Rozmowy o ToPA2012

1
Czekam i czekam, ale jakaś taka cisza tutaj jest. Faux, biedak, wpadł na świetny pomysł, wypisuje coraz to nowe info, regulamin, ciekawostki, a społeczność Wery milczy i znaku życia nie daje. Czyżby wszyscy bali się, że uznani zostają za demaskujących się w ten sposób zawodników? Bzdura, nie tylko oni są zainteresowani! Dyskutujmy tu wszyscy!

Spekulacje dotyczące zawodników? Dlaczego nie, nawet ja mam już swoje typy. Na razie nie zdradzam nicków, nie wiem, ile nam tu będzie wolno - z tego samego powodu staram się nie pisać w sposób, który definitywnie mnie wlicza lub wykreśla z grona szanownych uczestników. Zresztą w ten sposób jest znacznie przyjemniej, polecam to jako dowartościowującą rozrywkę i troszkę tylko wredną psychologiczną grę z resztą użytkowników ;)

Opinie na temat regulaminu, pytania? Jak najbardziej, przydadzą się w oby jak najmniej ewentualnym ToPA2013! Osobiście liczę na to!

No i westchnienia zachwytu nad nagrodą! Och, jakżeby to cacko przebosko wyglądało na honorowym miejscu w pokoju. Co mówię - w domu!

A jaka zabawa będzie, skoro zawodnicy też będą się tutaj odzywać, próbując usilnie nie zdradzić swojej tożsamości, a my i tak będziemy wszyscy się nawzajem podejrzewać... Kryminał najwyższych lotów! Czyli to, co ewormy lubią najbardziej!

Do Fauxa:
a) Jak daleko możemy posunąć się w omawianiu ToPA2012? W szczególności chodzi oczywiście o kwestie zawodników. Można rzucać nickami czy lepiej zachować swoje podejrzenia dla siebie? Żeby nie było żadnego Faux pas* ;)
b) Jakimi kryteriami z grubsza kierowałeś się przy wyborze tych "najlepszych"? Jeśli dasz radę powiedzieć, nie zawężając zbyt boleśnie grona podejrzanych, ma się rozumieć.

Lepiej dla Ciebie, żebyś nie wziął był żadnych fioletowych... Choć, właściwie, jeden... Czy da się pokonać publikowanego autora, jeśli nie wspiera się on nazwiskiem? Były dyskusje na Wery, w jakim stopniu poczytność zależy od wyrobionego nazwiska, byłby ciekawy eksperyment ;)

EDIT: O, widzę, że posty w tym wątku podlegają moderacji przed publikacją. To upraszcza sprawy, dobry pomysł.

3
eworm pisze:Twój nick się czyta jak w tym wyrażeniu, czy bardziej w stronę nazwiska"Fawkes" [fołks], czy może Fox?
Chciałbym, żeby czytano go [fałks]. :P Gdy na niego wpadłem, nie znałem jeszcze zwrotu faux pas, a gdybym go znał i wiedział, że nick będzie przez niektórych czytany [fo], to bym chyba zrezygnował. :P

Do rzeczy:
eworm pisze: Jak daleko możemy posunąć się w omawianiu ToPA2012? W szczególności chodzi oczywiście o kwestie zawodników. Można rzucać nickami czy lepiej zachować swoje podejrzenia dla siebie?
Dopuszczam styl posta, który właśnie napisałeś, czyli "nie wykluczam, ani nie potwierdzam". Strzelanie nickami jak najbardziej. Wmawianie sobie nawzajem "nie wypieraj się, bo ja i tak wiem swoje" również, bo przypominam, że kilka osób z pierwszego składu odmówiło, więc możliwe, iż ktoś, kto według Was MUSIAŁ się tu znaleźć, nie mógł, bo np. termin mu nie odpowiadał. :)
eworm pisze:Lepiej dla Ciebie, żebyś nie wziął był żadnych fioletowych...
Przeczytaj zaproszenie wklejone na górze przecieków. :)

Wielkie dzięki za ten temat. Mam nadzieję, że zrobi się tu jakieś show powiązane jednocześnie z edukacyjnym komentowaniem wklejanych tekstów, a nie tylko moje posty z tekstami i werdyktami.
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:

4
Och, ja zawsze chętnie objadę, zmieszam z błotem i zadepczę... Znaczy... yyyyy... Zawsze chętnie skomentuję :P
O to się nie martw, Faux :)

Się miło robi. :)
Ostatnio zmieniony wt 28 lut 2012, 00:51 przez Adrianna, łącznie zmieniany 1 raz.
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

5
Adrianna pisze:Och, ja zawsze chętnie objadę, zmieszam z błotem i zadepczę...
To może ja, dla równowagi, będę się zachwycać i podziwiać. :D Szczerze liczę, że będzie coś smacznego do poczytania. A co do nicków... Nie pozostaną ukryci zbyt długo. Rozszyfrujemy wszystko! Po owocach poznamy ich! ;)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

6
Też mam nadzieję, że poziom będzie fajny :)

I z tym deptaniem to przecież żartowałam... No chyba wszyscy wiedzą, że ja milutka, łagodna jestem :)
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

7
Wiadomo przecież, stąd ten kotek w avatarze :D Za to ja czuję ostatnio przypływ krwiożerczości, więc może też się uaktywnię.
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.

8
eworm: trzeba przyznać, że pomysł przedni, bo zarówno zawitają tacy co chcą pokibicować jak i ci, którym będzie się kibicować.
Lepiej dla Ciebie, żebyś nie wziął był żadnych fioletowych
To byłby dla wygranego zaszczyt i szpan w czystej postaci, by móc dopisać do pucharu karteczkę o treści "pokonałem/am XY, który wydał już Z książek":D
Co do typowania zawodników, to coś czuję, że każdy stworzył swoją własną listę, teraz pozostaje pytanie kto stoi najbliżej tej Fauxowskiej;)

10
Faux pisze:Dopuszczam styl posta, który właśnie napisałeś, czyli "nie wykluczam, ani nie potwierdzam". Strzelanie nickami jak najbardziej.
To co, zaczynamy?
Moim osobistym podejrzanym numer jeden jest nikt inny, tylko mój rywal numer jeden (któremu niestety wciąż jeszcze nie dorównuję poziomem) padaPada. Tak, niewierny Tomaszu*, nie wypieraj się - dostałeś to śliczne zaproszenie. Wygrana w Horyzontach z pewnością nie uszła uwadze Fauxa, że przemilczę to opowiadanko w nowym NF.
===
* To jest taki subtelny żart, bo on faktycznie ma na imię Tomasz. Get it? Hahaha.
===

Inny wiarygodny kandydat, moim zdaniem, to zorck - żeby nie powiedzieć Otulony Natchnieniem 2011 i 2012. I człowiek, któremu zdarzyło się kiedyś na forum Qfanta wielkodusznie pochwalić mojego "Naiwniaka". Tak, nie tylko urazę człowiek długi czas może chować. Niemniej jednak zorck to człowiek zajęty, nie jestem pewien, czy przyjął zaproszenie, jeśli je dostał.

A skoro już o tym mowa - na mojej liście kandydatów jest inna osoba związana z Otulonymi 2011, która także raczyła z aprobatą wyrazić się o moim ówczesnym opku. Luko w pamięci, przyznaj się, że zaproszenie doszło. To znaczy nie, nie przyznawaj się, bo byś wyleciała z Turnieju, a to by była wielka szkoda. Ale ja swoje wiem... podejrzewam.

A i tak najciekawsze jest, jak ułożą się literki, tj. kto będzie walczyć przeciw komu. Szczególnie w finale. GDYBYM istotnie był uczestnikiem (i gdybym, jeszcze śmielsze i śmieszniejsze założenie, dotarł do finału), chyba największą satysfakcję sprawiłby mi pojedynek jeden na jednego przeciw padaPadzie, ma się rozumieć. Nie wątpię jednak, że wszyscy uczestnicy dadzą z siebie wszystko na wszystkich etapach i nikt z uczestników, ani z obserwatorów nie będzie zawiedziony żadną z potyczek.
eworm pisze:
Babcia|Ewa2|Ex aequo|Genialne dziecko

11
Chętnie zobaczyłabym walczących:

padapadę
eworma
kanadyjczyka
uthmodara
zorcka
i lukę

To moje typy już od daaawna. :)

Mam jeszcze parę innych typów, ale to moje top six. :P

12
Oj tak, uthModar to także prawdopodobny kandydat. Wszak ten gość to - dosłownie, z imienia i nazwiska - Jack Sparrow, we własnej osobie.

Ciekaw jestem także tematów, które wymyślił dla zawodników Faux. A i B otrzymają swój już jutro, ale zapewne nie zostanie on opublikowany tu, na forum? Dopiero tydzień później, z samymi opkami?

No i wciąż zachwyca mnie dramaturgia, jaką zapewnia ten sposób oceny opowiadań - przez resztę zawodników. Jeśli C wysoko oceni pracę B, zwiększy jego/jej szanse na przejście do Fazy II - ale jeśli C również się to uda, właśnie z pozytywnie przez siebie ocenionym/ną B przyjdzie mu/jej się zmierzyć. Istnieje też szansa, że A bardzo spodobają się prace H. Zarówno w Fazie I, jak i w Fazie II obsypie H punktami, a tu nagle finał i co? A, który/a zdążył/a już wyrobić u siebie coś w rodzaju podziwu dla H, staje przeciw niemu/niej w walce o ten zajefajniasty puchar. "Ten puchar jest zbyt pojedynczy dla nas dwu/dwojga".
eworm pisze:
Babcia|Ewa2|Ex aequo|Genialne dziecko

13
eworm pisze:Moim osobistym podejrzanym numer jeden jest nikt inny, tylko mój rywal numer jeden (któremu niestety wciąż jeszcze nie dorównuję poziomem) padaPada. Tak, niewierny Tomaszu*, nie wypieraj się - dostałeś to śliczne zaproszenie. Wygrana w Horyzontach z pewnością nie uszła uwadze Fauxa, że przemilczę to opowiadanko w nowym NF.
Tsasasasa :twisted:
Leniwiec Literacki
Hikikomori

14
Nie było w planach żadnych Fioletowych w Turnieju, co zostało wyszczególnione w zaproszeniu (patrz Przecieki). :) W sumie ciekawe czy gdyby było odwrotnie: Turniej dla tych, którzy już coś wydali, to czy by się zgodzili. Ale nie mam śmiałości bezpośrednio pytać, wydaje mi się to nieteges nie wiem czemu. ;)

Też mam swoich faworytów, ale nie mogę ich zdradzić. ;) Powiem tylko, że nie kierujcie się tym kto TERAZ jest na WM megaaktywny, bo podpytywałem się ludzi (zbierając skład), których na Wery od dawna nie ma, starając się zebrać najlepszych na WM od czasu powstania forum.
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:

15
Jeżeli już w typowanie się bawić i wymyślać listę marzeń, to na mojej na pewno znaleźliby się dwaj panowie:
BMW oraz SkySlayer jeden i drugi piszący strasznie mało (a przynajmniej pokazujący to publicznie) ale jak już napiszą...
A żeby było poprawnie politycznie (ale nie o poprawność tu chodzi a o dwa teksty które znam i które mnie swego czasu ujęły) to chętnie w gronie pojedynkowiczów zobaczyłbym Kamiko
Jest jeszcze jedna osoba, o której wiem, że tu (w sensie na forum) jest i że na pewno była w spektrum zainteresowania Fauxa, ale - wybaczcie - nie znam nicka, a nie chcę rzucać nazwiskami po internecie bez pozwoleństwa.
Pozostałe najgorętsze typy zostały już wymienione powyżej i zgadzam się z nimi z jednym znakiem zapytania: czy kanadyjczyk czasem nie żegnał się z forum niedawno? Czy przypinam mu przez pomyłkę deklarację kogoś innego?

Tak czy inaczej wygląda na to, że będzie się działo i na pewno będę śledził całe zmagania z zainteresowaniem, pomimo - jak zauważył eworm - dość napiętego grafiku.
Try to shake it loose, cut it free, just let it go, get it away from me.

Wróć do „Turniej o Puchar Administratora 2012”