Logowanie

1
Za każdym razem, gdy wchodzę na forum, muszę się ponownie logować, mimo że zaznaczam opcję : "Loguj mnie przy każdej wizycie". Dodatkowo, gdy napiszę posta często zostaje wylogowana bez mojej ingerencji. Czemu to tak? :(
Co możesz wiedzieć o życiu, jeśli nigdy się nie biłeś?

2
Nie wiem, ale zauwazylam, ze na innym komputerze, tez tak mam :] Mozliwe, ze nie masz zaznaczonej jakiejs opcji w przegladarce.

3
To sprawa ciasteczek. Jeśli wylogowanie następuje bez Twojej wiedzy oraz w czasie.. w miarę krótkim, to Twoja przeglądarka ma ustalony czas przechowywania cookies. Wystarczy w opcjach pogmerać, gdzie masz o Cookies. Po jakimś czasie domyślnie je kasuje (przeglądarka) i forum po prostu myśli, że nie byłeś dziś logowany.

4
Ciemna jestem. Nie umiem. Znalazłam ciasteczka, ale nie potrafię ich zmodernizować. Zawsze byłam kiepska w sprawach kulinarnych.

5
Napisz, jaka przeglądarka, to postaramy się bardziej pomóc.
Wbrew pozorom świat nie jest skomplikowany - to tylko ludzie na siłę sami sobie go utrudniają.

8
A wcale nic nie daje to ze sie ma opere.

za kazdym razem wchodząc na forum musze sie logować, nie mówiac ze ciagle nie pamietam hasel :)

co jest z shoutboxem ? jesli go nie widze za kazdym razem?
Dies Irae lub Lacrimose.

9
Hyh, nie pokazywał mi nowych postów w dziale Pomocy Technicznej. Dziiwne. Shoutbox to zwykły skrypt php, opiera się na nim też forum. To tak jakbyś nie widział niektórych działów, masz pewnie pogryziony system przez wirusy. No cóż, windows jest otwarty na świat w obie strony. Możesz ew. spróbować przeinstalować przeglądarkę.

Co do ciasteczek- w firefox'ie są jasne opcje co do nich, jednak IE to inna sprawa. Gendek, sprawdź wersję przeglądarki, bo najnowsza jest praktycznie nowym programem. Aż tak różni się od poprzedników.

10
wersja 6.0.2900.2180.xpsp_sp2_gdr (itd)

ta nazwa wydaje mi się i tak za długa, więc nie piszę całości, wystarczy chyba podać 6.0.?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy organizacyjne”