107
Tematy półfinałów trochę nierówne są. "Młodzi mędrcy i starzy uczniowie" daje więcej przestrzeni, niż "Sadząc martwe kwiaty". Przeczuwam, że teksty z tego półfinału będą ciekawsze. "Ogrodnicy" mają trudniej, niż "spece od edukacji".
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

109
eworm pisze:Opowiadania już są. Thana, podtrzymujesz powyższe?
Nie. Autor A pobił IMO wszystkich. Ugryzł temat od niespodziewanej (dla mnie) strony. "Spece od edukacji" nie wykorzystali tak ciekawie swojego tematu. Nie miałam racji. :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

111
eworm, ale naprawdę znajdź sobie tę dziewczynę.
Ja swoje zdanie wyrażę po rozstrzygnięciu, żeby móc powiedzieć: Ha, wiedziałam, że to oni brali udział i że to ten wygra! Nie chciałabym, żeby wyglądało na to, że się pomyliłam w przedwczesnej opinii.
ObrazekObrazekObrazek

113
Luka, nie swataj już tak biednego eworma, wyraził już swoje zdanie i myślę że dość wyraźnie na ten temat. Co do meritum: Dla mnie tak samo: w finale, po pierwszej rundzie i odpadnięciu zawodnika C, nie ma innych kandydatów do finału jak A i E. Przy czym nie podzielam aż tak entuzjazmu Thany nad drugim tekstem A, pierwszy był napisany z większą pasją, za to E trzyma równy poziom, klarownie i jasno (wręcz łopatologicznie) wykładając pomysły na stół. Przy czym przed finałem niczego nie roztrzygam, za to liczę na mega temat ze strony Fauxa
Try to shake it loose, cut it free, just let it go, get it away from me.

115
To dziś już poznamy parę finałową? :) I temat? Łiii :D

Co do literek, to, kurde naprawdę mam problem ze zgadnięciem kto kim jest. Po pierwszym etapie miałam jakieś swoje typy, a teraz przestały mi pasować... :/
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

117
Tematy mi się bardzo :D
Chociaż nadal dla mnie numerem jeden jest "Wysypisko zużytych emocji" - jakoś najładniej mi grało.
Ale oba finałowe są fajne. Dobrze brzmią i dają (IMO) szerokie pole do popisu.

Mam nadzieję, że po wszystkim zawodnicy podzielą się z nami wrażeniami, jakie im towarzyszyły.

Ze strzałów po dłuuuugim zastanowieniu obstawiam pP pod literką E.
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.

Strona autorska
Powieść "Odejścia"

118
Faux pisze:Właśnie, jak wasze typy? Strzelajcie nickami, to gdy tylko dostanę wszystkie oceny, pobawimy się w zgadywankę. :D
Chętnie bym, ale za mało czytam innych, żeby mieć blade pojęcie. Uwaga poprzedniczki jednak tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że pePe przeszedł, kurde, do finału jako E. Kimkolwiek jest A, właśnie jemu kibicuję ;p Żart, niech wygra najlepszy.

Ja również liczę na relację z drugiej strony już po wszystkim.
eworm pisze:
Babcia|Ewa2|Ex aequo|Genialne dziecko

119
Chyba najwyzszy czas, żebym dodał swoje trzy grosze.

Turniej śledzę od początku i bardzo podoba mi się jego idea. Muszę podziękować tym, którzy typowali mnie jako jednego z uczestników - bardzo mi miło, nawet jeśli nie ma to pokrycia z rzeczywistością :) Może faktycznie doczekam się takiego zaproszenia w kolejnej edycji.

Gusta oceniajacych średnio pokrywały się z moimi, literka, której kibicowałem, odpadła już w przedbiegach. Jeśli chodzi o typy, ciężko cokolwiek powiedzieć, zbyt powierzchownie znam twórczość użytkowników Weryfikatorium. Jak dla mnie Wielki Finał to starcie damsko-męskie. A to kobieta, E mężczyzna.

Do tego mam wrażenie, że do tej pory KAŻDY kto wypowiadał się na temat ToPY, brał udział w Turnieju. Kwestia tego, pod jaką literką się ukrywał ;)

120
Mnie się wydaje, że A to jednak facet... Tematyka tekstów i ujęcie tematu mogłoby sugerować kobietę... Ale mam przeczucie, że to tylko podpucha :P

uthModar, a której literce kibicowałeś i dlaczego?

Strona autorska
Powieść "Odejścia"

121
Jakos tak bezwiednie kibicowałam literce A.

Pisanie kobiece, albo facet o dużej wrazliwosci. Hm, hm.

Ale jeszcze półfinałów nie czytałam, wiec mogę zmienić typ. :P

Wróć do „Turniej o Puchar Administratora 2012”