16

Latest post of the previous page:

Wiem, trochę to nie w temacie, ale kompletnie nie mam pojęcia, gdzie to wepchnąć: dlaczego dział "Jestem w trakcie pisania i..." jest zablokowany? To tak tymczasowo czy już na zawsze? Może w celu uprzątnięcia czy jak?;)

Pozdrawiam

kognitywna

18
To w takim razie jak zaczynamy coś pisać i chcemy to skonsultować z tutaj obecnymi Mądrymi Ludźmi, to gdzie się udać z pytaniami?;)

19
Znaczy jeśli piszesz np książkę możesz wrzucić pierwszy rozdział do zweryfikowania. Bo wrzucanie fragmentów, często wyrwanych z kontekstu lub mających ledwie pół strony, jak to bywało w 'Jestem w trakcie pisania' raczej nie ma żadnego sensu, bo trudno o czymś takim cokolwiek powiedzieć.

A jeśli np tworzysz własny świat fantasy i chcesz spytać, co o nim sądzimy, udaj się do tematu 'światotworzenie' w 'Kreatorium' ;)

21
Macie moje błogosławieństwo :) w razie wątpliwości co do jakiś tematów możecie pytać - choć ostatnio (jak pewnie zauważyliście) czasu mam mniej niż zero
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

22
Wziąłem się za sprzątanie "Spraw Organizacyjnych"... I na chwilę się wstrzymuje.

To jak w końcu? Wypieprzyć w niebyt, niepamięć i otchłań wieczystą, czy trza stworzyć jakiś kosz, cmentarzyszko tematów?

Osobiście jestem zdecydowanie za tym pierwszym, ale przecież nie będę sam decyzji podejmował.

No więc?
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

23
Skromnie popieram wszystkie omawiane inicjatywy.

Kosz dobra myśl. Szczególnie taki, do którego wgląd będą mieli tylko Weryficy i Modzi.

Jestem też za "rewolucyjną" zmianą: Połączenie modów z Weryfikami, bo aż się w głowie kręci.

Po prostu trzy nacje na Forum:

userzy

Weryficy (czyli otrzaskani userzy, którzy wykazali się rozsądkiem, inicjatywą, błyskotliwością, wiedzą, cierpliwością czy whateva ;) )

nasze Imperatrix dwie

oraz Pisarze (czyli każdy, kto wydał choćby paperbacka, albo kilka opowiadań)

I tyle. Weryficy mieliby możliwość edycji i moderacji Forum. Wtedy odpadałyby "regulaminy weryfików" (których swoją drogą sam absolutnie nie przestrzegam) i inne takie pomysły - owszem.

Wszystko byłoby dobrowolne. Obywatelka AM nie musiałaby nagle zacząć weryfikować teksty fantasy - mogłaby dalej zajmować się tym, czym zechce.

Co Wy na to?

To się Testudos ucieszy, że go znowu Weryfikiem mianują ;P - AM

Nine Edit:"... Bo kto raz był Weryfikiem - zawsze nim już będzie..."

Foo edit: Amen bracia i siostry ;)
Pozdrawiam
Nine

Dziewięć Języków - blog fantastyczny
Portfolio online

24
Super, Ninu, jestem za, bo, wstyd się przyznać, ale ja nie widziałam szczególnej różnicy między Modem a Weryfiko, oprócz koloru. ;)

Jeja. Będę bogatsza o dużo władzy. No, z forum to już tylko kawalątek do podboju, prawda, juniwers.

27
Ach, Nine, będziesz jeszcze poprawiał logo WM?
"Małymi kroczkami cała naprzód!!" - mój tata.

„Niech płynie, kto może pływać, kto zaś ciężki – niech tonie.” - Friedrich Schiller „Zbójcy”.

"Zapal świeczkę zamiast przeklinać ciemność." - Konfucjusz (chyba XD)

29
O, widzę, że grupy zostały połączone...

Sialalala...

Wieczorem wprasuję w glebę parę tekstów...
Are you man enough to hold the gun?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy organizacyjne”