ZGłOSZENIA, WYZWANIA!

1306

Latest post of the previous page:

Frustracja? Nie.
Młodzieńcza? Też chyba już nie.

Widzisz... ja wiele zrozumiem. Wyraziłeś swoją opinię na temat mojego tekstu, cokolwiek słuszną, z którą się pogodziłem. Wyciągnąłem z niej wnioski, otrzymałem kolejną cenną lekcję i nie kwestionuję Twojej wiedzy teoretycznej o literaturze. Bo nie mam do tego prawa.

Ale okazujesz w ogóle nie uzasadnioną wyższość względem mnie i pogardę. Gdybyś pokonał mnie w bezpośrednim pojedynku, miałbyś prawo powiedzieć, że jestem gorszy, uzasadniałoby to Twoją pychę. Lecz przed pojedynkiem ordynarnie tchórzysz. Masz dość odwagi, by wytykać mi błędy z całym okrucieństwem, jakie byłeś w stanie oblec w eufemizmy, ale brak Ci jej by skonfrontować teorię z praktyką.
Zasłaniasz się... właściwie czym? Wolnością wyboru? Zachowaj ją, bo honoru nie masz.
W jednym miejscu wykładasz, jak powinien wyglądać erotyk, czym się charakteryzować, jakie warunki spełniać, gdzie w następnym miejscu zaznaczasz, że jego napisania byś się nie podjął. O czym to świadczy? W moich stronach jak ktoś nie hoduje kur, to nie krytykuje cudzych jajek.
Leszek Pipka pisze: Pochylanie się zaś nad - oczywistymi w tym wieku – młodzieńczymi frustracjami uznaję nie za obowiązek, a za przejaw dobrej woli.
Kurczę, Leszku, Twa łaskawość odbiera mi mowę.
Leszek Pipka pisze: Której w Twoim przypadku mi już zdecydowanie brakuje.
Przepraszam, że ja, niegodny, raczkujący rzemieślnik słowa, rzemień u Twego sandała dopominam się satysfakcji. Wierzaj mi zatem, gdy daję parol, iż zachowaniem swym na cześć Twą oraz majestat nastawał już nie będę.

Wycofuję wyzwanie. Odejdź w niesławie.
„Racja jest jak dupa - każdy ma swoją” - Józef Piłsudski
„Jest ktoś dwa razy głupszy od Ciebie, kto zarabia dwa razy więcej hajsu niż Ty, bo jest zbyt głupi, żeby w siebie wątpić”.

https://internetoweportfolio.pl
https://kasia-gotuje.pl
https://wybierz-ubezpieczenie.pl
https://dbest-content.com

ZGłOSZENIA, WYZWANIA!

1307
Leszek Pipka, Bartosh16, powoli robi się z tego bitwa zgoła nieliteracka. Więc pozwolę sobie obu Kolegów zwolnić od dalszych szpil, przytyków, komentarzy, aluzji, przypisów i glos. Znaczy, koniec tematu.
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

ZGłOSZENIA, WYZWANIA!

1310
Isabel pisze:
hellbike pisze: Kto odważy się mnie wyzwać? :D :D :D
Ja mogę :) Ale tylko na opowiadanie obyczajowe albo bez określonego gatunku, i niezbyt długie, tak z 15k max :)
Ok :D Przyjmuję wyzwanie. To co teraz? Ktoś wybiera nam temat opowiadania, czy jak to wygląda?

ZGłOSZENIA, WYZWANIA!

1311
hellbike pisze: Ktoś wybiera nam temat opowiadania, czy jak to wygląda?
Możemy wymyślić sami, albo ktoś inny - i IMO tak jest fajniej, większe zaskoczenie i więcej się trzeba nagimnastykować przy wymyślaniu tekstu :D
Dobra architektura nie ma narodowości.
s

ZGłOSZENIA, WYZWANIA!

1312
Isabel pisze:
hellbike pisze: Ktoś wybiera nam temat opowiadania, czy jak to wygląda?
Możemy wymyślić sami, albo ktoś inny - i IMO tak jest fajniej, większe zaskoczenie i więcej się trzeba nagimnastykować przy wymyślaniu tekstu :D
Też jestem za tym, żeby temat narzuciła nam osoba trzecia.

ZGłOSZENIA, WYZWANIA!

1320
Napiszcie więc może na temat legendarnego opowiadania "Miecz przeznaczenia".

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

ZGłOSZENIA, WYZWANIA!

1321
Godhand pisze: Napiszcie więc może na temat legendarnego opowiadania "Miecz przeznaczenia".
+1, a co!
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Wróć do „Bitwy literackie”