Witajcie!
Niedawno zawitałem na tym forum i od razu chciał bym by ktoś poświęcił mi chwilkę (moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina). Wybaczcie, ale najpierw nabazgrałem kilka(naście) tekstów (z czego 2, może 3 są cokolwiek warte) i wklepałem w google "forum literackie" właśnie po to by znaleźć kogoś kto zechce poświęcić czas na amatorskie opowiadanka : P
Na temat:
Mam napisane opowiadanie mające być wstępem do kolejnego (a'la Kroniki Jednorożca pana R.J.Szmidta). Świat jest bardzo nietypowy i, w zasadzie, nawet nie wymyślony przeze mnie (pisałem w przywitaniu, że jestem eRPeGowcem i ten świat został wykorzystany w jednej z sesji pbf w której brałem udział).
Ogólnie magia i technologia są obecne w tym świecie, ale nie wszędzie w równych proporcjach. Czarodziej może tu posłać błyskawicę by ta zatrzymała szarżującego cyborga, tarczownik stawać w szranki z rewolwerowcem, druidzi zatrudniać hakerów, a rządy wysyłać na wojny czołgi obwarowane szeregami ochronnych run. Istnieją tu bogowie i niektórzy zsyłają jakieś łaski, co nie przeszkadza uczonym zastanawiać się co jest w kosmosie.
Ogólnie świat jest wiarygodny i klasyczny póki dwa elementy się nie spotykają, wtedy logika zostaje naciągnięta i, na pewno, nie należy na niego patrzeć w makro skali.
Btw. Opowiadanie ma 38715 znaków, łącznie ze spacjami i interpunkcją.
3
Hej,
Uwielbiam Arcanum.
Spakuj w rar i dołącz proszę do PW wysłanego do mojej skromnej osoby.
No i nie zawiedź mnie
Pozdrowienia,
G.
Uwielbiam Arcanum.
Spakuj w rar i dołącz proszę do PW wysłanego do mojej skromnej osoby.
No i nie zawiedź mnie

Pozdrowienia,
G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover
Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.
Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.
5
Podeślij, podeślij, maila rzucam na pw.
Tylko od razu ostrzegam, że opóźnienie nawet i do dwóch tygodni jest możliwe, jeśli o odpowiedź z mojej strony chodzi :p
Tylko od razu ostrzegam, że opóźnienie nawet i do dwóch tygodni jest możliwe, jeśli o odpowiedź z mojej strony chodzi :p
6
+1TheBurningTree pisze:Podeślij, podeślij, maila rzucam na pw.
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude
B.A. = Bad Attitude
7
Kolejne dwa maile wysłane (piszę tak na wszelki wypadek gdyby nie doszły, czy coś abyście wiedzieli, że trzeba się upomnieć o ponowne wysłanie : P )
Tak btw.
Wszystkim podałem link do doca w którym pracuję nad opowiadaniem.
Pozwolę sobie zasugerować możliwość komentowania bezpośrednio w nim : ]
Podkreślić kawałek o który chodzi, za nim [enter], komentarz jakimś innym kolorem i znów [enter]. Tak łatwiej będzie toczyć dyskusję i będzie możliwa pomiędzy nami wszystkimi.
Ale to tylko sugestia : )
Tak btw.
Wszystkim podałem link do doca w którym pracuję nad opowiadaniem.
Pozwolę sobie zasugerować możliwość komentowania bezpośrednio w nim : ]
Podkreślić kawałek o który chodzi, za nim [enter], komentarz jakimś innym kolorem i znów [enter]. Tak łatwiej będzie toczyć dyskusję i będzie możliwa pomiędzy nami wszystkimi.
Ale to tylko sugestia : )