Otwarty list do wszystkich użytkowników

1
Witam,

Chciałabym ustosunkować się do ostatnich wydarzeń.

W ciągu paru tygodni "przyszło" do nas wiele nowych osób, jednak dział "Tu się przedstawiamy" jest prawie pusty. Powinno w nim być 62 tematy, każdy przeznaczony na nowego użytkownika, którego my moglibyśmy poznać i serdecznie powitać (jak to robimy z każdym, kto się tam wpisze). Jednak tak nie jest.

Niestety, właśnie to powoduje pewną stagnacje w relacjach między nami. Nowi się nie przedstawiają, nie komentują naszych tekstów i nie włączają się do rozmów na sb, czy chacie. Wielu z nich nie napisało jeszcze ani jednego posta - po co więc zapisali się na forum? żeby nabić statystyki?

Denerwuje mnie to, że niektórzy mają pretensje, do nas... którzy starają się angażować w "życie forum", za to, że myślimy, gadamy i śmiejemy się starając się zachęcić do tego innych.

Przeglądając ostatnie sto wiadomości na SB widać tylko Lan, Nefayuki, Manta, czasem pisze coś Martinius, czasem odezwie się Wiola, czy Addy, a w ciągu 24 godzin przez forum przewija się 17 użytkowników. Coś chyba jest nie w porządku - przynajmniej dla mnie.

Poza tym głupotą jest mówienie, że na tym forum nie chodzi o to, żeby się lubić. Wręcz przeciwnie. Wreszcie możemy pogadać z kimś kto nas rozumie. Czuje to samo co my, podobnie myśli i zapisuje setki kartek/bitów po to, by kiedyś ktoś to przeczytał i ocenił.

W moim towarzystwie nie ma nikogo piszącego, odkąd to przyszłam poznałam wiele takich osób i jestem szczęśliwa. To, że podoba mi się opowiadanie Nefayukiego, nie znaczy, że podobają mi się jego wiersze.

Chciałabym, aby ludzie którzy do nas przychodzą rozmawiali z nami, nikt tutaj nie jest zamkniętym kółeczkiem - trzeba się po prostu odezwać i pogadać.

Pozdrawiam wszystkich (szczególnie tych, którzy jeszcze się nie przedstawili, ale zaraz to zrobią i wdadzą sie w jakąś sympatyczną rozmowę na sb)

Lan 8)
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

3
Ja też jestem pod wrażeniem , normalnie mnie wbiło w krzesło i się gorączkowo zastanawiałam czy ja sie przedstawiłam:) Ja obiecuje pisać cześciej.

4
Popieram...
Ich bin Nitroglycerin... l??sche Feuer mit Benzin...

Wer mich in seinen Venen f??hlt... wird mir nicht mehr entflieh’n...

See the fallen angels pray... for my sweetest poison...

I crash and I burn and I freeze in hell... for your poison...

5
Popieram. Ale nadal strajkuję!

SB nie używam, chyba że jestem CAłKOWICIE znudzony....

Wole chat :P
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
   — Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

6
Też będę pisał częściej. I zaczynam używać SB. Mój plan: min. 3 posty dziennie.

I jeszcze krucjata "Nie Tekstom z "0 lub 1" w Odpowiedziach". Przyłączycie się?

I błagam: Wymyślmy nazwę dla forum!

I jeszcze to: Manta - potrzebny jest przyklejony temat w każdym podforum z newsami i informacjami, jak np. "Wymyslanie Nazwy Dla Forum" na które zareagowałem tylko ja i Wiola. ^^'

Dla zainteresowanych: Wymyslanie nazwy dla Forum w cudownie dwuznacznym dziale "Zróbmy To Razem".
Pozdrawiam
Nine

Dziewięć Języków - blog fantastyczny
Portfolio online
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy organizacyjne”