Jam jest architekt, twórca światów.

1
Witam, dzień dobry, bądź dobry wieczór.
Mówię o siebie architekt gdyż tworze własne uniwersum składające się w wielu wymiarów. Lubię pisać, a przede wszystkim tworzyć. Wymyślać postacie, światy, frakcje, wydarzenia oraz przelewać to na tekst. Piszę już około 3 lata i mogę powiedzieć, że jakieś doświadczenie już nabyłem. Czy to si-fi, fantasy, post apo, czuję się w tym dobrze. Mam szeroki zakres tekstów jakie mogę pisać choć lepiej mi nie ograniczać się tylko do współczesnego świata i realnych praw fizyki. Uwielbiam zaskakiwać i prowadzić plot twisty budowane solidnie i długo, zmuszać czytelnika do myślenia i łączenia faktów, a przy tym pisać prosto i bez żadnych analiz godnych polskich lektur szkolnych. Jeśli piszę "Trawa jest zielona." oznacza to, że trawa jest zielona i tyle.

Jestem tutaj by nie tylko ćwiczyć swoje umiejętności i wystawić się na krytykę, ale i móc pomóc wam, a to wszystko można robić w miły i przyjazny sposób. Ostatnio też mam pewien problem z brakiem zapału i ognia do pisania, więc może uda mi się z waszą pomocą go odzyskać. :-)
Mam nadzieję, że razem nie tylko poprawimy umiejętności, ale i uda nam się też wspólnie stworzyć kilka lub więcej fajnych prac, która pójdą w świat i może zainspirują kogoś lub poprawią komuś dzień.

(Jakby ktoś pytał o moje uniwersum jestem otwarty, ale nie w pełni gdyż tworze to na serwie książek z czego piszę obecnie tom 2)

4
Max pisze: (ndz 28 maja 2023, 09:39) Sprawdzimy jak Ci to wychodzi.
:hihi: Nie strasz, bo ucieknie! Cześć Vigo_1, opowiedz nam coś więcej o sobie. Skończyłeś szkołę, czy dalej się uczysz? Jakie książki ostatnio czytałeś? Opowiedz coś więcej o swoim uniwersum.
Alicja dogoniła Białego Królika... I ukradła mu zegarek.

5
A podejmę się wyzwania. Z tym, że do tego wolę rozwinąć coś i prowadzić większą historię gdyż wtedy ma to najlepszy efekt. Póki co powoli oswajam się z tym forum i pewnie za jakiś czas ruszę tutaj z jakimś projektem (nie mam pomysłu jeszcze wiec możecie podawać swoje ogólne zarysy o czym mogło by to być.)

Co do mojego uniwersum już mówię. Całość składa się z wielu różnych wymiarów. Mamy np nasz współczesny, post apokaliptyczny, fantasy czy si-fi (będzie tego więcej). Z pozoru nie powiązane światy, w których każdy ma swoje miasta, kultury dzieje postacie przedstawiane są w opowiadaniach. Czy to raz barbarzyńców, czy funkcjonariusza, bądź cywila czy walczącego o życie ocalałego w post apokalipsie. Z czasem jednak okazuje się, że coś jednak tutaj nie gra. To postać pojawiająca się w si-fi jest w Warszawie, to magowie walczą z czołgiem, czy też dokumentacja o transporcie stali zawiera jakieś dziwne dane jakie były w totalnie innym wymiarze. (przykłady od tak, nie polegać ze to są faktycznie). W całej tez z pozoru prostej historii robi się sieć połączeń (nie zawsze oczywistych) przez które można dokopać się drugiego dna, gdzie to nie jest takie hop jak się wydaje.

9
silva.silvera pisze: (czw 01 cze 2023, 14:59)
Vigo_1 pisze: (ndz 28 maja 2023, 20:04) poprawią komuś dzień.
nawet nie masz pojęcia... Doczytać regulamin, bo za mało komentarzy wrzuciłeś, żeby publikować
Właśnie sobie nie przyuważyłem, że ma być pod różnymi postami. Wiem, mój błąd i teraz jak już w sumie napisałem swoją pracę jak miałem ogień mogę spokojnie zając się pisaniem pod innymi. Czy w przedstawianiu się liczy się?

11
@Vigo_1
Fajnie, że podjąłeś temat klasycznego fantasy. Śmiało oceniaj cudze opowiadania tutaj, najlepiej bieżące. Pamiętaj, że opinie nowicjuszy także są miarodajne. Ile od siebie dasz, tyle także otrzymasz. Chętnie ocenię Twoją pracę, kiedy już uporasz się ze zobowiązaniami regulaminowymi. :)
(O ile nie wyprzedzą mnie inni i nie wyczerpią tematu.)

12
Max pisze: (czw 01 cze 2023, 15:55) @Vigo_1
Fajnie, że podjąłeś temat klasycznego fantasy. Śmiało oceniaj cudze opowiadania tutaj, najlepiej bieżące. Pamiętaj, że opinie nowicjuszy także są miarodajne. Ile od siebie dasz, tyle także otrzymasz. Chętnie ocenię Twoją pracę, kiedy już uporasz się ze zobowiązaniami regulaminowymi. :)
(O ile nie wyprzedzą mnie inni i nie wyczerpią tematu.)
Miło z twojej strony. Spoko, myślę dziś się z tym uporać. Tak na marginesie mogę się podjąć szerszych tematów. Jedynie ogranicza mnie praca, wena i moc przerobowa :-) (choć zdecydowanie czuję się najlepiej w akcji więc z tym fantasy będzie się działo i to nazbyt)
PS: może to niewiele, ale sam wstęp mojej pracy może już zastanawiać gdyż tego, że jesteś na okręcie dowiadujesz sie po czasie.

Dodano po 33 minutach 31 sekundach:
Wygląda, że zadanie wykonane, już nie jestem kmiotkiem, ale temat mojego posta nadal zamknięty

13
Vigo_1 pisze: (czw 01 cze 2023, 17:09) Wygląda, że zadanie wykonane, już nie jestem kmiotkiem, ale temat mojego posta nadal zamknięty
może dlatego, że moderatorzy są ludźmi, a nie automatami ;)
odblokowane.
no i witaj <podaje poduszkę pod tyłek>
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

14
ithi pisze: (czw 01 cze 2023, 17:13)
Vigo_1 pisze: (czw 01 cze 2023, 17:09) Wygląda, że zadanie wykonane, już nie jestem kmiotkiem, ale temat mojego posta nadal zamknięty
może dlatego, że moderatorzy są ludźmi, a nie automatami ;)
odblokowane.
no i witaj <podaje poduszkę pod tyłek>
Rozumiem. Wybacz, póki co ogarniam co jest automatyczne, a co nie :-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”