Forumowi filmowi specjaliści

1
Jak w temacie - czy ktoś rozważał możliwość utworzenia specjalnego statutu (nie wiem jak nazywa się to przypisywanie specjalności użytkownikom), Specjalisty filmowego, który zajmował by się oceną wszelako okrojonych filmowych scenariuszy prezentowanych na forum i ogólną działalnością w tym kierunku? Mam na myśli stanowisko pokrewne do Poetyfikatora czy Weryfikatora.

2
Ja się nigdy nad tym nie zastanawiałem, zwłaszcza że scenariuszy tutaj jak na lekarstwo. Zaledwie dwadzieścia. Nie widzę więc potrzeby istnienia takiej rangi. Gdyby było zainteresowanie scenariuszami to można, by pomyśleć, a tak...
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

3
Weber pisze:Ja się nigdy nad tym nie zastanawiałem, zwłaszcza że scenariuszy tutaj jak na lekarstwo. Zaledwie dwadzieścia. Nie widzę więc potrzeby istnienia takiej rangi. Gdyby było zainteresowanie scenariuszami to można, by pomyśleć, a tak...
Rozumiem Cię, Web. I przyznam - masz rację. Nie zastanowiłem się tak dokładnie jak powinienem. Mam nauczkę na przyszłość. Myśl mountain, myśl :) :) :)

5
Jakieś pewnie są, jedno z nich:
http://www.scenario.fora.pl/
Plus ciekawy link:
http://jablonski.art.pl/element.htm

W sumie mnie zaciekawiłeś tymi scenariuszami. Co jakiś czas się pojawia ktoś szukający jakiś materiałów na ten temat. Może warto poszukać i wrzucić gdzieś na forum? Hmm...

PS. Dodatkowo jakieś koło scenarzystów się znajdzie:
http://www.scenarzysci.org.pl/

Jak się poszuka to coś się zawsze znajdzie.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

6
Po co zaraz robić osobne rangi. Są tu pewnie jacyś ludzie zaznajomieni z filmem, można ich zwyczajnie poprosić o poradę. Polecić mogę Kanadyjczyka, on się tu chyba zna na tym najlepiej. :)
- Nie skazują małych dziewczynek na krzesło elektryczne, prawda?
- Jak to nie? Mają tam takie małe niebieskie krzesełka dla małych chłopców... i takie małe różowe dla dziewczynek.

7
VV pisze:Po co zaraz robić osobne rangi. Są tu pewnie jacyś ludzie zaznajomieni z filmem, można ich zwyczajnie poprosić o poradę. Polecić mogę Kanadyjczyka, on się tu chyba zna na tym najlepiej.
Tak, VV, ale ktoś kto zaczyna swoją działalność na tym forum na pewno nie wie, kto dysponuje rozeznaniem w poszczególnych dziedzinach. Stąd mój pomysł, od którego grzecznie odwiódł mnie Web. Ma rację - tworzenie takiej rangi nie jest potrzebne, co wynika z niskiego zainteresowania pisaniem scenariuszy.

8
mountain_artist pisze:Stąd mój pomysł, od którego grzecznie odwiódł mnie Web. Ma rację - tworzenie takiej rangi nie jest potrzebne, co wynika z niskiego zainteresowania pisaniem scenariuszy.
to nie jest taki głupi pomysł. może jest niskie zainteresowanie, bo nie ma tu odpowiedniego fachowca? widziałem kilka konkursów na scenariusz i to z niezłymi nagrodami, więc pewnie nie jest to taka nisza. może by tak zaprosić kogoś z podanych przez Weba linków, do współpracy z weryfikatorium. wiadomo, ze scenariuszy byłoby mniej niż opowiadań, to by się nie napracował bardzo, a zawsze podniosł by się prestige weryfikatorium.
Leniwiec Literacki
Hikikomori
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy organizacyjne”