Ziewnik - padaPada

1
No to i ja się włączę. :)

Mój cel na jeden miesiąc:

1. Stworzenie wstępnego planu powieści na tyle, żeby wszystko miało ręce i nogi od strony logiki.
2. Napisanie w powieści 100000 znaków.

Odpalam muzę, robię kawę, zadzieram kiecę i lecę. :)
Leniwiec Literacki
Hikikomori

2
Nie jest tak źle, jak się spodziewałem. :)

Minęły cztery dni a ja skrobnąłem 14122 znaków, co daje 3530 znaków na dzień, a nie przemęczam się przy tym zbyt mocno. ;)

Mój cel zakłada około 3200 na dzień, więc jest szansa.

Rozkręcam się, ale z dnia na dzień pisze mi się coraz lepiej. Nie róbcie długich przerw w pisaniu, dobrze wam radzę. ;)
Leniwiec Literacki
Hikikomori

4
Pisz, pisz. Jejku, jaka jestem ciekawa, co tam się będzie działo! :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

7
Wszyscy pokończyli maratony, ale ja nie zamierzam. Sam się skończy, jak przyjdzie jego czas. ;)

Dzisiaj dałem z siebie maksa 19 200. I wśród tego nawału jest nawet kilka całkiem zgrabnych zdań. :)
Leniwiec Literacki
Hikikomori

8
Dzisiaj tylko 3330 znaków, ale to i tak nieźle. Dzień się jeszcze nei skończył, a ja co jakiś czas siadam do tekstu i coś przy nim grzebię, na zmianę z czytaniem Fincha oraz traceniem czasu na FB.

Aktualnie moja powieść ma 103 000. Jeszcze tylko jakieś 400 000. ;)
Leniwiec Literacki
Hikikomori

Re: Ziewnik - padaPada

9
padaPada pisze:No to i ja się włączę. :)

Mój cel na jeden miesiąc:

1. Stworzenie wstępnego planu powieści na tyle, żeby wszystko miało ręce i nogi od strony logiki.
2. Napisanie w powieści 100000 znaków.
padaPada właściwie osiągnąłeś już cel z pierwszego postu dotyczący ilości znaków:) i to w przeciągu zaledwie pół miesiąca. Gratuluję!
Gorąco kibicuję Ci w dobrnięciu do 500000:)

10
BlueBlue pisze:padaPada właściwie osiągnąłeś już cel z pierwszego postu dotyczący ilości znaków:) i to w przeciągu zaledwie pół miesiąca. Gratuluję!
Oj, żeby to było takie łatwe. Gdy dołączyłem do maratonu, miałem już bodajże 50 000. :)

Ale dzięki za kibicowanie. Teraz przyda się jeszcze bardziej! ;)
Leniwiec Literacki
Hikikomori

11
Myślałem, że nie będę miał tu czego wpisywać, że moje osiągnięcia będą żałosne, a tu proszę, kolejny dzień i 7400 znaków. Zaczynam się wkręcać. To ten etap, gdy pisanie bawi, gdy jest się wmontowanym w dany tunel rzeczywistości, gdy połowę dnia rozmyśla się nad fabułą, itp. Kręci to, napędza. Trzeba korzystać póki jest power.
Leniwiec Literacki
Hikikomori

14
Jak na razie 8500 znaków, ale dzień jeszcze w pełni. ;) Robię przerwę i idę poczytać Fincza. Nota bene polecam tę lekturę - świetne new weird, z genialnym klimatem.
Leniwiec Literacki
Hikikomori

15
Nie czytałam Fincza, ale nie chcę się na razie zabierać za nową lekturę, mamy długi weekend, jest czas aby nabić jak największą ilość znaków:) Jak skończę maraton to sięgnę po tę pozycję, lubię takie weird klimaty.
Zablokowany

Wróć do „Maraton pisarski”