Regulamin CSM edycji 2014

1
Najpierw oddajmy głos Thugowi:

Panie i panowie oraz inne pochwały.
Oto nadszedł ten czas, aby wybrać pierwszego wśród nas.
Tego co zasiądzie na czarcim tronie i ciemność zsyłać będzie.
I wszyscy wiemy, że godny miana króla, może być tylko najpotężniejszy wśród nas

Czyli zaczynamy Bitwę po Mrocznej Stronie.
Jaki laur dostanie zwycięzca?

Temat: wszystko co mroczne, ciemne i straszne w konwencji wybranej przez autora czyli wszystkie chwyty dozwolone - ale proszę o ostrzeżenia o wulgaryzmach i/lub 18+
Limit znaków: 10 tysięcy
Limit tekstów: 2 na jednego uczestnika
Termin: do 7 września 2014. Potem tydzień na głosowanie i kolejny tydzień na głosowanie finałowe.
Zasady inne: walczący nie ujawniają swych imion, aż do zakończenia Rozgrywki Finałowej.

Ze względu na podział zdań czy w pierwszej rozgrywce mielibyśmy poznawać początki czy końcówki opowiadań, to zdecydowałam, że Autorzy sami wskażą który fragment tekstu ma być pokazany na "pierwszy ogień". Ma to być mniej więcej jedna trzecia tekstu, ale może być z początku, z końca, ze środka - jak chcecie. Czytający nie będą wiedzieć z jakiej częsci pochodzi fragment. W przesłanych tekstach proszę o oddzielne wklejenie (na końcu tekstu) fragmentu do publikacji w pierwszej bitwie :twisted:

Teksty na PW do mnie.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

3
MROKIEM SPOWITA 2014/ MROKIEM SPOWITY 2014

Taki tytuł otrzymała rok temu Ignis, więc myślę, że będziemy kontynuować tradycję :)
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

5
Tradycja, tradycją -ale jakies urozmaicenie by się przydało zanim rutyna wszystko kurzem zapomnienia przykryje. :) A tak w ogóle jakiś naprawdę ten tytuł mało przyciągający.
Jak wydam, to rzecz będzie dobra . H. Sienkiewicz

6
spowity mrokiem - czasownik w formie biernej, więc i postać, która nosi ten tytuł kojarzyć będzie się raczej z ofiarą mroku. W mojej ocenie, "spowity mrokiem" semantycznie znaczy tyle co: "zagubiony, jak dziecko we mgle". Lepszy byłby tytuł "Książę Mroku"

[ Dodano: Nie 24 Sie, 2014 ]
widzę, że Wasze stanowisko jest nieprzejednane, dlatego proponuję kompromis; zwycięzca niech weźmie spowitego, chyba, że wygram ja- wtedy biorę księcia :D
poza tym w sumie nie wiem, czy wezmę udział, albowiem czasu jest mało, gdyby było więcej... :P
(tak, tak, już zaczął się konkursowy trash talking) :twisted:

[ Dodano: Nie 07 Wrz, 2014 ]
taki byłem do przodu, a się nie wyrobiłem :roll:
więc będę się udzielać w komentarzach :P

7
UWAGA UWAGA UWAGA :twisted:

Ze względu na liczne jęki tych, którzy już mają prawie napisane ale do północy się nie wyrobią
przedłużamy termin do 14 września 2014. Do północy. 15 wstawiam teksty konkursowe na forum. Piszcie! :kosiarz:

Dla tych co już przysłali test: możecie (do nowego terminu) dosłać poprawki do tekstów jeśli jakieś macie - jeżeli sobie życzycie.
Ostatnio zmieniony pn 08 wrz 2014, 12:10 przez ithi, łącznie zmieniany 1 raz.
gosia

Obrazek

8
Dzięki Ithi.

Pozdrowienia,

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Walki mocy 2014”