Tato...

31

Latest post of the previous page:

Niezabudki...
Ładne. T. - dziękuję za odwiedziny.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Tato...

32
Dla mnie bomba! Sam opis sytuacji, choć wieloznaczny, budzi w sposób automatyczny współczucie (ja po prostu umiem to sobie wyobrazić). Nawet, przyznam, dałem się nabrać na to, że faktycznie coś się w Twoim życiu (tym prywatnym, osobistym, nie pisarskim) stało złego: bardzo złego. I że Twe emocje wezbrały w to, co zostało zapisane u góry: w piękne zresztą słowa. Romecki ma jednak rację (nie będę mówił, o co chodzi, bo pewnie o pieniądze... - to taki czarny żarcik... w moim stylu). Od siebie dodam (siostra studiuje film i mam naturalny jakby pociąg do spraw filmowych, więc spytam... a co mi tam): dlaczego nie uczyniłaś z parasola głównego motywu, który by uparcie pojawiał się w każdym... kadrze (tak, właśnie, literalnie w każdym) akapicie tego "opka"? Pozdrawiam oczywiście serdecznie! :)

Tato...

33
maciekzolnowski, bo to wspomnienie jest. I parasol był w nim tylko w ostatnim kadrze. Ale jakby to miała być rozbudowana scena, to tak - mógłby być motywem w każdym akapicie.

Added in 8 seconds:
Dziękuję.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Tato...

35
Czarna Emma, dziękuję.
gosia

Obrazek

Tato...

36
"(...) bo to wspomnienie jest". Ciekawe, swoją drogą (przepraszam za coś w rodzaju spamu), ile i czy w ogóle znacie przykłady jakichś dzieł literackich, które ukazywałyby wzajemne relacje (stosunek): tego, co autor-pisarz przeżył do tego, co sam opisał. ??? Jak to zrobił? Jakie są z reguły relacje w tego typu przypadkach, jak myślicie: jeden do jeden, jeden do dwa, jeden do pięć, dziesięć... no a może sto?

A wspomnienia współczuję, Szanowna Ithilhin! (Wcale się nie podlizuję). ;)

Aha! Tak przy okazji: pozdrawiam Ciebie, Czarna Emmo (bo widzę, że tu teraz gościsz). Tak coś mi się zdaje, że znamy się jeszcze i z innego forum, co mnie oczywiście cieszy.

Tato...

37
Do mnie ten tekst trafił bardzo mocno - może dlatego, że wiąże się z moimi wspomnieniami. Motyw parasola - odchodzącego taty poruszył mnie do głębi.
Pozdrawiam.

Tato...

38
Iwoneczko, dziękuję pięknie.

maciekzolnowski, :hug:
gosia

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Miniatura literacka”