Witajcie...

1
No witam! Mam na imię Sylwia i pochodzę z małej miejscowości koło Gniezna - Witkowa. Mam 17 lat i aktualnie kończę pierwszą klasę LO.

Dlaczego tu się pojawiłam? Hmm, kocham pisać. Najczęściej opowiadania, bo gdy zaczynam bawić się w powieść, to brakuje mi czasu lub cierpliwości by ją skończyć. Taki wiek, w szkole nas ganiają, ale jeszcze napiszę coś długiego. Mam zamiar być pisarką (zawód, hobby, obojętnie - byle pisać). Do moich idoli w tej dziedzinie należą Anne Rice i Graham Masterton. Lubię też dobre, stare romanse - "Duma i uprzedzenie" czy "Przeminęło z wiatrem".

Jeśli zaś chodzi o moje osiągnięcia literackie, to sądzę że jak na młody wiek mam ich parę. Nie będę wymieniała konkursów szkolnych, bo bym Was zanudziła ;). Ale wymienię te najważniejsze (według mnie) sukcesy:

3 miejsce w ogólnopolskim konkursie literackim "Dusza kobiety" w kategorii licea,

jestem redaktorem naczelnym szkolnej (powoli wychodzimy poza szkołę) gazetki "ZOOM",

niedawno się dowiedziałam, że mój tekst (sprawozdanie z apelu) pojawił się w bezpłatnych "Wiadomościach samorządowych".

Tak, sądzę, że to najważniejsze. jak coś mi się przypomni to dopiszę.

Ostatnio zaczęłam pisać dwie powieści (których pewnie znowu nie skończę ;) ), a w najbliższych dniach wysyłam swoje opowiadania na konkurs o tematyce dowolnej. Pisałam o seksie, może komuś się spodoba ;).

To chyba wszystko co najważniejsze - jeśli macie jakieś pytania z chęcią odpowiem. Całusy!
pisanie i herbata - moje ukochane narkotyki...

3
Jak na taki wiek, osiagniecia calkiem przyjemne.

Czekamy az nam cos zaprezentujesz ;)

A z powiesciami lepiej zaczekac. Chocby z prostego wzgledu - na krotkich opowiadaniach latwiej wycwiczyc styl, poprawiac bledy itd. W wypadku zabrania sie za powiesc no coz.. poprawianie sie w trakcie sprawi ze tekst bedzie niespojny, poprawianie calosci raz po raz moze zmeczyc.

4
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

7
Witaj.

Trzymaj się proszę regulaminu, tam został niedawno zawarty punkt żeby wrzucać jeden tekst w tygodniu do zweryfikowania. Taki mały szczegół.

Pozdro.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

10
Ja bym odpuścił, ale regulamin jest po to żeby się go trzymać. Niestety.

Wrzucisz ten drugi tekst jako następny, chyba nie zrobi to wielkiej różnicy?

Mam nadzieję.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

11
Luz, mówiąc 'odpuścić' miałam na myśli że nie trzeba tego mi wypominać zaraz na każdym wątku z moim udziałem ;)

Koniec tematu, ha :D
pisanie i herbata - moje ukochane narkotyki...

14
Widzę, że ktoś tu wali prosto z mostu, bez ogródek ^^

Czołem. łap miecz i osłaniaj moje tyły. Idziemy rąbać umrzyków.
Are you man enough to hold the gun?

15
Lubię też dobre, stare romanse - "Duma i uprzedzenie" czy "Przeminęło z wiatrem".
Ja też :)

poprawianie calosci raz po raz moze zmeczyc.
Co prawda, to prawda :(

Witam serdecznie :)
Strona autorska: http://zalecka-wojtaszek.pl

Wsparcie dla pisarzy: http://www.gabinet-holistic.com/
Pracuję z pisarzami, którzy mają poczucie, że nie do końca wykorzystują swój czas i potencjał i nie realizują się tak, jak by chcieli. Pomagam im przezwyciężać przeszkody związane z procesem twórczym i śmiało dzielić się sobą ze światem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”