616

Latest post of the previous page:

Wow! Gratulacje! :D
Czemu się nie chwalisz? :)
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

617
Marcin czemu my jeszcze nic nie wiemy?!
Friends come and go and the world doesn't stop for anybody, so do what you love and never look back.

618
Marcinie!!! Gratulacje!!!
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

619
wiemy, tylko go trzeba za łeb przyciagnac i kazac sie pochwalić.
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

620
Dziękuję za ciepłe słowa :) Półtora roku pracy. Premiera była w czwartek.

Zapraszam na wieczór autorski:

http://fotoo.pl/show.php?img=646020_mar ... i.jpg.html

[ Dodano: Pon 28 Paź, 2013 ]
Notka o tekście z tyłu okładki:

Filip jest inteligentnym dwudziestolatkiem, żyjącym w państwie rządzonym przez despotycznego cesarza. Pewnego wieczoru chłopak spotyka pod swoim domem nieznajomą dziewczynę. Zbieg okoliczności sprawia, że proponuje jej nocleg. Nad ranem Filip słyszy pukanie do drzwi. Tajemniczy mężczyzna doradza mu natychmiastową ucieczkę. Tak zaczyna się niezwykła podróż w czasie i przestrzeni: do rozpadającego się cesarstwa rzymskiego, XVII-wiecznego Amsterdamu oraz średniowiecznej indyjskiej dżungli.
Podczas wyprawy prowadzone są rozmowy między innymi ze św. Augustynem, Kartezjuszem, hinduskim mędrcem Śankarą oraz ze zwolennikiem ateistycznego stanowiska Richarda Dawkinsa. Pomimo fikcyjnego charakteru książki zostały w niej przedstawione autentyczne poglądy wymienionych filozofów. Każdemu z nich stawiane są ważne, ale i kłopotliwe pytania. Ocena tego, czy podane wyjaśnienia są zadowalające, jest pozostawiona czytelnikom.
"Właściwie było to jedno z tych miejsc, które istnieją wyłącznie po to, żeby ktoś mógł z nich pochodzić." - T. Pratchett

Double-Edged (S)words

622
Gratki Marcin! Ja chyba też się skuszę na książkę ;-)

623
Marcin Dolecki pisze:Dziękuję za ciepłe słowa :) Półtora roku pracy. Premiera była w czwartek.

Zapraszam na wieczór autorski:

http://fotoo.pl/show.php?img=646020_mar ... i.jpg.html
a ja ide na wieczór autorski :-)

624
Muzeum Farmacji, gdzie odbędzie się spotkanie, to bardzo klimatyczne miejsce na Starówce :)
"Właściwie było to jedno z tych miejsc, które istnieją wyłącznie po to, żeby ktoś mógł z nich pochodzić." - T. Pratchett

Double-Edged (S)words

627
Gratulacje ;) Książka brzmi interesująco, ale podejrzewam, że może wzbudzić trochę kontrowersji, tzn. czytelnicy i zwolennicy poszczególnych filozofów mogą stanąć w ich obronie, uważając, że inaczej by się zachowali niż Ty to przedstawiłeś :P Tak czy siak, wcielanie się w takie postacie świadczy o tym, że czujesz się mocny i masz rozległą wiedzę w tym temacie, co jest godne podziwu :)
"Laugh and the world laughs with you, weep and you weep alone." Ella Wheeler Wilcox

628
Starałem się przedstawić poglądy tych filozofów maksymalnie obiektywnie (ich twórczością interesuję się od kilku lat), ale domyślam się, że tekst będzie budził kontrowersje. Jego głównym celem jest skłonienie czytelników do samodzielnego przemyślenia kilku kwestii filozoficznych, a przy okazji dostarczenie im nieco rozrywki :)
Zadanie było karkołomne, przecież bardzo trudno przewidzieć, co bohaterowie tej książki mogliby powiedzieć :)

Double-Edged (S)words

629
Gratulacje Marcin !!!

A jak tu Hum wpadnie to... ;)

Pozdrowienia,

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

630
Godhand pisze:Gratulacje Marcin !!!

A jak tu Hum wpadnie to... ;)
to najwyzej zgrzytnie zebami z zazdrosci :-)

marcinek buuuuziaki :-)

631
Dzięki Ravvencjo :)

Planuję niespodzankę na wieczór autorski, więcej nie zdradzę :)

Double-Edged (S)words

Wróć do „Sukcesy Weryforumowiczów”