Propozycja nowego działu w Hyde Parku - Gry

1
Mamy dział Muzyka, mamy dział Filmy, mamy dział książek... nie mamy działu Gry. Czemu właściwie?

Myślę, że gry komputerowe i konsolowe w dzisiejszych czasach są równie silnym medium jak muzyka czy film - równie popularnym, równie liczącym się, a także potrafiącym być równie artystycznym. Stąd moja propozycja, żeby stworzyć taki dział, coby gracze (podejrzewam, że mamy takowych tutaj) mogli się wygadać. Sądzę, że jego brak to luka Hyde Parku, a jego stworzenie nikogo przecież nie zaboli, prawda?

Proszę władzę o rozważenie. :)
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

2
Popieram przedmówce, ale nie należy zamykać się tylko na gry komputerowe czy konsolowe.
Przecież są jeszcze fantastyczne gry planszowe, karciane no i papierowe RPGi

3
Fakt, Lukaszpunk, masz rację. Możemy wliczyć w to gry wszelkie, nawet grę w chowanego! O ja, aż się podjarałem, moglibyśmy dzielić się taktykami ukrywania się, jak najlepiej szukać schowanych, wymieniać się odmianami chowanego...

Tak, niech to będą gry ogólnie, gry wszelkie, nie tylko komputerowe i konsolowe. :)

4
Tematy o RPG, paragrafówkach, pbf itd. już są i się jakoś nie ruszają :P

Ale tak na poważnie, to czemu nie. Jak są chętni do gadania o tym... Pytanie, czy są? Bo na dwie osoby zakładać osobny dział to tak trochę...
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

5
Ale tak na poważnie, to czemu nie. Jak są chętni do gadania o tym... Pytanie, czy są? Bo na dwie osoby zakładać osobny dział to tak trochę...
Nie dowiemy się, póki nie spróbujemy. ;) Wiem, że na forum są osoby, które grają, prawdopodobnie dużo, jak już mówiłem: to w końcu silne medium. Poza tym nawet gdyby był mniejszy ruch, to i tak dobrze by było, gdyby każdy gracz mógł znaleźć taki swój zakątek. Gry to sfera na tyle rozległa i na tyle popularna, że zasługuje na swój dział u boku filmów i muzyki, i tak dalej. Nawet te zakurzone tematy o RPGach zasługują na to, żeby kurzyć się na swojej osobnej półce.

Bądźmy fair wobec gier! ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy organizacyjne”