Pół (już-nie-mikro)powieści. 426k znaków. SF/fantasy/zależy jak na to spojrzeć

1
Cześć wszystkim!

Jak by tu zacząć... Może od początku. Mam rozgrzebane coś, co w założeniach miało być mikropowieścią, ale ostatecznie będzie miało gabaryty powieści. Strukturę ma toto taką:
Część 1. Akcja w czasach trochę późniejszych niż współczesne
Część 2. Retrospekcja w formie zamkniętej całości
Część 3. Finał
Jeśli ktoś czytał "Cienioryt" Piskorskiego, to wie, o co mniej więcej chodzi.

Części nr 1 i 3 są jeszcze w powijakach. Natomiast część 2 jest już gotowa. I to ona woła, żeby jakaś miła beta przeczesała ją od stóp do głów.

Tekst powstawał na przestrzeni trzech lat, więc może być gdzieś wewnętrznie sprzeczny albo niespójny. Wynika to z tego, że w trakcie miałem potwornie długie przestoje. Z tego też powodu stępił mi się styl. Także w przypadku srogich baboli można bić kijem :)

Ale tak naprawdę najbardziej mi zależy na zobaczeniu, jak odbierana jest fabuła. Bo jest pokręcona. Bardzo. Może aż za bardzo...

Uwaga, teraz lekkie utrudnienie. Tekst jest bezpośrednią kontynuacją dwóch opowiadań o Kayli Drax, opublikowanych kiedyś w Esensji. Mamy tę samą bohaterkę i klimaty. Mile widziany będzie ktoś, kto już zna te realia (Natasza, żyjesz? :) ). Ale generalnie starałem się pisać pod osoby nieznające mojego małego uniwersum.

W zamian podejmę się sprawdzenia/korekty/zrecenzowania czegokolwiek pisanego prozą. Od zaraz.

Czyli tak: pół powieści, 426k znaków, SF chylące się nieco ku fantasy. Kayla Drax. Urland. Jest ktoś chętny?
Dark side of the Force

Odwiedź mój fanpejdżObadaj moje książkiNa Esensji też jestem

2
uniwers pisze: Czyli tak: pół powieści, 426k znaków, SF chylące się nieco ku fantasy. Kayla Drax. Urland. Jest ktoś chętny?
Pół powieści to 426k/2, czy te 426 to pół powieści? Mam trochę czasu, mogę pomóc, acz słowa
uniwers pisze: Kayla Drax. Urland
są mi zupełnie obce. Ale wystarczy mi streszczenie tematu o ile w ogóle jest potrzebne :)
Uśmiechając się do deszczu mniej się moknie

3
Te 426k to jest pół powieści. Choć w przyszłości może się okazać, że to ta mniejsza połowa.
Namrasit pisze: uniwers pisze:
Source of the post Kayla Drax. Urland

są mi zupełnie obce. Ale wystarczy mi streszczenie tematu o ile w ogóle jest potrzebne :)
Ależ absolutnie nic nie szkodzi :) Sprawdzimy odbiór bez znajomości.
Podaj proszę jakiś kontakt do siebie.

Dzięki!
Dark side of the Force

Odwiedź mój fanpejdżObadaj moje książkiNa Esensji też jestem
ODPOWIEDZ

Wróć do „Centrum Wzajemnej Pomocy”