Witam!
Mam na imię Gosia i jestem studentką drugiego roku kognitywistyki na UAM w Poznaniu. Mam 21 lat, co nietrudno wydedukować z wcześniej podanej informacji, biorąc pod uwagę fakt, że moja edukacja przebiegała standardowo, lecz niech tradycji stanie się zadość:) Piszę od gimnazjum, głównie opowiadania fantastyczne. Od dawna już miałam problem z zabraniem się do pracy nad czymś nowym, mam nadzieję, że przebywanie na tym forum jakoś mnie zmotywuje;)
Interesuję się wszystkim, co dumnie zawiera się w pojęciu "kognitywistyka" i paroma innymi rzeczami też;) Staram się wcielać w życie radę Pana Pilipiuka, że pisarz powinien się znać na wszystkim powierzchownie, żeby potem móc się zagębić w konkretny temat w razie potrzeby. Jeśli chodzi o teorię, to wchłonęłam trochę wiedzy o pisaniu, którą zamierzam się podzielić (nawet od samego Jacka Dukaja). Mam nadzieję, że Wy pomożecie mi w praktyce:) Bo co innego wiedzieć, jak powinno się pisać, a co innego pisać. A w tej drugiej dziedzinie czuję się teraz kompletnie zielona.
Mam nadzieję, że dobrze nam się będzie współpracowało.
Pozdrawiam.
Kognitywna
4
Ja właśnie ferie spędzam na przekopywaniu się przez posty na forum:D Więc jak na razie brak pracy usprawiedliwiony. A że po feriach nowy semestr i do sesji praktycznie poza kilkoma godzinkami w tygodniu wolne - będą warunki do przymuszenia się do pisania. Mam nadzieję, że uda mi się za jakiś czas rzucić coś do zweryfikowania. Doczekać się nie mogę:) A na razie respect dla użytkowników forum, bo można tu znaleźć naprawdę zapierające dech teksty...
5
Witaj witaj w naszym światku... Ja jestem wariatem i szaleńcem - okazyjnie tylko. Bądź co bądź - miło zapoznać się z kolejnym uczestnikiem naszych dysput. Obiecałem być miły i nie mordować, ale Ty nie masz się czego bać...
Wiesz kto to Wielki Cthulhu?
Wiesz kto to Wielki Cthulhu?
Huginn ok Muninn flięga hverian dag
i??rmungrund yfir;
óomk ek of Huginn, at hann aptr ne komit,
þó si??mk meirr um Muninn.
-------------------------------------------------------
Witajcie w Kraju Umarłych!
Tutaj śmiech zniewoli Wasze lęki!
A marzenia i sny...
Spełni Wielki Papier!!!
i??rmungrund yfir;
A marzenia i sny...
Spełni Wielki Papier!!!
9
No i uważaj na huginna, jest niebezpieczny choć całkiem miły
ja jestem niebezpieczny? Hmm.. wiesz... CO ty o mnie wiesz

-> huginn: co do Cthulhu, to pamiętam, że moi koledzy mieli na drzwiach tabliczkę z ludzikiem mordowanym przez wielkie macki i podpisem: strzeż się Cthulhu;) a Lovecraft rządzi, przez niego raz całą noc próbowałam zasnąć przy zapalonym świetle;)
To ja widzę, że jednak pokłonić się należało Tobie *ukłon* (nie dworny bo mnie w krzyżach łamie od uganiania sie za kultystami i emo... ).
i??rmungrund yfir;
A marzenia i sny...
Spełni Wielki Papier!!!
i??rmungrund yfir;
A marzenia i sny...
Spełni Wielki Papier!!!
12
ja jestem niebezpieczny? Hmm.. wiesz... CO ty o mnie wiesz Razz Co ty wiesz o niebezpieczeństwie Razz A sorry - o niebezpieczeństwie wiedziałeś nic. Ale wylądowałeś na naszym forum i trafiłeś na mnie Smile Twisted Evil Twisted Evil
Taa, pewnie nic nie wiedziałem, ale mimo to Wielkiego szanuję, Mistrza Lovecrafta też przerobiłem i w Zew Cthullu grałem, choć dawno temu, a więc rozumiem cię doskonale i łączę się z tobą w kulcie starożytnych :wink: .
Jak ja nie lubię początków. Czemu zawsze są takie trudne?
13
Dasz się lubić Dogen
A teraz idę już nakarmic Wielkiego Cthulhu - ostatnio miał przymusową dietę i ledwom to przeżył

A teraz idę już nakarmic Wielkiego Cthulhu - ostatnio miał przymusową dietę i ledwom to przeżył

i??rmungrund yfir;
A marzenia i sny...
Spełni Wielki Papier!!!
i??rmungrund yfir;