Jak widzicie (lub jeszcze nie) na forum zaszły pewne zmiany. Mianowicie:
1. Na forum zostało opublikowanych pięć nowych Regulaminów (jeden główny i cztery dot. poszczególnych działów). Radzę przeczytać je wszystkie od deski do deski, ponieważ pewne pkty zostały dodane, a niektóre zmodyfikowane i nadano im inny wydźwięk. Do końca maja możecie liczyć jeszcze na ulgowe traktowanie niektórych zachowań - chcemy dać Wam czas na przyzwyczajenie się do nowych zasad. Pamiętajcie jednak, że cierpliwość ma swoje granice.
2. Nastąpiły zmiany w wewnętrznej organizacji pracy redakcji WM. Nie będę się tu zagłębiał, ponieważ nie powinniście ich zbytnio odczuć, a nam pomogą w pracy.
3. Rozwiązanie sprawy Luki i piractwa. Odnośnie piractwa w nowym Regulaminie został dodany stosowny pkt określający stanowisko władz forum w tej sprawie. Luka w pamięci nie należy już do grupy Weryfikator.
4. Wprowadzanie "zatwierdzonych weryfikacji". Został dodany odpowiedni pkt w Regulaminie Działu WeryfikatoriuM mówiący o tym, że gdy jakiś Weryfikator uzna czyjąś opinię za odpowiadającą weryfikacji, może ją zatwierdzić i będzie ona się wliczać przy przenoszeniu do Zweryfikowanych.
5. Nabór do zespołu. Wkrótce zostanie ogłoszony nabór do redakcji WeryfikatoriuM. Każdy z Was może nam pomóc w odbudowaniu tego, co zostało utracone i przywrócenia odpowiedniego znaczenia słów: WERYFIKATOR, MODERATOR. Wystarczą odpowiednie umiejętności i odrobina dobrej woli.
6. Zmiany porządkowe na forum. Począwszy od olinkowania działu Chat, poprzez usunięcie "podwójnych" Regulaminów, utworzenie Śmietnika, a kończąc na włączeniu zgłaszania postów i wielu innych drobnostkach, które zauważą tylko najbardziej spostrzegawczy użytkownicy.
7. Zgłosiłem się do pełnienia funkcji nowego Administratora WeryfikatoriuM. Wierzę, że z pomocą obecnej załogi, którą tworzą naprawdę wspaniali ludzie i wszystkich Was czytających te słowa, jesteśmy w stanie tak przeobrazić obecną sytuację, by znów patrzono na rangę WERYFIKATOR, MODERATOR, IMPERATOR tak jak ja na nie patrzyłem, gdy w grudniu 2008 pojawiło się na WM moje powitanie. Ku lepszemu Wery!

Zdaję sobie sprawę, że zmiany przychodzą późno. Zbyt późno. Widziałem jednak gorsze kryzysy, które udawało się pokonać, większe ruiny, które dzięki wspólnym działaniom zamieniały się w piękne zamki, więc dlaczego na WM miałoby być inaczej? Każdego kto chce dołożyć swą cegiełkę, zapraszam do komentowania zmian, proponowania nowych i... co tylko możecie, by pomóc forum.

Z klawym pozdrowieniem,
Faux.