o tym przypominam. Przeczytaj go jeszcze raz, zanim zaczniesz krzyczeć o cenzurze.
Chętnie posłuchamy ostrzeżeń na temat różnych wydawców i współczuję Ci takich doświadczeń. Zapraszam do odpowiedniego działu i tematu, mamy tzw. "Czarną listę wydawnictw, gdzie możesz się wypowiedzieć:
viewtopic.php?f=3&t=2167
gosia

Obrazek

Cześć!

10
Cukiereczek, smutna prawda jest taka, że więszość wydawnictw na rynku tak działa (co oczywiście w niczym nie usprawiedliwa zachowania, które opisałaś). Wrócę do tematu, gdy pojawi się w wątku Czarnej listy, bo sama wydałam w Lirze. Oczywiście pamiętaj, że to co tutaj piszemy jest publicznie dostępne i nikt nie chce potem być wmieszany w jakąś aferę.
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

Cześć!

12
Witaj! Pamiętaj: granica między wolnością słowa, a obrazą i zniesławieniem jest bardzo cienka. Nie pisz po złości.
Alicja dogoniła Białego Królika... I ukradła mu zegarek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”