16

Latest post of the previous page:

Twoje buziaki są karą, a nie nagrodą.

A tak bardziej... powaaaażnie... nie ma dobrej nagrody dla weryfikatora. Może coś bardziej prestiżowego, nie wiem, jego nazwisko gdzieś, w czymś, albo dla materialistów, książka jakaś, skądś...

[ Dodano: Sro 17 Sie, 2011 ]
Bo to wymyślic dopiero trzeba, a jak... obiecanki...

17
A tak bardziej poważnie, to z chęcią przyjmę pomysły, jak nagradzać Czarnych.
Piwo dla weryfikatora za każdą weryfikację ;) A tak na poważnie to, przede wszystkim odrobina SZACUNKU dla weryfikatorów. Może z boku się wydawać, że wszystko idzie jak po grudzie, ale postawmy się w ich sytuacji... Ja kilka razy z mniejszym lub większym powodzeniem próbowałem weryfikować jako zwykły czytelnik, niestety część z tych moich wypocin po prostu skasowałem, bo nie byłem z nich zadowolony. Ocena czyjegoś tekstu to wcale nie taka prosta rzecz, więc szanujmy naszych Czarnuchów. :D

Od siebie mogę dodać, że każdy z weryfikatorów, który kiedykolwiek ocenił mój tekst, bez względu czy pozytywnie czy nie, ma u mnie piwo od każdego komentarza. :D
Pozdro

18
A jeżeli jest abstynentem?

[ Dodano: Sro 17 Sie, 2011 ]
O, wiem! To gorącą czekoladę! :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

19
A jeżeli jest abstynentem?
Kim?!
O, wiem! To gorącą czekoladę! :)
Okej, może być. Co kto woli.

Myślę, że pomysł LWP nie jest zły, tzn. nagroda w postaci książki na przykład. Pozostaje problem skąd wziąć kasę na to. Może ściepa wśród użytkowników? Nawet, wydawałoby się nędzne, 5 zeta od każdego może dać fajną sumkę, z której dałoby się wynagrodzić naszych Czarnych.

20
zrzuta od użytkowników?

Obrazek

tutejsi użytkownicy się nie zrzucą, bo sami z trudem oszczędzają na własne książki, albo się nie zrzucą, bo nie.
Jednak gdy zrzuta użytkowników rzeczywiście wypali, to uzbiera się 5 złotych, akurat na broszurkę z Krasiczyna.
Już lepiej postarać się o współpracę z jakimś wydawnictwem, ale to już sprawa grupy trzymającej władzę.

21
O, widzę, że ktoś mnie zaczął rozliczać z moich wakacji. :D
Podpowiem, że moja aktywność do października będzie właśnie taka "huśtana", bo z powodu Wery nie zrezygnuję z wyjazdów, sorry :P

Poza tym nieśmiało przypomnę, że weryfiktorzy mają też życie poza kompem. Czasem całkiem angażujące - jak na przykład moje w tej chwili.
Więc mimo, że na forum w najbliższym czasie pojawiać się będę, to 200% normy się po mnie nie spodziewajcie.

No i wciąż poszukujemy weryfikatorów - to też przypomnę. Robota wcale nie jest taka straszna :)

Na marginesie - na mnie się zrzucać nie musicie. Jak będę miała wolny czas i wolną głowę, to skomentuję. Jak nie będę miała, to nawet wizja stosu książek mi tego nie da, więc i nie skomentuję. Proste.

Pozdrawiam,
Ada
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy organizacyjne”