Stefan otworzył oczy i rozejrzał się po pokoju. Poszatkowane żaluzjami słońce przyklejało się do ściany, wskazówki zegara tkwiły w szpagacie. Była środa, ósmy października, tego dnia Stefan miał mieć kilka drobniejszych przygód, a wieczorem uratować świat. Zakwasy odkryły, że nie śpi, głowa pulsowała wczorajszą whisky.
- Pierdolę, nie robię – mruknął i zniknął pod kocem.

Stefan podejmuje decyzję [WULGARYZM]
2Drodzy Administratorzy, czy jest możliwe, żeby zedytować moją miniaturkę proszę i wymienić ją na o taką, jak pod spodem, ze zmienionym określeniem bohatera? To by nadało jej sens.
(patrzy na Administratorów oczami zbłąkanego jelonka; pozdrawia Administratorów i wszystkich Forumowiczów)
Bohater Literacki podejmuje decyzję
Bohater Literacki otworzył oczy i rozejrzał się po pokoju. Poszatkowane żaluzjami słońce przyklejało się do ściany, wskazówki zegara tkwiły w szpagacie. Była środa, ósmy października, tego dnia Bohater Literacki miał mieć kilka drobniejszych przygód, a wieczorem uratować świat. Zakwasy odkryły, że nie śpi, głowa pulsowała wczorajszą whisky.

(patrzy na Administratorów oczami zbłąkanego jelonka; pozdrawia Administratorów i wszystkich Forumowiczów)
Bohater Literacki podejmuje decyzję
Bohater Literacki otworzył oczy i rozejrzał się po pokoju. Poszatkowane żaluzjami słońce przyklejało się do ściany, wskazówki zegara tkwiły w szpagacie. Była środa, ósmy października, tego dnia Bohater Literacki miał mieć kilka drobniejszych przygód, a wieczorem uratować świat. Zakwasy odkryły, że nie śpi, głowa pulsowała wczorajszą whisky.
3Drodzy Administratorzy, proszę nie słuchajcie Autora. W ogóle się nie zna.  Pierwsza wersja jest zdecydowanie lepsza - choć ja w innych miejscach stawiałbym kropki i przecinki. Ale co ja tam wiem.
 Pierwsza wersja jest zdecydowanie lepsza - choć ja w innych miejscach stawiałbym kropki i przecinki. Ale co ja tam wiem.  

Czuowiek Roku, powiadam Ci, gdy doczytałem co Stefan miał zrobić tego dnia, od razu w głowie zakołatało, że to "bohater", na pewno "literacki". Nie trzeba więc psuć tego wrażenia, taką brutalną prawdą między oczy. Takie jest moje subiektywne wrażenie.

Pierwsza wersja jest zdecydowanie lepsza - choć ja w innych miejscach stawiałbym kropki i przecinki. Ale co ja tam wiem.
 Czuowiek Roku, powiadam Ci, gdy doczytałem co Stefan miał zrobić tego dnia, od razu w głowie zakołatało, że to "bohater", na pewno "literacki". Nie trzeba więc psuć tego wrażenia, taką brutalną prawdą między oczy. Takie jest moje subiektywne wrażenie.
• "Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia" • "Jem kamienie. Mają smak zębów." •
• "A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty." •

• "A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty." •
4Popieram P.Yonka,  i żadne oczy zbłąkanego jelonka nie pomogą 
Niczego nie wyedytuję i przestrzegam innych przed próbą edycji !
Stefana kupuję i biorę z dobrodziejstwem inwentarza
a to :
Czuowiek Roku, zawsze tak dobrze mi się Ciebie czyta )
)

Niczego nie wyedytuję i przestrzegam innych przed próbą edycji !
Stefana kupuję i biorę z dobrodziejstwem inwentarza

a to :
mnie wręcz rozczuliło

Czuowiek Roku, zawsze tak dobrze mi się Ciebie czyta
 )
)Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

5Bo my się ze Stefanem baliśmy, że nikt nas nie zrozumie. Cieszymy się, że jest inaczej. Dziękujemy. Poszlibyśmy pić, gdyby nie to:
http://www.centrumdobrejterapii.pl/aktu ... rzezwosci/

http://www.centrumdobrejterapii.pl/aktu ... rzezwosci/

6Czuowiek Roku, trochę więcej wiary w ludzi - a przede wszystkim we własne umiejętności  )
)
Picie przewidziane wieczorem - za zdrowie pewnego obecnego na forum Autora i jego podopiecznej:)
Zapraszamy Ciebie i Stefana:)
Ps. Pisz te posty, niewiele brakuje byś zadomowiła się na sb

)
)Picie przewidziane wieczorem - za zdrowie pewnego obecnego na forum Autora i jego podopiecznej:)
Zapraszamy Ciebie i Stefana:)
Ps. Pisz te posty, niewiele brakuje byś zadomowiła się na sb

Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

7Świetny tekst; ładny i na temat
 Zastanawiam się tylko, czy nie powinno być Poszatkowane żaluzjami promienie słońca Czy ktoś profesjonalny, mógłby potwierdzić? Nie jestem pewna  :>
 Zastanawiam się tylko, czy nie powinno być Poszatkowane żaluzjami promienie słońca Czy ktoś profesjonalny, mógłby potwierdzić? Nie jestem pewna  :>„Powiedział tak: „pan jest częścią mnie, ja częścią pana”.”
Taco Hemingway, „To by było na tyle”

Taco Hemingway, „To by było na tyle”
8Stefan mówi, że chętnie, co zresztą po nim widać. Ja życzę obojgu najlepszego.
Piszę piszę (odlicza na paluszkach, ile jeszcze zostało; dni, nie paluszków).
9Jeszcze siedem:)
Poproszę o skomentowanie kilku miniaków napisanych przez innych - choćby przez obecnego tu P.Yonk,

Poproszę o skomentowanie kilku miniaków napisanych przez innych - choćby przez obecnego tu P.Yonk,

Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

10Była środa, ósmy października. Tego dnia Stefan miał mieć kilka drobniejszych przygód, a wieczorem uratować świat.Czuowiek Roku pisze:Była środa, ósmy października, tego dnia Stefan miał mieć kilka drobniejszych przygód, a wieczorem uratować świat.
Bardziej pasuje mi w ten sposób. Lepiej podkreśla coś tak ważnego, jak dzień ratowania świata.
U mnie najpierw głowa by odkryła, że nie śpię, a dopiero przy próbie wstawania poczułbym zakwasy. Taki żarcik.Czuowiek Roku pisze:Zakwasy odkryły, że nie śpi, głowa pulsowała wczorajszą whisky.
Powodzenia Stefanie. Może jak się prześpisz jeszcze trochę, to zechce Ci się ratować świat. A jak nie to aspiryna!