106

Latest post of the previous page:

ancepa pisze:Dziękuję Dorapie za opiekę nad konkursem i za "Cycki". W życiu bym nie zgadła!
Dlaczego nie?
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

107
Ithi, gratuluję wygranej, wielkie brawa i fanfary i co tam jeszcze się znajdzie :D
Ktoś tu słusznie zauważył, że tytuł Siewcy Dobra nie tylko za opowiadanko Ci się należy.

Gratulacje dla pozostałych finalistów. Dorapo, mnie też zaskoczyłaś ;)

No i ode mnie jeszcze osobne brawa dla Imadoki za Rudość i dla ancepy, której Stryszek tak mnie uwiódł w pierwszym etapie.

JSM to naprawdę świetna inicjatywa. Więc tutaj jeszcze podziękowania dla dorapy, za pracę nad tym konkursem. Mam nadzieję, że to nie jest ostatnia edycja!
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

108
Adrianna pisze:Ktoś tu słusznie zauważył, że tytuł Siewcy Dobra nie tylko za opowiadanko Ci się należy.
Jest mi szalenie miło, że tak myślicie :*, ale przecież ja nic takiego nie robię. Za to będę się dalej starać, żeby nadal na takie miłe słowa zasługiwać ;) Dziękuję!

A co do opowiadania - to w swoim pisaniu przeszłam jakąś drogę także (a może głównie) dzięki Weryfikatorium - to Wasza pomoc, Wasze uwagi przyczyniły się do tego, że napisałam coś, co się spodobało i napisałam w miarę dobrze. Więc, powtórzę za Godhandem - to Wasze dobro i ono wraca.
Uściski.

Kurczeblaszka, jak zorganizować to piwo? :piwo:
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

110
Podobieństwo do pewnego dialogu z pewnego filmu pewnego reżysera zamierzone.

- Czy już podziękowałam Wam za Jasną stronę Mocy? - zapytała dorapa.
- Nie - odpowiedział nad wyraz zgodnym chórem tłum weryforumowiczów.
- To jeszcze podziękuję - obiecała.

:mrgreen:
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

111
dorapa pisze:Podobieństwo do pewnego dialogu z pewnego filmu pewnego reżysera zamierzone.

- Czy już podziękowałam Wam za Jasną stronę Mocy? - zapytała dorapa.
- Nie - odpowiedział nad wyraz zgodnym chórem tłum weryforumowiczów.
- To jeszcze podziękuję - obiecała.

:mrgreen:
"Desperado" Roberta Rodrigueza.
„Racja jest jak dupa - każdy ma swoją” - Józef Piłsudski
„Jest ktoś dwa razy głupszy od Ciebie, kto zarabia dwa razy więcej hajsu niż Ty, bo jest zbyt głupi, żeby w siebie wątpić”.

https://internetoweportfolio.pl
https://kasia-gotuje.pl
https://wybierz-ubezpieczenie.pl
https://dbest-content.com

112
Pamiętacie piosenkę Los Lobos Canción Del Mariachi?

Me gusta tocar guitarra
me gusta cantar al sol
Mariachi me acompañan
cuando canto mi canción

Me gusta tomar mis copas
aguardiente es lo mejor
También el tequila blanco
con su sal le da sabor

Ay ay ay ay
ay mi amor
Ay mi morena
de mi corazón

Lubię grać na gitarze
Lubię śpiewać do słońca
Mariachi mi akompaniują
Kiedy śpiewam moją piosenkę

Lubię pić alkohol
Wódka jest najlepsza
A także biała tequila
ze szczyptą soli do smaku

Ay ay ay ay
ay moja ukochana
Ay moja czarnulko*
z mojego serca

Pasuje mi ona do JSM i Wery. I ten motyw karczmy... :lol: Świetna zabawa w doborowym towarzystwie i beczka piwa od zwycięzcy, mariachi, choćby i po słowiańsku zapiewający, dysputy do rana (te ranki coraz wcześniej, więc łatwiej dotrwać bez drzemki na nieheblowanej desce stołu).
Myślę, że wizja biesiady w towarzystwie innych mariachi jest bliska każdemu z JSM.

Dzięki za wspólną melodię.
Ostatnio zmieniony pn 19 maja 2014, 10:16 przez dorapa, łącznie zmieniany 2 razy.

114
Przede Wszystkim gratuluję Ithi i moim pozostałym konkurentom. To była fajna zabawa, która wiele mnie nauczyła. Zabrałam się za grzebanie w mojej pierwszej książce. Może coś z tego wyjdzie.
Everything happens for a reason

Wróć do „Walki mocy 2014”