Poszukiwana/Poszukiwany

1
Witam. Szukam osoby, która popatrzy świeżo na kilka pierwszych stronic mojej powieści. Nie jest długa. Zaledwie IV rozdziały, po sześć stron maszynopisu. Możemy wymienić się swoimi tekstami. Chodzi mi przede wszystkim o opinie na temat zarysu fabularnego, ukształtowania bohaterów, zdania na temat dialogów i porządku fabuły.
Odwdzięczam się tym samym! ;)

Chętnych zapraszam na Priv.

2
OK. Popatrzę świeżo.
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

3
Z przyjemnością poczytam i chętnie podeślę kilka str. swojej pisaniny.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

4
Matka, nie wiem, czy wysłałeś ostatecznie, czy nie, ale uprzejmie donoszę, że dotychczas nic od Ciebie do mnie nie dotarło. Sprawdziłam - adres mailowy wysłałam Ci poprawny - więc jakby co, to puść jeszcze raz.
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Centrum Wzajemnej Pomocy”