Stałem na brzegiem morza, na wyspie bez imienia.
- Kiedyś, syneczku - mawiała mi matka. - Nazwą ją imieniem generała.
Nie wiem, co to generał, ani czy po naszym odejściu imiona wciąż będą miały sens, ale słowa matki dodawały mi otuchy. To dzięki jej mądrości dotarliśmy do tej skalistej krainy, której przypadnie rola ostatniej ojczyzny naszej rasy.
- Nie płacz, syneczku - powtarzała, kiedy traciłem nadzieję. - Nasza sprawiedliwość wymierzy karę drapieżnikom. Kiedy odejdziemy, zaczną polować na samych siebie, bo muszą mordować.
Stałem nad brzegiem morza. Osierocony. Ostatni z rodu mamutów. Z jedynym pocieszeniem w słowach matczynych:
Ziemia zapomni o ludziach równie szybko, jak o nas.
Pamięć nie wybacza (ocalając od zapomnienia)
2"Baribal: Entropia i Przemijanie".
Vol któreś. Obojętnie, czy celtyckie duchy, Zbawiciel czy mamuty.
Widocznie taki czas w życiu Autora, o czym świadczy dobór tematyki i uniwersów
na tym i wcześniejszych etapach Twórczości.
Za późno na nastoletnią egzaltację, jakby deko za wcześnie na refleksję odchodzącego. Chyba.
A bywało inaczej.
viewtopic.php?f=151&t=18925
Widocznie nie ma już nic do śmichu.
No jak się kupi świadomość społeczną, filozofię i imiona u mamutów, to może być
Pominę banalność morderczego drapieżnictwa.
Vol któreś. Obojętnie, czy celtyckie duchy, Zbawiciel czy mamuty.
Widocznie taki czas w życiu Autora, o czym świadczy dobór tematyki i uniwersów

Za późno na nastoletnią egzaltację, jakby deko za wcześnie na refleksję odchodzącego. Chyba.
A bywało inaczej.
viewtopic.php?f=151&t=18925
Widocznie nie ma już nic do śmichu.
No jak się kupi świadomość społeczną, filozofię i imiona u mamutów, to może być

Pominę banalność morderczego drapieżnictwa.
3Dzięki za taniec ostrzem ironii.
Całe szczęście pisanie odmieniam tylko w czasach przeszłych.

4nie rób se pan jaj. Tak być nie może.
Na szczęście czas to czasem Uroboros...

• "Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia" • "Jem kamienie. Mają smak zębów." •
• "A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty." •
• "A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty." •
5Cześć
,
drabble fajny, plot twist był, ale jest kilka technicznych potknięć.

drabble fajny, plot twist był, ale jest kilka technicznych potknięć.
za dużo powtórzeń, jak na tak krótki twórBaribal pisze: (pn 19 lip 2021, 00:21) Stałem na brzegiem morza, na wyspie bez imienia.
- Kiedyś, syneczku - mawiała mi matka. - Nazwą ją imieniem generała.
Nie wiem, co to generał, ani czy po naszym odejściu imiona wciąż będą miały sens, ale słowa matki dodawały mi otuchy. To dzięki jej mądrości dotarliśmy do tej skalistej krainy, której przypadnie rola ostatniej ojczyzny naszej rasy.
"Idź więc, są światy inne niż ten."
---
"If you don't believe in even the possibility of magic, you'll never ever find it."
---
"If you don't believe in even the possibility of magic, you'll never ever find it."
6zamiast mamutów ludzie i tekst cymesik, a tak przesłanie, tylko jakie k...a
... Była to jedna z tych jasnych nocy, w których firmament gwiezdny jest tak rozległy i rozgałęziony, jakby rozpadł się, rozłamał i podzielił na labirynt odrębnych niebios, wystarczających do obdzielenia całego miesiąca nocy zimowych i do nakrycia swymi srebrnymi i malowanymi kloszami wszystkich ich nocnych zjawisk, przygód, awantur i karnawałów.
Bruno Schulz
Bruno Schulz