Dziennik - Thug

1
Podobno dziennik pomaga, więc postanowiłem sprawdzić te teorię. Zaszkodzić raczej nie może, a każda pomoc jest przydatna.

Celem jest nauka lepszej korekty (a raczej sensownej korekty, bo moja dotychczasowa jest niedostrzegalna). Zdobycie nieco umiejętności w pisaniu większych historii.

Czas jest nie określony, choć szacuje, ze całość zajmie mi gdzieś z cztery, pięć miesięcy.

Droga, czyli za pomocą czego zamierzam tego dokonać:
NazwaWWWWWWWWWWWWWWWWW|Stan początkowy |Stan aktualnyW |Seria poprawek i % jej stan |
Project for God "Wierzyć, nie dowierzać" I| 0 znaków WWWii| 6500 znakówII | Brak WWWWWWWWWWW|
Projekt Aleje "Thug" WWWWWWWWWWi| 493 871 znaków | 0* znaków WW| brakWWWWWWWWWWW |
Projekt wirtualnego więzienia "Dungeon" | 230 948 znaków | 0* znaków WW| brakWWWWWWWWWWW |

*Liczone od zera, gdyż choć fabułą się nie zmieni, uznałem pisanie na czysto za najlepsze wyjście.

Cele poboczne:
-Napisanie pseudohorroru. Szacunkowa wielkość 150 000 znaków
-Napisanie od nowa, tym razem (mam nadzieje) dobrze, pierwszej części cyklu i zarazem mojego pierwszego projektu
-Rozbudowa wątków pobocznych oraz zwolnienie tępa w projekcie ze świątecznego maratonu.
-Uwrażliwienie się na podmiot w zdaniu i jego powtarzalność.

Wielki Babol od zawsze był ze mną, mam nadzieje, że czas gdy naszego drogi się rozejdą, już niedługo nadejdzie. On szykuje swe wojska, niezliczone zastępy ostrych jak brzytwa błędów. Na przeciw nim wystawiłem garstkę bohaterów. Czy przybędą władcy za bezkresnych wód i pustkowi, aby stanąć po którejś ze stron? Tego nie wiem. Jedyne co mogę powiedzieć to "Wojna się zaczęła!"
-Może jak będę dużym chłopcem, ludzie będą mnie prosić o pomoc.
-Albo żebyś się przesunął.

3
Thug pisze:zwolnienie tępa
"być tępym" ale "zwolnić tempo" :)

Trzymam kciuki i będę obserwować. :)

Ps. Kolega ostatnio tlumaczyl mi, że "karkolomny" oznacza tak silny, że lamie karki. :D Nie tylko Ciebie wspiera Wielki Babol.

Ps.2. Wciąż nie mam "l". :(

5
Lady Kier pisze:Trzymam kciuki, szczególnie za projekt wirtualnego więzienia. Kurcze, zainteresowało mnie to, ciekawy motyw :-)
Dzięki, ale w moim przypadku idea jest lepsza od efektu. Może, więc sama go wykorzystasz, tak jak na to zasługuje? :)
"być tępym" ale "zwolnić tempo" :)
Ehhh, czasem zastanawiam się, co robiłem, w czasie kiedy takich rzeczy powinienem się nauczyć i czy było warto :cry:

6
NazwaWWWWWWWWWWWWWWWWW|Stan początkowy |Stan aktualnyW |Seria poprawek i % jej stan | Przybyło
Project for God "Wierzyć, nie dowierzać" I| 0 znaków WWWii| 13828 znakówi | Brak WWWWWWWWWWW| +7328 znaków
Przygoda jest jak sen: gdy się zacznie jesteśmy już w jej centrum, a początek i koniec to zagadki. Pytanie tylko, która z nich da nam właściwe odpowiedzi.

7
W sumie nie wiem. Sprawozdania się daje chyba codziennie?
Idzie mi wolniej niż myślałem. Choć w sumie to nie jest takie dziwne. Bohater który ma myśleć, zamiast walczyć jest na dłuższą metę dla mnie nowością, którą mam nadzieje opanować.

NazwaWWWWWWWWWWWWWWWWW|Stan początkowy |Stan aktualnyW |Seria poprawek i % jej stan | Przybyło
Project for God "Wierzyć, nie dowierzać" I| 0 znaków WWWii| 20700 znakówi | Brak WWWWWWWWWWW| +6872 znaków

It's just ten percent luck
Twenty percent skill
Fifteen percent concentrated power of will
Five percent pleasure
Fifty percent pain

8
Odnaleziono artefakt
Podczas wędrówki po górach, w poszukiwaniu sposobu na wydłużenie dnia do 28 godzin, znalazłeś dziwną skrzynkę. Po usunięciu zaklęcia chroniącego zamek i zignorowaniu ostrzeżenia, otwierasz ją i znajdujesz netbooka. Jednak ostrzeżenie nie było tam bez powodu, gdy wyciągałeś artefakt, jakieś zaklęcie zamroziło cię. Nie możesz się ruszyć przez dwie tury.
Dwa stracone dni, jednak gdy tylko przyzwyczaję się do nowego sprzętu, mam zamiar wyrobić średnią do 10 000 znaków na dzień.

9
Środa też była stracona, niestety kuchnia mną zawładnęła w tych dniach.

Czwartek zmęczony, ale i zniecierpliwiony dodałem około 4500 znaków

Dziś, czyli piątek, doszło kolejne 10 000 znaków, czyli taka już bardziej normalna liczba.

Stan od ostatniego raportu:
Project for God "Wierzyć, nie dowierzać"| 0 znaków WWWii| 35565 znakówi | Brak WWWWWWwWWWWW| +14865 znaków

Suche fakty, to taka nuda, a że i tak nikt tego nie czyta, to się pobawię.

Spojrzałem w mrok.
Dostrzegłem światło.
Migotało kusząco.
Uwiodło mnie.
Ruszyłem mu na przeciw.
Jednak one uciekało.
A ja biegłem za nim
Znikło.
Mnie ogarnęła pustka.
Zgubiłem drogę do domu.
Pożerała mnie ciemność.
Migotałem kusząco.
Jakby na przekór zalewającemu mnie złu.

11
Project for God "Wierzyć, nie dowierzać"| 0 znaków WWWii| 41789 znakówi | Brak WWWWWWwWWWWW| +6224 znaków

Ostatnio dochodzę do smutnego wniosku, że na równi z pisaniem lubię gotować. Ehh jak widać po tempie, pisanie w święta to nie był jeden z genialnych pomysłów. Jutro będzie 0, już to wiem. Prawdopodobnie tak samo będzie w poniedziałek.
Wiara w siebie jest na równi z nadzieją. Niby okłamujemy siebie, ale czy czasem nie tego własnie potrzebujemy?

13
Lady Kier pisze:Święta, święta i po świętach. Na bok gary, teraz trzeba się pobudzić twórczo ;-)
Tak jest. Choć dopiero dziś odkładam garnki na bok.

Project for God "Wierzyć, nie dowierzać"| 0 znaków WWWii| 57206 znakówi | Brak WWWWWWwWWWWW| +15417 znaków

około 2000 napisałem wczoraj wieczorem, bo gdy zorbie sobie dłuższą przerwę, mogę wypaść z rytmu.
Niesamowite ile rzeczy muszę przy tym projekcie sprawdzić, czy są takie jak sądzę (i na szczęście, jest tak dosyć często)

Żeby nie było zbyt pusto to daje coś z tekstów zasłyszanych w szkole.

Odwaga jest nazywana zarówno głupotą jak i szaleństwem. Mówi się też, że od szaleństwa do geniuszu tylko jeden krok. Czy wiec głupota nie jest tak naprawdę geniuszem niedocenianym przez ignorantów?

14
Project for God "Wierzyć, nie dowierzać" +10 143 znaków. Razem: 67 349 znaków

Ku mojemu zdziwieniu, minąłem własnie połowę tekstu. Chyba znów zacząłem pisać za szybko. Tekst nie miał być długi, przejechałem go w myślach wcześniej i nie chciałem go sztucznie wydłużać, jednak teraz zastanawiam się, czy dobrze zrobiłem.
Cóż, mam nadzieje, że to wyjdzie potem po poprawkach.

Dziś nic dodatkowego, dobija mnie nasza kochana wiosna za oknem.

15
Ho Ho dziewiętnaście dni bez raportu. Naprawdę brak mi systematyczności, gdy wypadnę z rytmu. Więc tak: po ostatnim raporcie chorowałem i nie umiałem się na niczym skupić, więc porzuciłem myśl o pisaniu przez ten czas. Gdy zdrówko wreszcie dopisało - straciłem wątek, więc zająłem się sprawami z poza literaty (zaliczenia, programowanie, reperacja itd.)
Potem zająłem się konkursami, bitwą i jedną praca dodatkową. Łącznie: około 55 tysięcy znaków.
Do: Project for God "Wierzyć, nie dowierzać" doszło w tym czasie +22 695 znaków
Co średnio daje około 4050 znaków na dzień.

Muszę częściej pisać, albo nie wyrobię się z planem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Maraton pisarski”