spektrum

1
Ja naprawdę chciałbym być inny. Dołączyć do tańczących, zamiast podpierać ścianę, lubić drugiego człowieka nie tylko po alkoholu. Chłodna analiza nie jest sposobem na życie. Życie to żywioł, wzburzona rzeka, spontaniczna improwizacja. U mnie tego nie ma i może stąd ta pustka. Do czego przydaje się inteligencja? Rozumiesz więcej, widzisz więcej, ale z punktu widzenia osobistego szczęścia nie daje to nic. Szczęśliwi ci, którzy nie odstają zbytnio od normy, bo zawsze znajdą towarzystwo. Relacje międzyludzkie nadają życiu sens. Głębokie rozmowy, wsparcie emocjonalne, poczucie, że bierzesz udział. Inaczej wszystko zatruje samotność, cichy zabójca, gorszy niż papierosowy dym, którym napełniasz płuca.
An artist can't tell you what the hell they're up to. They don't know. They can maybe guess. What they're actually doing when they're producing a piece of art is figuring out what they're up to. And that's when you know they're actually artists. They're moving beyond themselves.
Jordan Peterson

spektrum

3
ostro plz
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

spektrum

4
Sjalv,

Widzę, że brat_ruina coś dla Ciebie przygotowuje, więc ja krótko.
Było tysiąc razy i temat jest tak "wymydlony", że nic ciekawego się z niego nie wyciśnie.
Porównanie typu "samotność - cichy zabójca" to poziom poetessy z gimnazjum.
No i straszna nuda.

Sorry, kawałek o świrze-zamachowcy, choć nie był tekstem doskonałym, to jednak dużo lepszym.

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

spektrum

5
Stary, w podobnym kontekście na portalach randkowych czytywałem takie rzeczy, że...
Zrezygnowałem z portali randkowych. Nie przejmuj się, bo nie błysnąłeś, niestety.

spektrum

6
Po mojemu to się nie nadaje do weryfikacji. To jest dział miniatury, czyli małego tekstu, ale jednak opowiadania. Musi się coś zadziać.
Stworzyłeś tylko charakterystykę, nie, początek charakterystyki bohatera. Czy ta charakterystyka jest zgrana czy nie, nie ma aż takiego znaczenia, trzeba to osadzić w konkretnej sytuacji, zgrać z jakąś fabułą. Tego nie ma - nie ma się czego czepiać, chyba, że błędów na poziomie wyrazu i zdania - szkoda czasu, bo aż tak cię język nie gryzie.
Sekretarz redakcji Fahrenheita
Agencja ds. reklamy, I prawie już nie ma białych Francuzów, Psi los, Woli bogów skromni wykonawcy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Miniatura literacka”