Mam na imię...

1
...Krystian i witam Was serdecznie. Jakiś czas temu przekroczyłem trzydziestkę, jestem szczęśliwym mężem i ojcem dwójki maleńkich chłopaków. Moja kariera zawodowa rozwijała się dosyć dynamicznie (różnorakie branże) więc nie będę się na ten temat długo rozpisywał, ale najwięcej było szeroko pojętej administracji.
Swoją przygodę z pisarstwem rozpocząłem jako chłopiec, gdy w ręce paczki dzieciaków wpadła stara maszyna do pisania mojej mamy. Dzieci się trochę pobawiły i zajęły czym innym, ale ja usiadłem przed maszyną i poczułem coś... co zatrzymało mnie na dłużej i skłoniło do rozpoczęcia pisania. Nie jestem jakimś wrodzonym talentem, swoje wczesne lata oceniam jako grafomaństwo. Lubię wiedzę jako taką, więc staram się pozyskiwać informacje na temat warsztatu pisarskiego i to jest główny cel mojej obecności na forum - szlif. W związku z tym, jeśli chodzi o tworzenie, jestem raczej rzemieślnikiem, niż artystą. Moje "pióro" było długo schowane w szufladzie, ale od jakiegoś czasu obiecywałem sobie, że wrócę do pisania. Mam nadzieję, że obecność na Weryfikatorium podtrzyma to postanowienie.
Lubię tworzyć, więc oprócz pisania spełniałem się reż rysunkowo, a od kilku lat moją główną pasją jest projektowanie gier towarzyskich (karciane, planszowe, proste systemy rpg itp.).

Cieszę się, że istnieje takie miejsce jak Weryfikatorium i cieszę się, że mogę być jego członkiem :)

Mam na imię...

2
Cześć.
Krystian_kwarc pisze: (pt 23 gru 2022, 12:19) Lubię tworzyć, więc oprócz pisania spełniałem się reż rysunkowo, a od kilku lat moją główną pasją jest projektowanie gier towarzyskich (karciane, planszowe, proste systemy rpg itp.).
Ciekawe zaintersowania. Możesz coś zaprezentować, czy to faza głębokiego projektu? Pograłby w "pisankę" rpg, w środowisku literatów. :hm:
Krystian_kwarc pisze: (pt 23 gru 2022, 12:19) Cieszę się, że istnieje takie miejsce jak Weryfikatorium i cieszę się, że mogę być jego członkiem :)
Zwykle to miłość do pierwszej recenzji. :mrgreen: Ale trzymam kciuki. Czytaj regulamin oraz list powitalny i podziel się z nami twórczością. Ile z siebie dasz, tyle otrzymasz (mniej więcej).

Powodzenia.

Mam na imię...

3
Cześć! Fajnie, że tu trafiłeś. Czytaj, komentuj, dziel się tym, co piszesz :D Wery potrafi zmotywować do regularności (przynajmniej na mnie tak swego czasu działało), więc mam nadzieję, że faktycznie pomoże Ci wytrwać w postanowieniu.
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

Mam na imię...

4
Max pisze: (pt 23 gru 2022, 18:53) Ciekawe zaintersowania. Możesz coś zaprezentować, czy to faza głębokiego projektu? Pograłby w "pisankę" rpg, w środowisku literatów. :hm:
Większość projektów umiera w fazie konceptualizacji. Jedna z ukończonych gier to karcianka, która polega na wymyślaniu przedmiotów/postaci itp. i dopowiadaniu do nich historii. Każda historia musi dziać się w ciągu 1 dnia. Po upływie ustalonej na początku liczbie dni każdy gracz opowiada finałową historię, w której muszą znaleźć się wszystkie przedmioty/postacie itp. wymyślone w trakcie rozgrywki. Generalnie w każdej turze/rundzie każdy dobiera kartę, na której podane jest o kim/czym ma wymyślić historię. Jeśli ktoś nie ma akurat weny, to na odwrocie zawsze jest pomocnicza historyjka. Przykładowe karty:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek

Jeśli chodzi o "pisankę" rpg, to chyba nie zrozumiałem, o co chodzi ;)
Max pisze: (pt 23 gru 2022, 18:53) Zwykle to miłość do pierwszej recenzji.
Jak napisałem, jestem rzemieślnikiem bez wybujałego ego. Jeżeli recenzja jest konstruktywna i przeze mnie zrozumiała, to nie mam pretensji, choć czasami boli - ale na tym polega szlif (przynajmniej ja tak to widzę).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”