46

Latest post of the previous page:

Dawać ...
Moje faworyty przeszły :D
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

47
A ja zagłosowałem na stryszek. Bo taki sympatyczny, bo tak światła się zapalały i gasły, choć nikt nie wiedział dlaczego.
I ten tekst właśnie był moim faworytem, ale widać, że moje upodobania nie są dopasowane do innych. :P

O reszcie tekstów napiszę, gdy będę miał troszkę czasu.

48
Zaqr, Twoje jest Fix? albo Hum?
B16 - Para
Stryszek - Imadoki
Rudość - Cerro
Student - Thug
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

49
Finałowa czwórka:
Nieskończoność
FIX MF
Rudość
Opowieść na sześć cycków

Bardzo proszę autorów o zachowanie anonimowości do końca konkursu.

[ Dodano: Czw 08 Maj, 2014 ]
Zapraszam do głosowania na finałowe teksty. Każdy ma jeden głos. Miłej zabawy!
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

50
Za pierwszym podejściem głosowałam na FIX MF i Opowieść na sześć. :)

Zaraz zabieram się do przeczytania całości tekstów. A może nawet zmienię typy? ;)

52
To ja też się pobawię... do stryszka wytypowałam Huma, student – Chilipouder albo świeżo zarejestrowany Pampalini, Fix FM – Bartosh, niezwykła ofiara... Gulo Albus ;)
Opowieść na sześć cycków pachniała mi oczywiście Smokiem, ale już nie jestem taka pewna.
Podobnie Nieskończoność - po połówce Filip, całość – bardziej Thana.
Gdzie jest Ithi dalej nie mam pojęcia :D Zresztą, wszystkie typy są bardziej wynikiem zabawy niż przekonania.
Głosowałam na "Taką sobie parę" – za niezachwiany optymizm, który mi się udzielił – i na Studenta – za pościelownię pana Wojtka, trochę na kredyt, bo na razie JSM się nie ujawniła. Dlatego bardzo chcę poznać ciąg dalszy!

Teraz mam dylemat. Muszę sobie jeszcze raz przeczytać teksty :)

53
Ciężka sprawa. Są w finale dwa teksty, na które głosowałam, ale oba rozwinęły się słabiej, niż oczekiwałam. Trzeci, który mnie ciekawił, ale mi głosów zabrakło, to "Taka sobie para". I teraz sobie myślę, że może trzeba było kliknąć na "Parę" jednak... Tam jest fajna bohaterka i coś mi mówi, że to będzie para wodna, a nie para ludzi. Ale cóż, Tysiąc wątłych zamiarów, żal próżny po szkodzie. ;)

Nie mam zielonego pojęcia, na co zagłosować w finale. :?:
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

54
Thana, dzieki za opinię, ale chyba poproszę o jeszcze jeden komentarz. Taki wspierający finalistów? :wink:
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

55
dorapa pisze:Poproszę o jeszcze jeden komentarz. Taki wspierający finalistów? :wink:
Nie ma tu tekstu, który byłby zły. Te, które miały dobre początki, nadal je przecież mają, a te, które miały słabsze, nadrobiły w dalszej części. I się wyrównało. Dlatego mam teraz dylemat. :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.

56
A które są które?

[ Dodano: Pią 09 Maj, 2014 ]
Myślę, że powinnaś ukarać teksty, które zawiodły, a wynagrodzić te, które zaskoczyły :)
Ja bym tak zrobił, ale jestem złośliwy.
„Racja jest jak dupa - każdy ma swoją” - Józef Piłsudski
„Jest ktoś dwa razy głupszy od Ciebie, kto zarabia dwa razy więcej hajsu niż Ty, bo jest zbyt głupi, żeby w siebie wątpić”.

https://internetoweportfolio.pl
https://kasia-gotuje.pl
https://wybierz-ubezpieczenie.pl
https://dbest-content.com

57
Zagłosowawszy.
I zastanawiam się, czy nie powinienem wcześniej zagłosować inaczej :P No nic. Jak zwykle nie obstawiam, ale podzielę się wrażeniami:

FIX MF - co było? zaskoczenie. Czego za mało? Zachwytu. I jeszcze coś, co zachowam dla siebie :P Nie rozczarowałem się, ale liczyłem na coś innego po prostu. Może i dobrze, że nie poszło dokładnie tak, jak chciałem.

Nieskończoność - warsztat dobry do samego końca, wydźwięk jak najbardziej pozytywny. Podobało mi się.

Opowieść na sześć cycków - a też mi się podobało. Pomimo uprzedzeń do gatunku.

Rudość - głosowałem za pierwszym razem. Liczyłem na coś więcej, sporo więcej. Ostatecznie wyszło za dużo cukru, przynajmniej w mojej opinii. I bez fajerwerków. Szkoda.

58
:D Dziękuję w imieniu autorów za komentarz i głos.

59
Rudość - Przeczytałem, ciepła historyjka, trochę niedopracowana, zakończenie trochę kiczowate, puenta pochopna (może reszta rudych jest jednak wredna? ;) )
Opowieść na sześć cycków - Dalej uważam, że to jest dobry tekst. Bardzo ciekawy sposób przeplecenia jawy i snu, opowiedzenia o następcy tronu.
Nieskończoność - Tekst nie przekonywał i dalej nie przekonuje.
FIX MF - I co? Bohater rzuci drugie radio i zostanie politykiem? Niezła tragi-komedia.

Mam więc dwa typy, wybiorę jeden.. :)

60
Hum, dziękujemy za opinię. :*

61
Wywaliłam dylematy do kosza i zagłosowałam. Według jedynego słusznego w tym konkursie kryterium, czyli na tekst, który zasiał we mnie najwięcej dobra. Na "Rudość". :)

Wróć do „Walki mocy 2014”