Czytelność tekstów w "Tu wrzuć" a ustawienia stron

1
Chętnie więcej komentowałbym w "tu wrzuciu", ale denerwuje mnie sposób wyświetlania tekstu. Ze względu na wzrok pracuję na bardzo dużym monitorze i małej rozdzielczości 600 na 800 pikseli. Litery w tekstach są małe i zajmują niemal całą szerokość ekranu. Gdy próbuję powiększyć wychodzą poza ekran, co powoduje dyskomfort. Muszę machać myszką w te i wewte, co jest lekko irytujące przy czytaniu. Opcje przeglądarki typu powiększ tylko tekst - nie dają oczekiwanego efektu. Czy da się coś z tym zrobić? Na niektórych forach są specjalne ustawienia, dzięki którym powiększa się jedynie tekst czytanej wypowiedzi.

2
to może skopiuj i sformatuj sobie tekst do edytora w którym piszesz- tam przecież musisz mieć już wszystko ogarnięte tak, by czytać/pisać komfortowo (i już możesz komentować więcej).

zmień styl forum- do wyboru jest sześć opcji i w każdej posty wyświetlane są inaczej, może któryś styl będzie pasował (styl zmienisz na dole strony lub w ustawieniach profilu)

3
Zmiana stylu forum niczego nie zmienia, sprawdziłem wszystkie, zmieniałem również rozdzielczość ekranu.

Rzeczywiście, mogę kopiować do programu i pisać komentarze na samym końcu. Metoda mimo wszystko męcząca, zwłaszcza jeśli zamierzasz cytować i wstawiać inne znaki kodowane. Łatwo o pomyłkę przy dłuższym komentowaniu. Potem brakuje czasu na ponowne edycje wypowiedzi, a mod też człowiek, mam opory, by prosić go o korygowanie moich komentarzy.
\

4
więc inaczej, możesz zostawić rozdzielczość 800x600 i mieć duży tekst w jednym kawałku;
wejdź na wery przez operę, następnie ustawienia>preferencje>strony www
tam zaznaczasz dopasuj do szerokości
i po problemie (w ff powinny też być te ustawienia, ale radzę operę)

5
Wolałbym w firefoxie, dobrze służy na większości stron, ponadto mój stary sprzęt nie akceptuje nowych wersji Opery. Funkcji dopasuj do szerokości nie znalazłem.
\

6
cóż, w operze rozwiązaniem twojego problemu są cztery kliknięcia (nie musisz też instalować najnowszej wersji) ale skoro upierasz się przy ff, to trochę się pomęczysz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy organizacyjne”