541

Latest post of the previous page:

Patren!

No nie, ja nie mogę tu przychodzić, bo mi się oczy mokre robią :) Ściskam, gratuluję, ściskam i... ściskam i gratuluję, i ściskam i gratuluję.
"Niechaj się pozór przeistoczy w powód.
Jedyny imperator: władca porcji lodów."

.....................................Wallace Stevens

542
https://www.facebook.com/DniFantastyki?fref=ts

Na Coperniconie będzie premiera jakiejś antologii, w której będę ja, Grzegorz Piórkowski i Wojtek Zaręba. Jadę do Torunia żeby się dowiedzieć o co chodzi ;p.

[ Dodano: Wto 10 Wrz, 2013 ]
Wiem już co to jest. To jest antologia Dni Fantastyki po konkursie "Baśń w nowoczesnym wydaniu". Ale nie mam pojęcia w jakiej będzie formie, ani jak wygląda premiera. Nie ma to jak tegoroczne konkursy i wszechdoinformowanie.

543
No to ja się pochwalę publikacją, która niebawem będzie miała miejsce. 8 października nakładem wydawnictwa Szara Godzina ukaże się moja debiutancka powieść "Inspektor Kres i zaginiona". Niestety nie wiem, jak tu dodać okładkę :(
http://gryzipiorek.blogspot.com/

544
Agnieszka Turzyniecka pisze:No to ja się pochwalę publikacją, która niebawem będzie miała miejsce. 8 października nakładem wydawnictwa Szara Godzina ukaże się moja debiutancka powieść "Inspektor Kres i zaginiona". Niestety nie wiem, jak tu dodać okładkę :(
jest przycisk przy pełnej odpowiedzi, pod tymi buźkami, oznaczony IMG. Żywię nadzieję, iż umiesz wklejać linki.

548
Agnieszko, nie mieliśmy dotąd okazji porozmawiać na forum, ale serdecznie Tobie gratuluję; okładka została gustownie zaprojektowana i robi spore wrażenie :) W wydawnictwie "Szara Godzina" ukazała się powieść mojej koleżanki :)

Jak długo pracowałaś nad tekstem?
"Właściwie było to jedno z tych miejsc, które istnieją wyłącznie po to, żeby ktoś mógł z nich pochodzić." - T. Pratchett

Double-Edged (S)words

549
Marcinie, nad tekstem pracowałam najpierw 4 tygodnie, ale non stop, pisałam po 12 godzin dziennie. Kilka miesięcy później dopisałam jeszcze 50 stron, do już skończonej książki. Z Szarej Godziny znam Ewę Bauer, ona tam wydała swoją "kruchość jutra". A okładkę wybrałam sama, zaproponowałam wydawnictwu i o dziwo - przyjęli! :)
http://gryzipiorek.blogspot.com/

550
Anna Trojanowska i małżeństwo p. Chodorków wspólnie wydali powieść w "Szarej Godzinie", niedługo ukończą kolejny tom; "SG" jest małym wydawnictwem, ale prężnie działającym, Ani znaleźli nawet patronów medialnych :)

Jeszcze raz gratuluję i życzę cierpliwości w odliczaniu dni do premiery :)
"Właściwie było to jedno z tych miejsc, które istnieją wyłącznie po to, żeby ktoś mógł z nich pochodzić." - T. Pratchett

Double-Edged (S)words

551
Chciałam się pochwalić, że w Esensji do poczytania moje opowiadanie z cyklu o Czarnych Kotach - genetycznie modyfikowanych agentach wywiadu. Tym razem klimaty greckie, w sam raz jako odskocznia od tego, co za oknem.
Piękne ilustracje Magdaleny Wolff.

Nocą wszystkie koty są czarne

Akcja rozgrywa się pięć lat po Czarnych Kotach z SFFiH 66. Opowiadanie jest samodzielne, ale wyjęte ze środka książki Błąd warunkowania, dla której próbuję szukać wydawcy.
Anna Nieznaj - Cyberdziadek
Nocą wszystkie koty są czarne
Gwiezdne wojny: Wróg publiczny

552
Cranberry, przyjemnie się czyta :) Ciekawy jest też tekst w klimatach "Gwiezdnych Wojen" (przeczytałem fragmenty).

Double-Edged (S)words

554
Łasicu, dziękuję bardzobardzo!

Agnieszko! Ogromne gratulacje w związku z "Inspektorem Kresem i zaginioną"! Trzymam kciuki za sukces i uznanie. :)

I wszystkim innym, którzy publikują i piszą, i cieszą się, i cieszą innych, też gratuluję! Nie zwalniajcie i podbijajcie kolejne literackie góry! Same się nie podbiją.
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

555
Wiem, że to na razie żaden sukces, ale co tam. Przed chwilą dostałam maila i skaczę pod sufit.

Mój dramat został zakwalifikowany do drugiego etapu (20 z 200 prac) konkursu na jednoaktówkę Teatru Montownia! Cała Montownia, Krystyna Janda i Maria Seweryn przeczytają moją sztukę! Oh My Fucking God. Lepszego maila nie mogłam sobie wymarzyć. Ludzie, których cenię i dla których pisałam będą teraz czytać moje wypociny. Kurde, jest po co się starać. :D

Ludzie! No żesz kurde! Piszcie, pracujcie, nie śpijcie po nocach, a wysiłek się opłaci!
Dzwoń po posiłki!

556
Gratulacje Chii. Oby tak dalej !!
Ludzie! No żesz kurde! Piszcie, pracujcie, nie śpijcie po nocach, a wysiłek się opłaci!
Amen! :)

Wróć do „Sukcesy Weryforumowiczów”