- Bo kiedyś - kiedyś, to były czasy... Co wy możecie wiedzieć, gówno wiecie!
Choćby te bździągwy ze Społem. Takie królowe, jaśniepanie, nosa zadzierały, kiedy człowiek kartki na cukier pokazał... Towar to na zapleczu chowały, dla swoich. Ale ja miałem na nie sposób! Jak poszłem do spożywczego i mi coś nie pasowało, to powoli wyciągałem notes i długopis. Ale tak, żeby ekspedientka widziała. Odwracałem się wtedy plecami i pisałem. Cokolwiek. No i wszystkie pękały. Słyszałem tylko - Co pan robi?! Co pan tam pisze?! Proszę przestać, proszę pana... I zaraz była inna rozmowa.
Zawsze miałem przy sobie notes. Nikt mi, kurwa, nie podskoczył!
Jak Stachu pisaniem straszył
2
Fajne, a na policje, coś masz Waszmości?
Odrobinkę mi Grzesiuka przypominasz, miejscami...
...w swoich tekstach.
3Milicję, zomoli... Kiełkują drobiny:)Gruszka pisze:a na policje, coś masz Waszmości?
4Dobre 
Bdźiągwy pod mocnym tapirem

Bdźiągwy pod mocnym tapirem

6No tak, miałaś pomysł; szkoda, że nie podrzuciłeś mi go te trzydzieści parę lat wcześniej. Chociaż z drugiej strony, nie wiadomo, czy się jeszcze nie przyda...
Tylko, skoro napisałeś "poszłem", jak sądzę celowo - i dobrze to brzmi w tym kontekście, to napisałbym również "wyciągłem", aby było jednoznacznie, że jest to świadome i celowe oraz dla podtrzymania nastroju.

Tylko, skoro napisałeś "poszłem", jak sądzę celowo - i dobrze to brzmi w tym kontekście, to napisałbym również "wyciągłem", aby było jednoznacznie, że jest to świadome i celowe oraz dla podtrzymania nastroju.
7Heh, Gorgiasz, Ty to snajper jesteś:) doskonała podpowiedź.
Tylko, że...
Jak poszłem do spożywczego i mi coś nie pasowało, to powoli wyciągłem notes i długopis.
Coś mi nie pasi, ale może...
Dzięki:))
Tylko, że...
Jak poszłem do spożywczego i mi coś nie pasowało, to powoli wyciągłem notes i długopis.
Coś mi nie pasi, ale może...
Dzięki:))
8Tytuł powinien brzmieć "Notes", aczkolwiek dla mnie ten tekst to bardziej monolog, niż miniatura.
Kto czyta książki - żyje podwójnie. Umberto Eco
9nie-e, tytuł powinien brzmieć jak brzmi bo jest istotną częścią tego drabbla.Czarna Nina pisze: Tytuł powinien brzmieć "Notes"
chyba poproszę moderację żeby zrobili pododdział w miniaturach na monologiCzarna Nina pisze: aczkolwiek dla mnie ten tekst to bardziej monolog, niż miniatura.