Biała-Róża

1
Hm. Zapewne mnie wyśmiejecie, ale mam jedyne 15 lat. Zawitałam na to forum nie z chęci tworzenia, pisania własnych tekstów, ale dlatego, iż bardzo lubię je czytać. Moja miłość do książek jest największą miłością mojego życia. Niekoniecznie muszę je czytać, wystarczy, że będę miała mozliwość otaczania się nimi. Tak więc mój pokój przypomina małą biblioteczkę. Czasem mam wrażenie, że jestem gąbką, która nieustannie, bez zmęczenia pochłania wszystko, co może podarować otaczający ją świat.

Jestem niepoprawną romantyczką. Kocham uczucie wzlotu wzwyż, uwielbiam, gdy moja dusza unosi się aż pod sam sufit. Pogrążajać się w lekturze pełnej słodyczy i polotu, zyskuję je, moje horyzoty poszerzają się do niebotycznych rozmiarów.

Całe dotychczasowe życie towarzyszył mi słodko-gorzki smutek. Głębia, niespełnienie, niedosyt, niezaskopokojony głód czegoś nienazwanego, czegoś, czego ludzka myśl nie jest w stanie uchwycić, opisać słowami.

Co mnie jeszcze cechuje? Delikatność.

3
Witam :D

w takim razie zapraszamy do komentowania tekstów w działach "napisałem/łam" i "jestem w trakcie pisania"

pozdroowki 8)
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

7
Pseudonim odpowiada Twojej osobowości ;-) Witamy serdecznie ;-)
"-dbaj o dochody

jak twój kolega Kartezjusz

-bądź przebiegły

jak Erazm

- poświęć traktat

Ludwikowi XIV

I tak go nikt nie przeczyta"

Zbigniew Herbert
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”