Kiedy na mnie patrzył, za każdym razem, musiałam sprawdzać czy mam na sobie ubranie.
Zawsze się bałam, że któregoś dnia odzyska wzrok i zobaczy mnie taką, jaką naprawdę byłam. Pojawiające się zmarszczki, brzuch po porodzie, tam przerażające rozstępy. Dalej pieprzyk szpecący na szyi, ale nieoperacyjny. No i te piersi, których trzeba było szukać pod bluzką. Dziwiłam się, gdy tak często tropił i jeszcze bardziej, że były.
Najprzystojniejszy facet z roku spał w moim łóżku i twierdził, że jest szczęśliwy. Wariat z tytułem doktora.
Pewnego dnia się nie obudził.
Mówili, że to zawał.
Widocznie przejrzał na oczy, tylko dlaczego się uśmiechał?
Zaćma (drabble)
2Ładne.
[mod edit] unikamy jednowyrazowych ocen
[mod edit] unikamy jednowyrazowych ocen
"Niechaj się pozór przeistoczy w powód.
Jedyny imperator: władca porcji lodów."
.....................................Wallace Stevens
Jedyny imperator: władca porcji lodów."
.....................................Wallace Stevens
Zaćma (drabble)
4Bardzo udany drabbelek
Cały przekaz klarowny i z ładną puentą na koniec.
Gratuluję

Tylko tu, druga część zdania jest lekko niezręczna.
Cały przekaz klarowny i z ładną puentą na koniec.
Gratuluję

Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018
Zaćma (drabble)
5Fakt, to zdanie należałoby poprawić, jednak w tej chwili nie mam żadnego pomysłu.
Bardzo Ci dziękuję za opinię. :hug:
Bardzo Ci dziękuję za opinię. :hug:
Zaćma (drabble)
6Zacne 
Zamień na "Dziwiłam się, gdy tak często tropił i jeszcze bardziej, że [je - dodaj, jeśli chcesz] znajdował."

Zamień na "Dziwiłam się, gdy tak często tropił i jeszcze bardziej, że [je - dodaj, jeśli chcesz] znajdował."
Mówcie mi Pegasus 
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak
Zaćma (drabble)
7Jak najbardziej - dodaj "je" znajdował, a z poprzedniego usuń (te)piersi.
Uratujesz 100

Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018
Zaćma (drabble)
9Bardzo ładne, takie melodyjne i prawdziwe.
Naprawdę miło poczytać
Naprawdę miło poczytać

"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva
"Between the devil and the deep blue sea".
"Between the devil and the deep blue sea".
Zaćma (drabble)
10Tekst po korekcie.
Kiedy na mnie patrzył, za każdym razem, musiałam sprawdzać czy mam na sobie ubranie.
Zawsze się bałam, że któregoś dnia odzyska wzrok i zobaczy mnie taką, jaką naprawdę byłam. Pojawiające się zmarszczki, brzuch po porodzie, tam przerażające rozstępy. Dalej pieprzyk szpecący na szyi, ale nieoperacyjny. No i piersi, których trzeba było szukać pod bluzką. Dziwiłam się, gdy tak często tropił i jeszcze bardziej, że je znajdował.
Najprzystojniejszy facet z roku spał w moim łóżku i twierdził, że jest szczęśliwy. Wariat z tytułem doktora.
Mówili, że to zawał.
Added in 3 minutes 44 seconds:
Zawsze się bałam, że któregoś dnia odzyska wzrok i zobaczy mnie taką, jaką naprawdę byłam. Pojawiające się zmarszczki, brzuch po porodzie, tam przerażające rozstępy. Dalej pieprzyk szpecący na szyi, ale nieoperacyjny. No i piersi, których trzeba było szukać pod bluzką. Dziwiłam się, gdy tak często tropił i jeszcze bardziej, że je znajdował.
Mówili, że to zawał.
Added in 3 minutes 44 seconds:
Bardzo się cieszę z opinii. Dziękuję.

Zaćma (drabble)
13Za każdym razem, kiedy na mnie patrzył, musiałam sprawdzać, czy mam na sobie ubranie.
Zobaczy... pojawiające się zmarszczki*. Czyli zobaczy je w momencie ich pojawiania, jak na pokazie prestidigitatora. Jednak napisałabym po prostu, że zobaczy zmarszczki albo zmarszczki pod oczami.
tam przerażające rozstępy* Po pierwsze nie określiłabym rozstępów przerażającymi. Nie pasuje mi to słowo w tym kontekście. Może brzydkie, ohydne czy jakoś tak. Po drugie zamiast tam, napisałabym a na nim*.
Po trzecie pieprzyk szpecący szyję* a nie szpecący na szyi, bo jeśli szpecący, to co? a nie na czym. Chyba, że brzydki pieprzyk na szyi*
No to pomarudziłam, ale ogólnie podoba mi się drabbelek:)
Pozdrawiam i gratuluję:)
Zaćma (drabble)
14Nie sądzę, że źle napisałam to zdanie, poza tym dlaczego przecinek przed czy?
Tutaj bardziej chodziło o to, że bohaterka je widziała i dziwiła się, że jej facet - nie widzi. Przecież my, kobiety chcemy wyglądać pięknie, ale patrząc w lustro, nie sposób nie dostrzec upływającego czasu. To samo dotyczy rozstępów i całej reszty. Niemniej, kiedy się kocha, dochodzi do fenomenu ślepoty...
Pieprzyk mógł być wszędzie, na szyi też... i równie szpecący szczególnie, w pojęciu ''łabędziej szyi''
Dziękuję, Gelsomina za czytanie i komentarz.
Pozdrawiam.
Zaćma (drabble)
15Zupełnie mnie nie zrozumiałaś. Wiadomo, że pieprzyk może być wszędzie, ale nie chodziło mi o jego umiejscowienie. Poza tym nie wiem dlaczego tłumaczysz mi rzeczy zrozumiałe, których nie poruszyłam w swoim komentarzu.
OK. Autor wie najlepiej. Dobrego wieczoru
OK. Autor wie najlepiej. Dobrego wieczoru