31

Latest post of the previous page:

OFF

Oczywiście że mogę.

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

32
Regulamin :mrgreen: konkursu "O jasną stronę mocy" ustalony na SB i w odnośnym temacie przez szacowne grono Weryforumowiczów.

Teksty mają być radosne, wesołe, wiosenne, dobro czyniące! Ponuraków i sadystów prosimy o pozostanie w domu.

Sprawy techniczne:
Objętość do 10 000 znaków, czyli około pięciu stron. Gotowe opowiadania wysyłajcie do mnie. Adres podam chętnym. W tekście zaznaczcie miejsce, do którego ma być tekst wstawiony do pierwszej bitwy.

Przebieg konkursu:

1. Wstawienie pierwszej części tekstu.

2. Głosowanie poprzez ankietę "Jaki tekst chcesz czytać dalej?" na finałową czwórkę.

3. Losowanie par.

4. Pojedynek w parach - wyłanianie zwycięzców też przez głosowanie w ankiecie.

5. Finał - wyłanianie zwycięzców jw.

6. Zwycięzca otrzymuje tytuł "Siewca Dobra 2013"

Terminarz:
Opowiadania podsyłacie do 20 kwietnia. Przez tydzień oceniamy. 27 kwietnia podajemy listę finalistów i wrzucamy resztę ich tekstów i ankietkę do głosowania na zwycięzcę. Ogłoszenie wyników 3 maja.

Czy taki regulamin Państwu odpowiada?
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

33
dorapa pisze:W tekście zaznaczcie miejsce, do którego ma być tekst wstawiony do pierwszej bitwy.
Tutaj trzeba sprecyzować. ;) Fragment zaznaczony do ilu znaków? Albo jaka część tekstu?

Jeżeli ktoś napisze tekst na 3000 , to może zaznaczyć 1000 na pierwszy etap? ;)

34
Fragment do pierwszego etapu - nie więcej niż połowa tekstu?
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

35
Dorapo droga,

Wszystko jak najbardziej na tak, z odpowiedzią twierdzącą na ostatnie pytanie włącznie.

Pozdrawiam,

G.

[ Dodano: Pią 29 Mar, 2013 ]
Jeszcze tylko jedno.
Jak wyrażę zainteresowanie to jestem zobowiązany do wysłania tekstu? Czy raczej jak wyrobie się w czasie to ok, nie to nie?

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

36
Zmuszać nie będę, to ma sprawić przyjemność. Ale przecież wiem, że się postarasz, wyrobisz i wszystkich zaskoczysz pozytywnym myśleniem!
Ostatnio zmieniony pt 29 mar 2013, 21:55 przez dorapa, łącznie zmieniany 1 raz.

37
Uświadomiłaś mi, że zrobię to, czego się po sobie nie spodziewam :)
Dzięki!

G.

39
Każdy, kto chce, bez względu na kolor. Wszak segregacja rasowa to zło.

41
W bitwach to tylko udajemy, że są tajne, a i tak wszyscy wiedzą, kto za czym stoi. Obawiam się, że tu też utajnienie nic nie da. Za dobrze znamy nawzajem swoje nawyki. ;)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

43
Hmm, wygląda ciekawie, mam nadzieję, że się uspokoi u mnie sytuacja i dam radę napisać coś, bo akurat taki pozytywny klimat dobrze na mnie wpłynie.

I w sumie czemu miałyby być ukryci autorzy tekstów?
A black secret in the shadows of ancient times
Forgotten knowledge the rocks now teach me
About the Trollking's war against a poisonous pig
The stone whispers, but it tells no lie.

44
Hej,
I w sumie czemu miałyby być ukryci autorzy tekstów?
Choćby po to, żeby dać złudne nieco poczucie, że wszyscy będą głosować kierując się tylko i wyłącznie jakością tekstów, a nie osobistymi sympatiami, antagonizmami, względnie głębokimi dekoltami ;)
Ja w każdym razie, jestem za utajnieniem w pierwszej fazie i jawnością w fazie pojedynkowej.

Pozdrawiam,

G.

45
Regulamin konkursu "O jasną stronę mocy" ustalony na SB i w odnośnym temacie przez szacowne grono Weryforumowiczów.

Teksty mają być radosne, wesołe, wiosenne, dobro czyniące! Ponuraków i sadystów prosimy o pozostanie w domu. Udział może wziąć każdy forumowicz, bez względu na kolor i staż.

Sprawy techniczne:
Objętość do 10 000 znaków, czyli około pięciu stron. Gotowe opowiadania wysyłajcie do mnie. Adres podam chętnym. W tekście zaznaczcie miejsce, do którego ma być tekst wstawiony do pierwszej bitwy. Pierwsza bitwa odbywa się anonimowo, w drugiej podajemy tożsamość autorów.

Przebieg konkursu:

1. Wstawienie pierwszej części tekstu.

2. Głosowanie poprzez ankietę "Jaki tekst chcesz czytać dalej?" na finałową czwórkę.

3. Losowanie par.

4. Pojedynek w parach - wyłanianie zwycięzców też przez głosowanie w ankiecie.

5. Finał - wyłanianie zwycięzców jw.

6. Zwycięzca otrzymuje tytuł "Siewca Dobra 2013"

Terminarz:
Opowiadania podsyłacie do 20 kwietnia. Przez tydzień oceniamy. 27 kwietnia podajemy listę finalistów i wrzucamy resztę ich tekstów i ankietkę do głosowania na zwycięzcę. Ogłoszenie wyników 3 maja.

Czy komentujemy? Jeszcze o czymś zapomniałam? Nie chcę, by regulamin przesłonił nam cel główny - z Wery ma popłynąć pozytywna energia.

Wróć do „Walki mocy 2013”