16

Latest post of the previous page:

Jim Skalniak pisze:Dobra, tamto już skończone. Stanęło na 185, ale dowiedziałem się w tym czasie, że są jakieś znormalizowane czy coś tam i, że wychodzi w nich więcej, więc może gdyby mój tekst znormalizować (normalizować? O, nie! Nigdy!) to by było i 200.
Normalizacja jest paskudna. Na sam widok Times New Roman mam odruch wymiotny, jestem fanem Tahomy, lubię też Verdanę i Calibri. Ale TNR jest krojem gorszym od Comic Sans, błech :P
A tak w ogóle, licz znaki, nie strony. To jest obiektywniejszy licznik pracy, chyba, że stawiasz wielokropki co zdanie :P
Jim Skalniak pisze:A dzisiaj zacząłem od nowa, nową powieść, mam trzy nienormalne strony. Mogę też zacząć relacjonować w tym wątku, tylko... czy kogoś to w ogóle obchodzi ile ja stron napisałem? :P
Pisz i raportuj, nawet jeśli publika milczy, robisz to głównie dla siebie. :)
"Och, jak zawiłą sieć ci tkają, którzy nowe słowo stworzyć się starają!"
J.R.R Tolkien
-
"Gdy stałem się mężczyzną, porzuciłem rzeczy dziecinne, takie jak strach przed dziecinnością i chęć bycia bardzo dorosłym."
C.S. Lewis

17
Stało się. Poprzednia powieść i wszystko inne poszło na śmietnik Zbliża się nowy rok, całkiem nowe nadzieje. Na razie za wcześnie by rzucać liczbami, znakami, stronami... Na razie trzeba się wziąć do poważnej roboty, w ogóle zacząć. Liczę na doping niczym Lance Armstrong!
"Naucz się, że można coś innego roznosić niż kiłę. Można roznieść światło, tak?"
Robert Brylewski
ODPOWIEDZ

Wróć do „Maraton pisarski”