Witam, Warlike

1
No dobra, od czegoś trzeba zacząć... :)

A więc, mam na imię Bartłomiej, mieszkam w Gorlicach (takie małe miasto na południu Polski), chodzę aktualnie do II klasy gimnazjum - nic nie poradzę, że teraz mnie wzięło na pisanie, wiem, że to trochę za młodo, ale...

Oprócz pisarstwa moją pasją jest historia, szczególnie ta średniowieczna, dorzuciłbym jeszcze do tego przełom XIX i XX w. i część starożytności, za to nie przepadam za historią najnowszą. Amatorsko zajmuję się fotografią, komiksem (coś tam próbuję bazgrać) oraz rysunkiem.

Uwielbiam czytać książki, jeśli to można uznać jako hobby, to jest to moje hobby przez duże "h". Praktycznie mogę (w przeciwieństwie do większość moich rówieśników) żyć bez komputera, czy komórki (tego urządzenia prawie w ogóle nie używam), ale bez książek już nie. Szczególnie przypadły mi do gustu książki Juliusza Verne.

Od czasu do czasu lubię pograć w piłę (ale nie oglądać w TV) pojeżdzić na rowerze...

Tyle będzie o mnie na powitanie, resztę będziecie odkrywać w mairę mojego pobytu na forum :) . Oczywiście mam zamiar poddać pod krytykę moje wcale nie doskonałe, opowiadania, opowieści.

2
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

3
Ja nie mogę żyć bez komputera(nie lubię pisać na papierze ;]), mogę żyć bez paskudnego telewizora, komórkę zgubiłem i na razie nie odczułem negatywnych skutków. Lubię rąbać drewno i kończyny.

Czołem!
Are you man enough to hold the gun?

5
Witaj.

Nigdy nie jest się za młodym na pisanie, za starym też nie. Zawsze jest dobry czas żeby zacząć, uwierz mi. Wiem co mówię.

Pozdro.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

6
Uwielbiam czytać książki [...]
Czy to już podchodzi pod uzależnienie? Bo u mnie tak ;p

Witamy, Witamy ^ ^
"Nawet najdalsza podróż, zaczyna się od pierwszego kroku."

8
Tak chętnie :) . Pijąc herbatę dobrze mi się pisze.

Czy to już podchodzi pod uzależnienie? Bo u mnie tak ;p
Oj, to już jest kompletne uzależnienie, nie mogę się z jego szponów wyrwać :) . Poza tym wcale nie chcę ^^.
Są setki zastosowań dla cielęcej skóry, ale najważniejsze to utrzymywać cielaka w całości.

10
Czasem tak się zdarza :P

Witam, witam Warlike :)

Ja również jestem uzależniona od czytania, aczkolwiek za Verne nie przepadam. Wydaje mi się zbyt... monotonny? Nie wiem. W każydym razie kapitan Nemo był ok :wink:

Pozdrawiam :)
Strona autorska: http://zalecka-wojtaszek.pl

Wsparcie dla pisarzy: http://www.gabinet-holistic.com/
Pracuję z pisarzami, którzy mają poczucie, że nie do końca wykorzystują swój czas i potencjał i nie realizują się tak, jak by chcieli. Pomagam im przezwyciężać przeszkody związane z procesem twórczym i śmiało dzielić się sobą ze światem.

11
Oo ktoś normalny zawitał :D

Mogę go przywitać? Mogę? Mogę?

Witam; .
"- A czy Miś może zostać rycerzem?

-Pewnie, że może - odparł Krzyś. - Zaraz nim zostaniesz. - To mówiąc, wziął patyczek, dotknął nim ramienia Puchatka i powiedział: - Powstań kawalerze Misiu z Puchatkowa, zwany Kubusiem, najwierniejszy z moich rycerzy."

Re: Witam, Warlike

12
Warlike pisze:
Od czasu do czasu lubię pograć w piłę (ale nie oglądać w TV) pojeżdzić na rowerze...

zazdroszczę, w moim wieku, khe, khe, już tylko oglądanie piłki w tv przy kominku pozostaje;)

Witam!

PS: Verne wcale nie jest monotonny! Wg mnie Tolkien jest znacznie "monotonniejszy" niż JV;)

13
Witaj, Warlike!

Im wcześniej zaczniesz pisać, tym lepiej. Kształtowanie warsztatu pisarskiego ciągnie się latami. Za to rozwijanie bogactwa wewnętrznego idzie coraz lepiej wraz z wiekiem, więc najlepiej, jak oba procesy będą się odbywać równolegle.

Obawiam się, że już odchodzisz z tego świata... Niestety... Dotarłam tu za późno, żeby Cię ostrzec przed herbatą z cukrem... To NIE był cukier! Zostało Ci... 26 sekund życia - enjoy.

Pozdrawiam

kognitywna

14
Kogni, czego chcesz? Mi tam smakowała herbatka od Etai.

Khe...

O czym ja to?

A, Witaj!

Khe...

Na pisanie, jak wspomniał Weber, nigdy... khe... nie jest za późno.

<łapie się za gardło i krztusi. Zaraz wyzionie ducha.>

Etai... khh... robisz świe... kheaw! herbaaa...

<wyzionął.>
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

15
Dzień Dobry, Warlike ! :)
AdaBi

"Ciągnie mnie w mroczny głąb tej knieji

lecz woła trzeźwy świat nadziei

i wiele mil od snu mnie dzieli

słyszysz Butterfly?

i wiele mil od snu Cię dzieli ..."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”