Latest post of the previous page:
ithi, gdzie dwóch przyszłych pisarzy, tam trzy zdania; nie przeprowadzaj konsultacji społecznych, tylko ogłaszaj. i termin do 1 września - w miesiąc, to się minipowieść pisze17
Prowokacja motywującaSmoke pisze:nie rozumiem
A co do czasu, to lepiej 15.09, albo niech będzie i pierwszy września, ale z przedłużeniami, gdy nie zbierze się dość prac.
Najlepiej podejmijcie decyzję w jakimś niewielkim, zamkniętym gronie. Grunt, by napisać to jasno w momencie rozpoczęcia konkursu.I skoro w pierwszej edycji zaczynaliśmy od zakończeń to może nie zmieniajmy?
18
IMHO, początki powinny być. A termin dłuższy, bo pisać można błyskawicznie, ale tekst musi leżakować jak wino 
"Kiedy autor powiada, że pracował w porywie natchnienia, kłamie." Umberto Eco
Więcej niż zło /powieść/
Miłek z Czarnego Lasu /film/
Więcej niż zło /powieść/
19
a tam, leżakowanie!
przed wrzuceniem do weryfikacji, teksty mogą u autorów leżakować sobie do oporu i co? paździerz jest taki, że część tekstów nie zasługuje na więcej niż jedno słowo, inne godne są złożonego nawet zdania, a kilka da się przeczytać (co nie znaczy, że muszą się podobać)
więc leżakowanie nijak nie pomoże, a nawet przeszkodzi, bo może dzięki nieodleżakowanym reaktywuje się babolarium
nie ma więc żadnych przesłanek, by garbić się miesiąc nad małym opkiem
uprzejmie więc proszę juniorat administracyjny
o intensyfikację procesowania wdrożeniowego przedmiotowego konkursu
przed wrzuceniem do weryfikacji, teksty mogą u autorów leżakować sobie do oporu i co? paździerz jest taki, że część tekstów nie zasługuje na więcej niż jedno słowo, inne godne są złożonego nawet zdania, a kilka da się przeczytać (co nie znaczy, że muszą się podobać)
nie ma więc żadnych przesłanek, by garbić się miesiąc nad małym opkiem
uprzejmie więc proszę juniorat administracyjny
20
Szczęście, że to nie powszechny pogląd, bo inaczej wielu pisarzy nie napisałoby swoich opowiadań-perełek, nad którymi garbili się miesiącamiSmoke pisze: nie ma więc żadnych przesłanek, by garbić się miesiąc nad małym opkiem
"Kiedy autor powiada, że pracował w porywie natchnienia, kłamie." Umberto Eco
Więcej niż zło /powieść/
Więcej niż zło /powieść/
21
nie odwracaj kota rufą, skoro komuś potrzebne kilka miesięcy na napisanie opowiadania, to te dwa tygodnie nie zrobią mu różnicy
prawda? 
stąd też moje sceptyczne stanowisko co do długich terminów - kto ma napisać, ten napisze w dwa dni, a kto jest dotknięty mętnym teoretyzowaniem, lenistwem, prokrastynacją i niemocą twórczą, temu dwa miesiące nie wystarczą
dziękuję ithi za konkretne podejście do tematu
stąd też moje sceptyczne stanowisko co do długich terminów - kto ma napisać, ten napisze w dwa dni, a kto jest dotknięty mętnym teoretyzowaniem, lenistwem, prokrastynacją i niemocą twórczą, temu dwa miesiące nie wystarczą
22
Tekst się pisze z godzinę. Po co więc dniowe terminy? Niech będzie dwanaście godzin! Inni? Co mnie obchodzą inni. Skoro nie dadzą sobie rady w parę godzin, to im kilka dni nie zrobi różnicy. Przecież to oczywiste. Że niby część z nich pisze lepiej? Spisek...Smoke pisze:nie odwracaj kota rufą, skoro komuś potrzebne kilka miesięcy na napisanie opowiadania, to te dwa tygodnie nie zrobią mu różnicyprawda?
Taka próba karykatury
Ostatnio zmieniony ndz 17 sie 2014, 13:28 przez Thug, łącznie zmieniany 1 raz.
-Może jak będę dużym chłopcem, ludzie będą mnie prosić o pomoc.
-Albo żebyś się przesunął.
-Albo żebyś się przesunął.