ithilhin: można nie wchodzić: P
uncle.kat: Ale dlaczego, skoro można z tego zrobić a) świetny serwis promujący WF(t) i DNN b) przekierowanie na stronę forum c) forum pod głównym adresem?
ithilhin: dzięki uncle. myślimy. a chciałbyś pomóc? spisać pomysły konkretne?
uncle.kat: Jasne, że chciałbym pomóc. Co mogę zrobić?
ithilhin: no, pomysły spisać: D
ithilhin: bo spojrzenie z boku bardzo pomaga
Petro: strona ma bardzo ładny layout, ale faktycznie straszy pustkami: -) uncle.katdobrze prawi
Petro: ja również mógłbym pomóc, ale raczej nieprędko, teraz dużo obowiązków na uczelni mam: P
ithilhin: to może w wakacje?
Petro: czemu nie ;-)
uncle.kat: Ładny layout? Pfft. Chyba w oczach fana fantasy, który zatrzymał się gustem dekadę temu.
Adrianna : O, to ja! To ja!
Adrianna : W sensie ten fan z gustem sprzed dekady

Natasza : strasznie się cieszę, że Portal ruszy!
Natasza : fakt - że straszył
uncle.kat: Dalej straszy. To w ogóle ma jakieś zarządzanie treścią? Czy po prostu się pliki edytuje?
Natasza : cii - tak straszy od 2-3 lat: D
uncle.kat: Data realizacji to 2009, co daje 5 lat straszenia. Może czas na nowe?
Petro: według mnie najlepiej byłoby zainstalować jakiegoś fajnego CMSa
Petro: ostatnio testowałem sobie drupala, bardzo przypadł mi do gustu: -)
Petro: ale w ostateczności nawet zwykły wordpress z jakimś autorskim layem by dał radę
Grimzon: Drupal, Joomla, Wordpress jest co wybierać
uncle.kat: "zwykły" Wordpress jest niesamowicie prosty w obsłudze i lejałtowaniu.
ithilhin: potwierdzam
Petro: lubię wordpressa, zwykły odnosiło się do tego, że drupal jest o wiele bardziej skomplikowany: -) to też może czasem dobrze służyć (więcej opcji)
Petro: można zrobić głosowanie xd chociaż to przyszły, potencjalny admin powinien decydowac z czym chce pracować
uncle.kat: Dlaczego Wordpress: nie wiem, jak Drupal ma się w chwili obecnej, ale WP pozwala na instalowanie i modyfikację skórek i widżetów z poziomu panelu admina. Posiada również arcy-wygodny system personalizacji motywu. Kilka kliknięć i przeciągnięć, i nagle mamy to, czego chcemy.
Grimzon: Nie kwestia głosowania bo każdy z tych cms może ostatecznie wyglądać tak samo. Pytanie co portal ma za zadanie. Jeżeli tylko przedstawianie treści to Wp wystarczy natomiast jak potrzeba by było więcej opcji to Drupal i Joomla. Przy okazji Joomla jest bardzie przyjazna dla nowego użytkownika Niż Drupal
Petro: w sumie jak portal ma służyć drabblom i weryformatowi to wordpress faktycznie styknie
Baribal: Ja bym tutaj dał do rozsądzenia przede wszystkim najwyższej władzy i tym, którzy się najlepeij znają. Bo ja na ten przykład na temacie zupełnie się nie znam.
Sepryot: Weryformat będzie miał własną stronę.
ithilhin: Portal ma służyć Weryfikatorium przede wszystkim
uncle.kat: To nam TAK DUŻO mówi...: P
ithilhin: kim jesteśmy, czego chcemy, co oferujemy, info o naszych wydawnictwach (i linko do stron, fanpagów itepe) poza tym info bieżące o ciekawych akcjach - konkursach, wydarzeniach itepe, i co tam jeszcze wymyślicie - tak mi się wydaje
uncle.kat: No to ja to widzę tak - frontpage z newsami i przyklejonym panelem z informacjami o Wery (+odnośnik do szczegółowego info?), odnośnik do forum. Może dział z promowanymi tekstami, ale niekoniecznie. Wordpress jak nic.
Petro: "Weryformat będzie miał własną stronę." - po co?: ) strona stoi nieużywana, a spokojnie można zrobić cały odrębny dział dla publikacji
Sepryot: Grafika.
Sepryot: I ftp.
uncle.kat: " "Weryformat będzie miał własną stronę." - po co?" - bo wypozycjonowany zyska w dobrym tempie dużą audiencję. Nie rozumiem Twojego podejścia - strona stoi nieużywana. To po co ona stoi? Równie dobrze można tam przenieść forum. Albo faktycznie zrobić jakiś portal z newsami.
uncle.kat: No chyba że Weryformat jest robiony czysto dla sztuki. Wtedy faktycznie - po co?
Grimzon: A wypozycjonowanie Weryfikatorium i WF nie jest możliwe ?
Grimzon: Dlaczego nie pójść droga farenheitu
uncle.kat: Jest możliwe. Ale pozycjonowanie działu na forum, w którym Petro proponuje umieścić publikacje, to pomysł poroniony. Powodzenia.

Baribal: Może warto gdzie wypunktować te wszystkie propozycje? Tak by nie zniknęły na sb?
Grimzon: UCK Pedro proponował dział na stronie nie na forum. Tak jak jest np farenhite (e-zin fantastyka przerzuca na portal farenheita)
Petro: tak jak pisze Grimzon, działu na stronie...: P i łatwiej jest wypozycjonować stronę weryfikatorium wiszącą w sieci już od tych 5 czy ilu lat, niż coś z niczego
Petro: a co do dysku sieciowego by nie zapychać FTP wery, dropbox ;-)
uncle.kat: True. A choć dla "forum literackie" Wery jest numero uno, nie jest szczególnie wypozycjonowana: P Dla WFt i DNN spokojnie można zrobić subdomeny. Choć osobna domena też jest jakimś pomysłem: )
Petro: zrestą, czy naprawdę jest tej treści tyle by się dzielić na drobne? strona Wery, strona Formatu, strona Drabbli i czego jeszcze?

Petro: a tak portal nie będzie świecić pustkami
uncle.kat: Portal to trzeba najpierw wymienić.
Petro: to nie powinno być aż tak czasochłonne: -)
Natasza : Kocham Was! Fajnie, że to ruszyło... Było jak stara choinka, ktorej nie chciało się nikomu uprzątnąć.
Petro: póki co to teoria ;-)
uncle.kat: Nie, nie powinno trwać długo. Tydzień i powinno móc stać, potem ze dwa miesiące jakiegoś leniwego pozycjonowania katalogami i powinniśmy się wypromować w jakichś porządnych frazach.
Natasza : ale bez teorii (marzenia) będzie na pewno.... stara chionka
Petro: tak jak pisałem powyżej, jeśli ktoś będzie chcial i potrzebował mojej pomocy, to jakoś od lipca będę dostępny na tym gruncie: -)