Surrealista. Chciałby się przywitać

1
Witam wszystkich.
Trochę się zastanawiałem co chciałbym napisać.
Jak mógłbym się przedstawić?.
I chyba już wiem ... jak na przesłuchaniu.
To znaczy, teksty, które piszę są dość specyficzne.
Dlatego, chciałbym podzielić się nimi z forumowiczami, uzyskać informacje zwrotne, móc o nich podyskutować, możliwe że rozmowa zejdzie na tematy surrealistyczne, utworów eksperymentalnych, twórczości Warsztatu Literatury Potencjalnej.
Każdą opinia jest dla mnie ważna.
Piszę od 12 lat.
Obecnie 8 godzin dziennie.
Tłumaczę surrealistyczne teksty.
Jestem nieuleczalnym fanem Zdzisława Beksińskiego.
Opracowałem .. coś jakby plan warsztatów surrealistycznych zawierającym obecnie 63 pozycje surrealistycznych zadań.
Czytuję praktycznie każdego suurealistcznego pisarza jaki wpadnie mi w łapy.
Wydałem swój debiut poetycki " Kręgi Dantego. Strofy w jedną stronę ". Surrealistyczna poezja automatyczna.
Obecnie ... chciałoby się wydać 5 powieści surrealistycznych 3 zbiory opowiadań : Surrealistycznych Automatycznych, Surautomatycznych ... To jest, przez te 12 lat fascynowała mnie najbardziej twórczość surrealistów rumuńskich, szczególnie Grahamela Luci.
Tegoż Cubomania oraz Grafomania entopowa.
Techniki malarskie co prawda twórczość literacka tegoż surrealisty, ale przede wszystkim zagadnienie surrautomatyzmu.
Czyli tego jak w literaturze mógłbym doprowadzić automatyzm do najbardziej absurdalnych granic.
Udało się.
Posługuję się surrealistycznym stylem eksperymentalnym Surrautomatyzmem kolektywnym.
Dlaczego o tym piszę ... głównie dlatego że, no cóż jest to styl niewątpliwie ciekawy, chciałbym go zaprezentować w swoich tekstach.
Wymaga dopracowania więc chętnie przyjmę wszelkie sugestie odnośnie tegoż.
Moim, Obecnie oczekującym na spełnienie marzeniem , jest reaktywacja Biura Badań Surrealistycznych, zamkniętego we wrześniu 1925 roku.
Możliwe że to właśnie tu, mógłbym ... moglibyśmy tego wspólnie dokonać.
Nie, niczego Panie śledczy nie sugeruję, chciałbym tylko przekonać się czy ten zamiar ma sens. Oraz ilu jeszcze surrealistów chodzi po tym świecie.
Tworzę własne gatunki literackie : Amatorskie Eksperymentalne, Potencjalne.
Ostatnio przetłumaczyłem Rewolucję Surrealistyczną.
12 Numerów surrealistycznych Paryskich dzienników .
Zabieram się za Minotaura kolejną porcję surrealizmu.
" Swoje teksty staram się pisać tak jak gdybym opisywał podświadomość".
Parafrazując powyżej cytat Zdzisława Beksińskiego.
" Pragnę malować tak jakbym fotografował sny. ".
Głównie inspiruje się :
Franzem Kafką.
Obrazami Zdzisława Beksińskiego.
Antoninem Artaudem.
Izydorem Duccase.
To chyba tyle .
" ... ale tekst już biskupem. Też mija wina ".
Parafrazując Rafała Wojaczka.

2
Cześć,
lubię surrealizm, choć z niego trochę wyrosłem :) niemniej, ciekawe, co pokażesz.
Jednak nie czuj się rozczarowany, jeśli nie znajdziesz tu wielu miłośników odjechanej frazy - świat oddycha dziś bardziej przyziemną prozą :)

PS. Poczytaj Regulamin. Bardzo ułatwia bezkolizyjne funkcjonowanie na tym forum.
Mówcie mi Pegasus :)
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

3
Witaj

Zawsze cieszymy się gdy nowy użytkownik pojawia się na forum. Życzymy dobrej zabawy. Jednak - dla własnego dobra - zapoznaj się z Głównymi Zasadmi panującymi na tym forum, a przede wszystkim, ze specjalnie napisanym dla Ciebie Listem Powitalnym.
Ponieważ chcesz się dzielić własną twórczością z innymi użytkownikami Weryfikatorium, zwróć szczególną uwagę na Regulamin Działu "Tu wrzuć", gdzie dzielimy się własną prozą.

Miłego dnia
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

4
Cześć.
Tomasz pisze: (sob 25 lut 2023, 09:35) Opracowałem .. coś jakby plan warsztatów surrealistycznych zawierającym obecnie 63 pozycje surrealistycznych zadań.
Pokażesz jedno czy dwa np. w dziale Kreatorium? Chętnie napisałabym sobie coś surrealistycznego.
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”