Pożegnanie z klopsikami [drabble]

1
Dorosły nie powinien chować się w szafie. Wyjdź! Zanim ktoś zobaczy i przylepi się opinia czubka. Wyjdź... proszę... Jak można być takim mazgajem? Może faktycznie tracisz rozum? Tracimy. Tracę.

Jakby chociaż udało się przestać kiwać, z głuchym łomotem bijąc czołem w ściankę. Czy jestem jeszcze sobą? Może umarłem i obserwuję siebie z boku? To kto w takim razie tłucze się w szafie?

Ciemność, ból czoła i łomot miały dokonać cudu – pomóc zapomnieć o klopsikach. Wżarty głęboko w mózg obraz talerza pełnego mięsnych kulek. Stara, dobra babcia, której już nigdy nie odwiedzę. I talerz. I słowa: „Pożegnaj się z pieskiem”.
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

3
Wysoki poziom absurdu. Ogólnie poziom niezły, choć może przydałoby się ostrzeżenie dla czytelników o wrażliwszych żołądkach.

Stara, dobra babcia, której już nigdy nie odwiedzę. I talerz. I słowa: „Pożegnaj się z pieskiem”.

To 2x I (i talerz, i słowa) brzmi trochę dziwnie. Nie lepiej było "pełny talerz"?
Strach herbu Cztery Patyki, książę na Miedzy, Ugorze etc. do usług

4
Pojechaleś z tym pieskiem.. Oj pojechałeś.
Ale podoba mi się ten klimat.
Jednego słowa zabrakło do setki - ale jak na pierwszą próbę drabbla - debiut w miniaturkach całkiem całkiem.
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

5
Sarahaulit pisze:
Jednego słowa zabrakło do setki
Pożarte. Nie ono jedno :D

Added in 2 minutes 10 seconds:
Romek Pawlak pisze: Te ostatnie słowa sugerują, żeś pan Topor :)
Nie unikaj tematu, krytykuj, nie ma że boli :)
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”

R. Arnold

7
Romek Pawlak pisze: :)
Drogo... może choć lekko wyraź niezadowolenie? Drgnięcie brwi? Ciężkie westchnienie? :)

R. Arnold

11
Dziękuję za wszystkie uwagi :)

Podzielę się myślą, która mnie samego bardzo rozśmieszyła - główny zarzut wobec "Klopsików" był taki, że okazały się bardzo nieapetyczne.
:lol:

R. Arnold
ODPOWIEDZ

Wróć do „Miniatura literacka”