Latest post of the previous page:
Wszystko pieknie fajnie, a co jestli regulamin jest sprzeczny z litera prawa? wowczas rowniez regulamin ma moc obowiazujaca?Jakim prawem, wg Ciebie osoby trzecie moga roscic prawa do materilu zamieszczonego na stronie. Przypisujesz tutaj punkt regulaminu - jezeli chcesz - z wielka checia rzuce tu paragrafami z pa i kc ale po co ?
Po prostu mowie jak jest.
Jezeli autor nie chce swojego tekstu (nawet o tresci - robie kupe co rano) to musi miec prawo jego usuniecia.
KAZDY teskt, ktory zostal ROZPOWSZECHNIONY uznaje ze za INDYWIDUALNY PRZEJAW TWORCZOSCI, ktory wg ustawy podlega regulacjom prawnym. UNIEMOZLIWIANIE egekwowania prawa jest jego lamaniem.
Ja tu dzialam w dobrej wierze.
Ktokolwiek podpisywal z was umowe z wydawnictwem/wydawca/domem prducenckim doskonale o tym wie. Ja tu wystepuje absolutnie w dobrej wierze.
Wezmy przyklad - zostawiam komputer wlaczony, corka/syn/sasiad cos wrzuca i nie mozesz samemu tego skasowac (chociaz to skrajny przyklad).
Polecam lekture o tzw. prawach autorksich zaleznych.
Ponadto - regulamin jest, jak dobrze wiesz - aktem wewnetrznym. Ale nie bede tobie mowil co ma pierwszenstwo z jakim aktem prawnym.
Mnie to w zasadzie rybka