Witam serdecznie!

1
Witam serdecznie!

Zaglądam na to forum od pewneg czasu, dlatego postanowiłem, że najwyższa pora się ujawnić i powiedzieć coś o sobie.

Przez całe życie jestem związany z jednym miastem - Poznaniem. Tu się urodziłem, tu mieszkam, tu ukończyłem studia na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza. Jeżeli chodzi o moje gusta literackie, to przede wszystkim interesują mnie kryminały. Pisarzem numer jeden jest dla mnie Joanna Chmielewska. Moje upodoboania nie ograniczają się jednak tylko do tego gatunku. Lubię także dobrą powieść obyczajową, horror, SF.

Jeżeli chodzi o próby pisarskie, to cóż... było ich wiele. :) Mam nadzieję, że w końcu coś konstruktywnego z nich wyjdzie. :)

Pozdrawiam!

2
Ha! Kolejny z Poznania!

Witaj!

Pozwolisz się zaprosić do zamku na lampkę... wina, oczywiście? Kto pomyślał o k... koli <wiem, że "cola" ale mi do koncepcyji nie pasowało :P>? :P

Ja co prawda z Ciemności ale mamy dobre połączenie z Poznaniem. Wiesz, te takie autobusy tunelowe... jak to szło? Metro? Też ładnie :)

Pozdrawiam serdecznie :P
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

3
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

6
Bry.

Interesujesz się może śmiercią, rozpadem, krwią, zniszczeniem, flegmą etc?

Nie?

To zapraszam na poligon. Zaczniesz.
Huginn ok Muninn flięga hverian dag

i??rmungrund yfir;

óomk ek of Huginn, at hann aptr ne komit,

þó si??mk meirr um Muninn.

-------------------------------------------------------

Witajcie w Kraju Umarłych!

Tutaj śmiech zniewoli Wasze lęki!

A marzenia i sny...

Spełni Wielki Papier!!!

7
O, fan Chmielewskiej? Witam BARDZO serdecznie! :D
"Asymilacja i dysymilacja. CO2, H2O,
i światło, światło, światło,
przemiana materii w materię, wzrost i dojrzewanie
w płaskim dysku falującej Galaktyki."

Julia Fiedorczuk "Ramię Oriona"

11
Marik Vao pisze:A jakie SF lubisz? Gwiezdne Wojny?
Fanem Gwiezdnych Wojen nie jestem. Space opera to zdecydowanie nie moje klimaty. Wolę, raczej fantastykę socjologiczną, antyutopie.

Pozdrawiam! :wink:

12
space opera?

hmm... No to znaczy, że po prostu nie znasz gwiezdnych wojen innych, niż filmy. :p

Jest sporo książek i komiksów SW i myślę, że w nich często sama galaktyka i realia SW schodzą na drugi plan, a pierwsze skrzypce grają problemy moralne bohaterów.

14
Jam jest quasi łucznik :)

Piękny lekki refleksyjny wisi na ścianie

ha! :D
Cave me domine ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo.

Szaleństwo to obecnie jedyny rodzaj indywidualizmu. Reakcja obronna organizmu na absurdalny ład i banalność świata.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”