Mój pierwszy drabble mam nadzieje że niec nie pomieszałem i napisałem zgodnie z zasadami.
Uwaga wulgaryzmy!!
Znowu zarwe noc, ciągle boli mnie ten ząb. Może wyrwę gada? Chwilowa męczarnia i po kłopocie, tylko to nie takie proste, sam tego nie zrobię. Przydało by się przejść do tego rzeźnika... Każdy dentysta to dla mnie rzeźnik przez tego kutasa. Kto widział żeby rwać zęba prawie po pół godzinie od podania znieczulenia? Kretyn jeden! Że też ma chirurga, pewnie na oczy skalpela nie widział. Niestety taką już mamy służbę zdrowia, płacisz podatki i chuja z tego masz. Prywatnie mnie nie stać. Jednak było o te zęby dbać. Człowiek młody i głupi, to niech na starość cierpi. Chuj... dalej boli!
Karne Drabble - Maruda
2Przydałoby się bardziej zadbać o tekst.Faraondantalion pisze: Przydało by się
Karne Drabble - Maruda
5meczarnia zakłada długotrwały ból. "Chwilowa męczarnia" to oksymoron.Chwilowa męczarnia(...)
Tys to napisał na kolanie przed chwilą?
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.
Karne Drabble - Maruda
6Jak już wyżej pisałem to mój pierwszy więc nie spodziewałem się pozytywnych opini

Niestety tak to było

Karne Drabble - Maruda
7Po "Że też ma chiruruga" dałbym wykrzyknik, a "pewnie na oczy..." pisałbym już jako nowe zdanie
Karne Drabble - Maruda
8Czasami z kumplami, siedząc przy wódki butelce, rozmawiami o ... Z upływem czasu i wódki o wszystkim, czyli niczym; w miare picia dyskusja przeradza się w bełkot; zazwyczaj o poltyce, tej zamierzchłej i terazniejszej. Czytając to, jakbym Nas słyszał.