136

Latest post of the previous page:

Ależ tu się ludzie rozwijają! Gratuluję wszystkim.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

137
Chciałam udawać zblazowany luz (zwłaszcza, że to "tylko fanfik" - mimo że na 650k!), ale powiem Wam, że radochę mam niesamowitą. Trzy lata to pisałam, w międzyczasie córka, która była jedynie w mglistych planach zdążyła się sprecyzować, urodzić i idzie do przedszkola, więc mam niejako na żywo licznik OD KIEDY ja ten projekt pcham do przodu :D
A jak doliczyć pierwsze fanfiki, to wyjdzie, że od 13 lat ;)
Więc cieszę się bardzo.

138
Czy to pokłosie moich zapytań o fanfiki? Fajnie by było...
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

144
Adrianna pisze:Brawo, eworm :D
Z przyjemnością przeczytam :)
Obiecać to możesz, że przeczytasz, z tą przyjemnością to się zobaczy ;)
Dzięki wszystkim ^^
eworm pisze:
Babcia|Ewa2|Ex aequo|Genialne dziecko

145
Gratulacje i ode mnie :) Dawno na Esensję nie zaglądałem, będzie okazja do nadrobienia zaległości.

146
Dzięki, kapitanie.
Muszę powiedzieć, że znajduję Esensyjną możliwość napisania mejla do autora opublikowanego opowiadania absolutnie kapitalną ^^ Ktoś wie, czy ta genialna opcja cieszy się zasłużonym wykorzystaniem?
eworm pisze:
Babcia|Ewa2|Ex aequo|Genialne dziecko

148
uthModar pisze:Dawno na Esensję nie zaglądałem, będzie okazja do nadrobienia zaległości.
Zapraszamy, zapraszamy :D

(chwalenie się mode on - w sumie nawet nie jest to offtop :D )
Dział literacki Esensji teraz śmiga jak się patrzy, udało nam się (tu główniej zasługa szefowej, czyli Ignite) go naprawdę nieźle rozkręcić. Nie liczyłam dokładnie, ale chyba ukazują się co najmniej cztery teksty miesięcznie. Mamy na pokładzie "książkowych" autorów - np. niedawno ukazał się Cichostopy Aleksandry Janusz, a niedługo planujemy publikację premierowego opowiadania Pawła Ciećwierza.

Nie wiem, czy nasi autorzy dostają maile od czytelników, ale niestety mam złe przeczucia - na podstawie tego, że jakoś nie udaje się namówić zbyt wielu czytelników do wpisywania komentarzy pod tekstami. Tu baaardzo zazdroszczę SFFiH zwartej społeczności recenzenckiej. Niestety jest tak właśnie, jak ktoś nam - w komentarzach czyli jednak ;) - napisał: że Esensję ludzie czytają (co potwierdzają systematycznie rosnące statystyki odsłon), ale niestety nie komentują. Buuuu.
Anna Nieznaj - Cyberdziadek
Nocą wszystkie koty są czarne
Gwiezdne wojny: Wróg publiczny

149
O, skoro reklamowana jest Esensja, uściślę :) Dział literacki stara się publikować cztery teksty miesięcznie (wliczając w to i opowiadania, i odcinki powieści), czasem zdarzy się mały poślizg i idą trzy. Teksty nie ukazują się częściej niż raz na tydzień, żeby każdy mógł przez chwilę powisieć w widocznym miejscu i zebrać odsłony.

Z ciekawych rzeczy opublikowanych ostatnio polecam jeszcze "Odkupienie" Szymona Chojnackiego (tekst wyróżniony w konkursie Powergraphu i Esensji), "Czas Mrozów" Pawła Lacha (ładne połączenie horroru i realizmu magicznego) i "Zjedz mnie" Anny Glomb (ghost story o studenckiej miłości w Beskidach).

Oczywiście zachęcam do komentowania :)
Między kotem a komputerem - http://halas-agn.blogspot.com/

150
Napiszę, bo sporo zawdzięczam temu Forum i chciałam podziękować za mobilizację (w każdej formie), tutaj nabrałam pewności siebie i optymizmu.

No więc piszę - wydam powieść.

Na początku myślałam, że zrealizuję projekt nakładem własnym, ale rozglądanie się w środowisku uświadomiło mi, że samofinansowanie to samobójstwo dla debiutu literackiego.
Więc jest wydawca, który wyda to moje Opus Magnum. Jeszcze w tym roku.
Niemały, dość prestiżowy wydawca, który zaryzykuje mój debiut. Jestem z siebie dumna.
Prawie jak po urodzeniu dziecka.

Cieszę się (i chwalę - ale trudno).
Pozdrawiam.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

151
Gratulacje! Się podepnę i też pochwalę: a kto od razu mówił, że tak będzie, no kto? :) Jak ja mówię, że tekst dobry, to dobry. I już. Bo ja mam talent do czytania. :P
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

Wróć do „Sukcesy Weryforumowiczów”