DRABBLE NA NIEDZIELĘ NR 4/2014

1
Numer czwarty

o Nikim, skrzydłach i Kitanie (oraz brzydkich słowach)

ZAPRASZAMY!

Do pobrania:
TUTAJ
Posiadających profil na Twarzoksiażce zapraszamy do promowania profilu Weryfikatorium i Wydarzenia Drabble na Niedzielę.

Link do wydarzenia.
Ostatnio zmieniony czw 08 maja 2014, 17:58 przez ithi, łącznie zmieniany 6 razy.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

2
Coraz ładniejsze to maleństwo. Rozwija się, że miło! Gratuluję pracusiom. :mrgreen:
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

5
Humanozerca pisze:Ładne, ale krój czcionki trochę nieprzystępny.
A mógłbyś rozwinąć co konkretnie przeszkadza?
Ta czcionka to American Typewriter, tylko w tym numerze musiała być nieco zagęszczona.

Obrazek
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

6
Przy dużym powiększeniu nic nie przeszkadza, ale przez zagęszczenie małe powiększenie w PDF-ie upodabnia mi litery do jakiś innych znaczków poza-alfabetycznych. (Np. z małego "a" robi się mini ósemka z ogonkiem.)

7
A mogę Cię prosić o przesłanie "skrinszota" przy rozmiarze 100%? Może być na skrzynkę redakcji. Rozumiem, że w poprzednich numerach - jak nie było kondensacji było ok?
gosia

Obrazek

8
Nie ma sprawy, przesłałem. W poprzednich numerach nie było takiego problemu, ale dla pewności mogę sprawdzić.

Edycja: problem przy braku zagęszczenia czcionki właściwie nie występuje, no może trochę przy pogrubieniu.

9
Dzięki wielkie Hum.
gosia

Obrazek

10
Ekhem, czy można poprosić o trochę więcej entuzjazmu PT Użytkowników forum? DNN jest konkretną, świetną odpowiedzią ze strony ludzi, którym się chce, na nierzadko pojawiające się fumkania o brak inicjatyw czy problematycznej atrakcyjności Wery. Było o tym w niezliczonych dyskusjach.

To jest nasze okno wystawowe, nasza wizytówka, żal, że nie stanowi integralnej części Weryfikatorium, a tylko link do ściągania na prywatne komputery.

Jestem pod ogromnym wrażeniem efektów pracy Twórców DNN, trzymam mocno kciuki za dalsze numery i apeluję do Administracji o przyłożenie większej wagi do tej aktywności członków forum, bo to składa się na wizerunek Portalu jako miejsca twórczego fermentu, realizowania pasji i PUBLIKOWANIA - choćby w takiej, jeszcze nie w pełni profesjonalnej formie - najlepszych.

Brawo, Redakcjo, tak trzymać!

11
Dopiero dziś miałam chwilkę, żeby zerknąć.
Naprawdę coraz lepsze i coraz ciekawsze Wam to wychodzi :mrgreen:
Znów wielkie brawa dla Redakcji.
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

12
Fajny numer :) Może by to jakoś rozpropagować? Mam nawet hasło: "Darmowe numerki tylko na Wery" :P
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drabble na Niedzielę”