31

Latest post of the previous page:

Lipiec jest OK! Tylko trzeba jakoś wcześniej dać ludziom znać, bo to taki okres, kiedy warto mieć plany wcześniej przygotowane.

Pewnie i urlop będę już miał... bezpłatny oczywiście, bo kryzys przecież usprawiedliwieniem na wszystko jest :( Za to szykują się 2 miesiące - jak w szkole :)
Jak mam ręką dotknąć życia, skoro drugą dotykam wieczności?

33
Żadnej prowizorki nie mam zamiaru odstawiać. Full profi. Jeden warunek - pełnoletniość.

W środę sprawdzę terminy i dostepność sal na początku lipca, a także zerknę na noclegi i zorientuję się w cenach. Potem zrobię "ankietę". Ok?
'ad maiora natus sum'
'Infinita aestimatio est libertatis' HETEROKROMIA IRIDUM

'An Ye Harm None, Do What Ye Will' Wiccan Rede
-------------------------------------------------------
http://g.sheetmusicplus.com/Look-Inside ... 172366.jpg

35
Ja na lipiec się piszę. Będę na 300%. W Rybniku są jakieś dobre hotele? Bo ja tak lubię "pozwiedzać" fajne miejsca :)
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
   — Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

38
Może być. Z tymi 120 euro za dobę :)
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

39
Gra.

Jeśli to możliwe i jesteś w stanie coś takiego wykonać w najbliższym czasie to prosiłbym o jakiś zarys planu warsztatów na zasadzie - co? w jaki dzień? itp. Wiem, że to trochę dzielenie skóry na niedźwiedziu, ale moim zdaniem taka wiedza czego można się spodziewać zachęci lud, a i moja ciekawość spała by spokojniej :D W miarę możliwości mogłabyś pomyśleć nad tym, a później coś skonstruować(oczywista, jeśli to nie problem) za co będzie wielkie GRAcias ode mnie, a może nawet kota narysuje w ramach wdzięczności :P Poza tym, taki plan to punkt zaczepienia do początków organizacji i werbunku :) Albom fantasta.

Pozdrawljaju!
"Życie nas mija i patrzy ze śmiechem,

Jak nad zagadką stoimy bezradnie,

Jak złotą piłką bawimy się grzechem,

Czas przeklinając, co sny nasze kradnie."

40
W. - Trochę tam ze Skyem już gadaliśmy na temat. Chciałabym na prozę i poezję podzielić, ale żeby każdy mógł do każdego. Niewielkie warsztaty, powiedzmy na 30-60 osób. Najlepiej 2,5 dnia. Ja oczywiście mam nadzieję, że nasi pisarze się udzielą warsztatowo, mogę też spróbować napisać do ludzi, których cenię, ale wtedy pewnie wzrośnie koszt, bo mało kto za darmo będzie chciał pracować, a przynajmniej trzeba zapłacić nocleg i wyżywienie. Oczekuję propozycji.

Atreus: jakie "WY"? Przepraszam, ja mieszkam w lesie i nie zamierzam się hotelować :-) Jestem osobą mocno zmotoryzowaną :-D
'ad maiora natus sum'

42
A ja mogę coś się udzielić, na temat pisania, w sensie, podzielić moją skromną wiedzą :)

43
Można przecież spróbować zaangażować pisarzy obecnych na forum :)

Jeśli koszt ma wzrosnąć tam o 10, czy 20 złotych od każdego uczestnika na rzecz przybycia jakiegoś pisarza-pisarza to myślę, że to opłacalne :)
"Życie nas mija i patrzy ze śmiechem,

Jak nad zagadką stoimy bezradnie,

Jak złotą piłką bawimy się grzechem,

Czas przeklinając, co sny nasze kradnie."

44
Słuchajcie,

wstępny termin 3-5 lipca 2009

Warsztaty literacko-translatorskie w podziale na prozę, poezję, krytykę i przekład.

Dowiem się jeszcze o koszt noclegów, ale nie dziś.

Potem założę wątek z ankietą dla chętnych osób.

Jeszcze raz przypominam, że muszą to być osoby pełnoletnie.

Proszę też o sugestie co do prowadzących warsztaty.

Pozdrawiam

Gra
'ad maiora natus sum'

45
Jako, że sporo osób na forum interesuje się fantastyką to termin może okazać się niezbyt szczęśliwy, bo w dniach 2-5 lipca 2009 odbywa się Avangarda V.

46
Ilość miejsc na warsztatach jest ograniczona do około 50-60 osób, więc nie powinno być problemów. Sztuka wyboru jest rzeczą ważną. Zawsze jest coś konkurencyjnego. DOwództwo prosiło o termin początkiem lipca - taki jest.

[ Dodano: Pon 25 Maj, 2009 ]
Zakładam nowy temat: WARSZTATY RYBNIK 3-5 LIPIEC 2009 i tam będę dalej pisać oraz zrobię ankietę.
'ad maiora natus sum'

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy organizacyjne”