346

Latest post of the previous page:

padaPada pisze:Przynajmniej udało mi się przedstawić odpowiednią osobę.
Udało Ci się, udało. :) Ja natomiast mam problemy z tekstami Chrisa i Kundla. Kto z Polaków walczył w Heracie po stronie perskiej? I to na tyle wiekowy, żeby pamiętać walki na San Domingo? Jeśli wiecie, to gratuluję, sama jestem w kropce.
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.

348
Rubio, postać Konrada Chrisa nie jest powszechnie znana w Polsce (choć powinna). Raczej w Iranie. Postaci Kundla nadal nie rozszyfrowałam.
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

349
Thana pisze:Kundel, postać powszechnie znana w Polsce nie musi być bezpośrednio z dziejami Polski związana. Może to być postać, która jest znana na całym świecie, więc i w Polsce.
Ok. W takim razie na 99% wiem, kogo wybrał pP :) Domyślam się również postaci Luki i Konrada. Nad resztą muszę jeszcze posiedzieć i podumać, wyłapać ukryte w tekście niuanse.

Naprawdę moja postać jest aż tak trudna do odgadnięcia? To dobrze, myślę, że po części oddaje to jej charakter ;)

[ Dodano: Sob 03 Lis, 2012 ]
Postać z tekstu Zaqra chyba również rozpracowana.
Opowiadaj. Zachowaj rytm i opowiadaj. Mów o swoich klęskach, niespełnionych marzeniach, pierwszych miłościach, o dniu, kiedy miałeś wszystkiego dość, o tej jedynej, dla której chciałeś się zabić, o tym że nie wszystko ci się udaje. Ja będę słuchał. A potem spiszę historię twojego życia.

350
Rubio - postać związana z Heratem - było dwóch żołnierzy o takim samym nazwisku - ojciec i syn. :)
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

352
Caroll - stawiam ci wódkę! (Wszak dziś imprezka :) Jesteś wielka.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

354
Caroll pisze:A ja chyba znalazłam postać kundla! Nie było to łatwe.
OżeszTy! :P Ja twoją też już mam :P
Caroll pisze:Na razie nie zgadłam Pp i dorapy.
Postać pP jest łatwa. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Opowiadaj. Zachowaj rytm i opowiadaj. Mów o swoich klęskach, niespełnionych marzeniach, pierwszych miłościach, o dniu, kiedy miałeś wszystkiego dość, o tej jedynej, dla której chciałeś się zabić, o tym że nie wszystko ci się udaje. Ja będę słuchał. A potem spiszę historię twojego życia.

357
Moja postać NAPRAWDĘ jest znana.

359
O tak, postać Chrisa wymagała poszukiwań. A i tak nie mam pewności. W sumie do postaci pP też nie mam pewności. Jakoś za łatwa i zbyt oczywista się mi wydaje. U Ciebie, Caroll, wystarczyło jedno słowo i już domyślałem się o kogo może chodzić :) Na razie mam typy postaci: Chrisa, pP, Luki, zaqra, Caroll, Adrianny i Pilifa. Niektóre z nich obstawiam na 100%, innych nie jestem do końca pewien. Pozostałych postaci nie mogę na razie złamać.

Chyba już wiem o kim pisałaś Dorapo! Też chciałem pisać o tej postaci :D To była pierwsza osoba, którą chciałem wybrać.

361
Chyba rozgryzłam kundla - a to frant! :lol:

Caroll - mówiłam, że mam znaną postać?

Wróć do „Dzikość Umysłu II”