Latest post of the previous page:
Ja też nie. Zwykle, to pojawia się MG, mówi, jak wygląda sytuacja i prowadzi rozgrywkę dalej. A my się próbujemy w tym wszystkim odnaleźć.18
Hejo 
Będąc na fali po ostatnim rpgu spytam, jak tam się sytuacja rozwija? Już jakieś plany gotowe? Tylko Marik to ciągnie, czy ktoś jeszcze? Są w ogóle nadal jacyś chętni, czy nie?
Fajny pomysł, szkoda by go było zawalić.

Będąc na fali po ostatnim rpgu spytam, jak tam się sytuacja rozwija? Już jakieś plany gotowe? Tylko Marik to ciągnie, czy ktoś jeszcze? Są w ogóle nadal jacyś chętni, czy nie?
Fajny pomysł, szkoda by go było zawalić.
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
19
A więc w końcu znalazłem ten temat!
Jak wyszły poprzednie próby zrealizowania tego RPGa? Bo jakoś słabo to widzę.
Jeżeli jednak są zainteresowani, to można by było spróbować ponownie. Osobiście mam doświadczenie z tradycyjnym RPG od wielu lat. To samo z formą pisemną przez internet. Brałem udział w tej formie zabawy na kilku forach również sporo czasu. W obu przypadkach grałem, jak i mistrzowałem. Jeżeli są zainteresowani, mogę brać się do pracy.
Jak wyszły poprzednie próby zrealizowania tego RPGa? Bo jakoś słabo to widzę.
Jeżeli jednak są zainteresowani, to można by było spróbować ponownie. Osobiście mam doświadczenie z tradycyjnym RPG od wielu lat. To samo z formą pisemną przez internet. Brałem udział w tej formie zabawy na kilku forach również sporo czasu. W obu przypadkach grałem, jak i mistrzowałem. Jeżeli są zainteresowani, mogę brać się do pracy.
A black secret in the shadows of ancient times
Forgotten knowledge the rocks now teach me
About the Trollking's war against a poisonous pig
The stone whispers, but it tells no lie.
20
Ja tu się wcześniej mocno udzielałam, ale w tej chwili pasuję. Prowadzę trzy RPGi na żywo, jednego przez forum, będę jeszcze jednego... Enough... 
Ale wszystkich zachęcam, bo to fantastyczna zabawa.

Ale wszystkich zachęcam, bo to fantastyczna zabawa.
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
21
Ale to tutaj na WM cokolwiek wypaliło wcześniej? Bo właśnie nie widać za bardzo niestety.
Bo to nawet z taką forumową wersją jest sporo roboty na starcie.
Bo to nawet z taką forumową wersją jest sporo roboty na starcie.
22
Nie. Pomysł wtedy wygasł. Chyba głównie przez brak zainteresowania ze strony pomysłodawcy.
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
23
No mam nadzieję, że tylko z jego strony, chociaż jak na razie jeszcze poza Tobą nikt się tutaj nie zgłosił.. no nic, poczekamy, zobaczymy.
25
Przyjmijmy, że od trzech do siedmiu graczy powinno starczyć. Jak się zgłoszą jeszcze ze dwie osoby, wtedy będzie można zacząć dyskusję odnośnie reali, w jakich będziemy pisać itd.
28
Jak już mówiłem - zawsze i wszędzie 
Poprzednie RPG niestety nie wypaliło, a jeśli wypaliło, to ja nic o tym nie wiem.
Mearqur, wybrałeś już jakiś świat? Czy to jest jeszcze do ustalenia? I to ty mistrzujesz, jak mniemam?

Poprzednie RPG niestety nie wypaliło, a jeśli wypaliło, to ja nic o tym nie wiem.
Mearqur, wybrałeś już jakiś świat? Czy to jest jeszcze do ustalenia? I to ty mistrzujesz, jak mniemam?
"Siri was almost sixteen. I was nineteen. But Siri knew the slow pace of books and the cadences of theater under the stars. I knew only the stars." Dan Simmons
29
No na reszcie czwarty zawodnik!! BMF, jak i reszta, sytuacja będzie wyglądać tak, że:
1. Ustalamy realia wspólnie, żeby wszystkim pasowało. Albo przynajmniej żeby nie było nudy. Powiedzmy na wstępie niech każdy poda dwa realia, których NIE chce. Na podstawie pozostałych opcji coś wymotamy.
2. Tworzymy postacie na podstawie skromnych zasad. Ale to raczej będzie wygląd i krótka historia na 10 - 15 zdań. Chyba że polecimy grubo i ustalimy jeszcze jakieś umiejętności bitewne.
3. Kiedy powyższe punkty zostaną zakończone, przejdziemy do wstępniaka. Ja mogę go napisać, ale w sumie jak każdy inny. No, powiedzmy że ja to zacząłem, to i pociągnę dalej.
4. Po wstępniaku ustalamy kolejność pisania postów (bo mam nadzieję, że każdy z Was może zajrzeć tutaj przynajmniej co 48 godzin) i jedziemy razem. Wtedy stworzy się temat na dyskusję w między czasie i wszystko razem będziemy ustalać. Po napisaniu wstępniaka będę tak samo graczem jak Wy.
5. Jedziemy z tematem
Jeżeli ktoś jeszcze przed pierwszym postem zdecyduje się dołączyć, to nie ma problemu. Jednak później wolałbym, żeby zainteresowani zgłaszali ochotę i będą dodawani w odpowiednim momencie historii (oczywiście po stworzeniu postaci i już bez możliwości wyboru reali).
No i przystępując do planu. Jak dla mnie bardzo nie fajnym RPG jest opcja w rzeczywistości teraźniejszej, ewentualnie futurystycznej (wszelakie SF). I to są moje dwa wybory. Wszystko inne może być.
Fantasy pasuje jak najbardziej, może być też Japonia feudalna (grałem sporo w L5k i ogólnie interesuję się tym tematem) czy jakiś steampunk. Również mogę zagrać w nastroju horroru (mam doświadczenie z systemu Zew Cthulhu). Ale to to informacje tak przy okazji.
Co do szczegółów postaci, pasuje mi gra waleczna jak i tzw story telling bez walki.
I jakby co... ja jestem na necie codziennie.
1. Ustalamy realia wspólnie, żeby wszystkim pasowało. Albo przynajmniej żeby nie było nudy. Powiedzmy na wstępie niech każdy poda dwa realia, których NIE chce. Na podstawie pozostałych opcji coś wymotamy.
2. Tworzymy postacie na podstawie skromnych zasad. Ale to raczej będzie wygląd i krótka historia na 10 - 15 zdań. Chyba że polecimy grubo i ustalimy jeszcze jakieś umiejętności bitewne.
3. Kiedy powyższe punkty zostaną zakończone, przejdziemy do wstępniaka. Ja mogę go napisać, ale w sumie jak każdy inny. No, powiedzmy że ja to zacząłem, to i pociągnę dalej.
4. Po wstępniaku ustalamy kolejność pisania postów (bo mam nadzieję, że każdy z Was może zajrzeć tutaj przynajmniej co 48 godzin) i jedziemy razem. Wtedy stworzy się temat na dyskusję w między czasie i wszystko razem będziemy ustalać. Po napisaniu wstępniaka będę tak samo graczem jak Wy.
5. Jedziemy z tematem

Jeżeli ktoś jeszcze przed pierwszym postem zdecyduje się dołączyć, to nie ma problemu. Jednak później wolałbym, żeby zainteresowani zgłaszali ochotę i będą dodawani w odpowiednim momencie historii (oczywiście po stworzeniu postaci i już bez możliwości wyboru reali).
No i przystępując do planu. Jak dla mnie bardzo nie fajnym RPG jest opcja w rzeczywistości teraźniejszej, ewentualnie futurystycznej (wszelakie SF). I to są moje dwa wybory. Wszystko inne może być.
Fantasy pasuje jak najbardziej, może być też Japonia feudalna (grałem sporo w L5k i ogólnie interesuję się tym tematem) czy jakiś steampunk. Również mogę zagrać w nastroju horroru (mam doświadczenie z systemu Zew Cthulhu). Ale to to informacje tak przy okazji.
Co do szczegółów postaci, pasuje mi gra waleczna jak i tzw story telling bez walki.
I jakby co... ja jestem na necie codziennie.
30
Ja nie czuję się za bardzo w realiach horroru, czy tym podobnych, jakoś obecnie nie mam ochoty na żadne wampy, werewolfy i innego rodzaju zombie. Fantasy może być, ale wolałbym oszczędzić nam banalnego średniowiecza. Może jakiś oryginalny system, coś stworzone na szybkiego, zaimprowizowane?
"Siri was almost sixteen. I was nineteen. But Siri knew the slow pace of books and the cadences of theater under the stars. I knew only the stars." Dan Simmons
31
Oczywiście, że może być! Toć nie inaczej. Chociażby pisząc steampunk miałem na myśli epokę baroku czy renesansu. Może rozkręcimy historię na salonach, dodamy odrobinę magii (ale to zaledwie szczyptę) i kilka zmyślnych wynalazków. Albo możemy się zastanowić jeszcze nad piratami. Jest wiele opcji, podawajcie pomysły i sądzę, że szybko znajdziemy wspólny temat.