Nazywam się Mateusz, mój pseudonim to Mandriel. Mam 19 lat, jestem z Częstochowy.
Moje zainteresowania to sport (w szczególności piłka nożna i klub FC Barcelona), muzyka (tu pojawiają się pewne rozbieżności, ponieważ mam kilku ulubionych twórców z zupełnie różnych gatunków - Eminem, Sum41, Red Hot Chili Peppers, Ray Charles), seriale LOST i DR.HOUSE, kino, literatura (uwielbiam S.Kinga, ale lubię też poczytać literaturę nie tylko czysto rozrywkową, jak na przykład "Mistrz i Małgorzata", "Władca Much" itp.), no i istoty, w których istnienie głęboko wierzę - smoki.
Przygodę ze słowem pisanym rozpocząłem w wieku 13 lat, kiedy to zacząłem pisać swoje pierwsze "teksty liryczne" potoczniej zwane rymami. Wytrwałem w tym 5 lat tworząc ponad 60 tekstów, i umieszczając te rymy na blogu (który teraz niestety już nie istnieje). Kiedy zacząłem odchodzić od pisania rymów, zacząłem pisać opowiadania, oraz przeprowadziłem próbę napisania dwóch powieści ( w obu przypadkach zapędziłem się w ślepy zaułek, z którego nie potrafiłem wybrnąć. Wierzę jednak, że przy odrobinie chęci i sporej ilości czasu coś z tego wyjdzie) Aktualnie (po doświadczeniu zdobytym podczas nieudanych prób wcześniejszych powieści) zbieram materiały, i gromadzę je w specjalnej teczce, w momencie gdy uznam, że wszystko jest zapięte na ostatni, najmniejszy nawet guziczek przysiądę do pisania.
To chyba tyle w ramach powitania

Mam nadzieję, że to forum i ludzie znajdujący się w nim pomogą mi poszerzyć horyzonty. Liczę też na zawarcie nowych znajomości

Gorąco pozdrawiam!